Zápas - mládež 29. 11. 2014, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov nenavázal na vítězství se Spartou a podlehl 1:4 na Slavii

P r a h a – Junioři odjeli k poslednímu kolu základní části do Prahy na led Slavie. Chemici ve čtvrtek byli v Praze úspěšní a Spartu obrali o tři body. Výkon proti Slavii však napodobit nedokázali. Sešívání se ujali režie zápasu už v první třetině, kterou vyhráli 2:0. Domácí poté už Litvínov do zápasu nepustili a vyhráli 4:1.

30. kolo, 29.11.2014, Stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Č. Novák – Bureš, Vala, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Krejčí – Červený, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Procházka, Andres, Furch, Navrátil

  • Sestava hostů

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Čapek, Weitz, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Sýkora, Válek, Štěpka


Reportáž

Poslední utkání základní části začali sešívaní perfektně. Už po sto vteřinách se totiž dostali do vedení, když Drahorádovu střelu tečoval přesně k tyči Viktor Nestrašil. Přidat druhý zásah mohl o několik minut později Navrátil, nikým nechráněný ovšem pouze orazítkoval tyčku.

V polovině zápasu hostující Baránek loktem fauloval Töröka, za což od rozhodčích dostal trest do konce zápasu. Sešívaní se vzápětí zaradovali z navýšení vedení. Filip Ječný vzal odpovědnost na sebe a nečekaně vypálil. Puk se otřel o tyčku a zapadl do sítě.

Druhá dvacetiminutovka nabídla zajímavou hokejovou podívanou s několika slibnými šancemi. Tu první spálil Nestrašil, který z první střílel jen do boční sítě. Oproti svému spoluhráči byl Tomáš Török úspěšnější, rychlou akci zakončit přesnou ranou do vzdálenějšího horního rohu litvínovské klece.

Snížit mohl Stříbrný, ve velké příležitosti však trestuhodně minul domácí svatyni. Lépe si vedl až Lukáš Válek, který ujel sešívaným obráncům, položil si brankáře a zavěsil přesně pod víko. Na druhé straně po přihrávce Andrese neuspěl bekhendovým blafákem Navrátil.

Třetí perioda se odehrávala ve stylu taktické bitvy. Ani jeden z týmů nechtěl udělat žádnou chybu, proto k vidění moc nebezpečných situací v blízkosti obou branek nebylo. Přesto se skóre ještě jednou měnilo. Ječný na útočné modré vybojoval puk a nahrál Tomáši Andresovi, který už neměl problém zakončit do odkryté části klece. Duel tak skončil výhrou sešívaných.

Fanshop