Zápas - mládež 27. 11. 2014, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov předvedl na Spartě skvělý obrat! Vyhrál 3:2

P r a h a – Ve 29. kole DHL extraligy juniorů zavítal Litvínov na led pražské Sparty. Pražané byli pro utkání jasným favoritem. Své ambice v úvodu utkání také potvrdili a vypracovali si během úvodní desetiminutovky dvoubrankový náskok. Chemici se nevzdali a skvělým obratem, zejména díky soustředěnému výkonu nakonec vyhráli 3:2. Vezou si tak cenné tři body zpět na sever Čech.

29. kolo, 28.11.2014, Tipsport Arena Praha
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Slyusarchuk – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Březina, Mikliš – Augustin, Litera, Schwamberger, Svoboda, Havel, Linda, Győri, Pulkrab, Polesný, Lojka, Krudenc (C), Brejcha

  • Sestava hostů

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Řezníček, Sýkor, Válek, Štěpka (C)


Reportáž

V úvodu utkání měla jednoznačně navrch domácí Sparta, která se také už po 45 vteřinách dostala do vedení. Zmatku v brankovišti hostů využil Vojtěch Augustin, který pohotově dorazil střelu Krudence. Domácí hráči svým pohybem Litvínov přehrávali, z čehož padl v čase 7:30 také její druhý gól. Z přesilovky se opět prosadil první sparťanský útok, když střelu Kaliny od modré čáry tečoval před Srokou holešovický kapitán Václav Krudenc. Nicméně Litvínov se v závěru dostal do tempa a vytvořil si také několik slibných šancí, které musel Slyusarchuk obezřetně likvidovat. V 19. minutě Litvínovští snížili na 2:1 zásluhou Dominika Štěpky. Kapitán hostů překonal domácího brankáře dorážkou z velkého úhlu až za hranicí levého kruhu.

Ve druhé třetině se obraz hry radikálně změnil. Litvínov začal rychleji bruslit a Spartu několikrát zatlačil do obranného pásma. Od modré čáry pěkně pálil Baránek, ale jeho střelu vyrazil Slyusarchuk betony. Holešovičtí měli často problémy v obraně, kde nechávali neobsazené hráče. Ve 33. minutě vyrovnal z přečíslení střelou k pravé tyči Filip Moravec. Další branku Litvínova mohl přidat z předbrankového prostoru nikým nehlídaný kapitán Štěpka, ale mířil jen do betonů brankáře Sparty. Za domácí předvedl pěknou individuální akci Havel, který obešel dva litvínovské hráče a poté střílel k levé tyči, tam ale stál včas přitisknutý Sroka.

Hned v úvodu poslední části se do vyložené šance dostal Štěpka. Litvínovskému kapitánovi přihrával do vyložené šance před brankou Stříbrný, ale Slyusarchuk situaci zachránil pěkným skluzem a zásahem vyrážečkou. Na druhé straně nastřelil Litera z mezikruží levou tyčku, jen to cinklo. Litvínov byl nebezpečný z nenápadných akcí. Slyusarchuk měl především s nastřelenými kotouči problémy, protože obránci nečistili předbrankový prostor, jak by měli. Ve 47. minutě se Litvínov dostal do vedení, odražený kotouč po střele Řezníčka dorazil po několika pokusech za záda Slyusarchuka Ondřej Sýkora. Navýšit skóre mohl Řezníček, který ale před brankou v přesilovce nedokázal přehodit ležícího Slyusarchuka. Vyrovnat mohl po přihrávce Svobody dvě minuty před koncem Kalina, jenomže Sroka mu zkazil radost přesným zákrokem levým betonem.

Sparta to minutu před koncem při vyloučení Baránka zkusila bez brankáře, ale ani v následné početní výhodě šest na čtyři neuspěla, takže prohrála s Litvínovem na vlastním ledě 2:3 v základní hrací době.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Robert Reichel (Litvínov): Myslím si, že jsme dneska hráli zodpovědně. Sice nám tam ze začátku napadaly nějaké góly, ale kluci to odmakali přesně tak, jak jsme to po nich chtěli. Sparta měla několik vyloučení, která jim určitě nepomohla, ale to k hokeji patří. Určitě jsme rádi, že jsme to dneska zvládli.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský (Sparta): Troufám si tvrdit, že jsme dnes odehráli nepříšernější utkání v sezoně. Naším hrubým nešvarem jsou častá vyloučení. Už jsme dokonce i nechali někoho sedět za ty zbytečné fauly, protože hráči nemají koncentraci v soubojích jeden na jednoho – mají pořád hůl nahoře, nebo v prostoru mezi nohama. Nejsou to ani fauly ve vyložených šancích soupeře, kde se to dá pochopit. Povedl se nám jenom začátek zápasu.

Fanshop