Zápas - mládež 20. 11. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov ve vyrovnaném utkání podlehl Třinci až v prodloužení

L i t v í n o v - V rámci 28. kola se Litvínov postavil na svém ledě Třinec. Vyrovnané utkání vyvrcholilo až v prodloužení, kde byli šťastnější hosté, kteří si odvezli i druhý bod.

28. kolo, 20.11.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
4 5p
  • Třetiny

    2:1, 0:2, 2:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Fučík, Cvrk, Šesták, Jonák, Vostárek, Šefl, Moravec – Štěpka, Řehoř, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Weitz, Čapek, Kučera, Sklenička.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Pisarik, Roman, Heider, Zahradníček, Stránský, Bednárik – Pěnčík, Severa, Kovařčík M., Fejko, Franek, Jaroš, Pala, Christov, Kovařčík O., Bednář, Petrák.


Reportáž

V páté minutě utkání se dostal do vedení Litvínov poté, co Kučera našel dobře postaveného Davida Weitze, který z první nedal Svobodovi šanci. Chvíli na to se ale ve velké šanci ocitli hosté. Frankovi se povedlo obelstit jednoho z litvínovských obránců, ale poté z dobré střelecké pozice trefil pouze připraveného Spěšného. V polovině třetiny se pokusil překvapit Svobodu od modré obránce Cvrk, ten ale ani přes gólmanovo špatný výhled neuspěl.

V 11. minutě se Třinci podařilo vyrovnat zásluhou Jiřího Severy, který předvedl krásnou individuální akci a před brankou zakončil za Spěšného záda. Pár okamžiků na to se do pěkné šance dostal střelec první branky Litvínova Weitz, který v pádu dokázal přesně zakončit, ale Svoboda reflexivně zasáhl svým betonem. Pár sekund na to se ale Litvínov dostal znovu do vedení. Josef Stříbrný přebruslil obránce a skvěle zakončil do levého víka Svobodovy brány. V závěru třetiny se do samostatného úniku dostal Fejko, který ale vstříc Spěšnému neuspěl.

Hned v úvodu třetí třetiny hosté vyrovnali stav utkání poté, co Franek nahrál volnému Lukáši Bednářovi, a ten už neměl problém skórovat. Běžela čtyřiadvacátá minuta, když Šimeček trestuhodně spálil krásnou šanci domácích. Již jmenovaný útočník si několikrát vyměnil kotouč s Řezníčkem a zakončoval do odkryté branky. Bekhendem ale nedokázal puk nadzvednout nad Svobodův beton a šance byla ta tam.

Ve 25. minutě se Třinec poprvé za utkání dostal do vedení. Tomáš Franek ujel sám na Spěšného, který nedokázal zakročit proti střele pod víko. Ve 34. minutě se hosté dostali do přečíslení 3 na 1, ale nedokázali ho využít, protože Pisarik netrefil odkrytou litvínovskou klec.

Ve 48. minutě se Litvínovu podařilo vyrovnat díky Dominiku Štěpkovi, který se štěstím prostřelil hostujícího gólmana. Pět minut na to šel Litvínov již potřetí v utkání do vedení. Radim Řezníček se dostal k volnému kotouči v mezikruží a překonal bezmocného Svobodu. Dvě minuty poté ale Třinec vyrovnal zásluhou Víta Christova, který zblízka prostřelil domácího gólmana.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a pokračovalo se tak v prodloužení. Hned v 61. minutě vyprášil Svobodovo beton Fučík, který pálil od modré. Čtyřiatřicet sekund před koncem se ale Tomáš Franek trefil do odkryté branky a rozhodl o vítězi tohoto utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Vedli jsme 4:3, udělali jsme dvě hrubky, na které hráči byli připraveni. Dostali jsme gól po buly, naši hráči věděli, že si na to mají dát pozor, ale nepohlídali si to. Tato chyba podle mě rozhodla celé utkání.

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Bylo to vyrovnané utkání, jen litujeme toho, že jsme nevyužil více příležitostí, kterých jsme měli hodně. Vyrovnali jsme na 4:4 ai myslím si, že jsme si dnes druhý bod zasloužili.

Fanshop