Zápas - mládež 21. 11. 2014, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov lídrovi dlouho vzdoroval, nakonec padl 2:4

L i t v í n o v - V 17. kole DHL extraligy juniorů hostil Litvínov na svém ledě lídra z Vítkovic. Vítkovice na rozdíl od Severočechů prožívají výbornou sezónu a nacházejí se na prvním místě. Litvínov se nachází v dolních patrech tabulky, ale i tak v Litvínově nebylo vidět jednoznačné utkání. Chemici po boji podlehli 2:4.

27. kolo, 21.11.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
2 4
  • Třetiny

    1:2, 0:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Witz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Adamík, Hawlík, Demel, Puzič, Charvát M., Charvát A., Rudl – Ballner, Rimmel, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar.


Reportáž

Litvínov v páteční podvečer hostil první celek celé juniorské extraligy. Chemiky tak čekal těžký oříšek, protože po mdlých výkonech, které provází litvínovský tým v průběhu sezóny se chemikům těžce hraje i v domácím prostředí.

První třetina nezačala pro Litvínov dobře, už v 5. minutě se prosadil Patrik Demel, když po přesné střele překonal brankaře Spěšného. Jenže Severočeši dokázali rychle odpovědět. Roman Fučík napřáhl na modré čáře a jeho střelu zastavila až síť za zády brankaře Svobody. Další chybu v litvínovské obraně nekompromisně potrestal Kryštof Beneš přesnou střelu mezi Spěšného betony.

Druhé dějství patřilo Vítkovicím. Severočeši ve druhé periodě prakticky Svobodu výrazněji neohrozily, naopak brankař domácího celku Patrik Spěšný se měl v brance co ohánět, aby udržel svůj tým na dostřel. Ve 36. minutě byl už ale krátký na střelu Davida Ballnera. Domácí se nevzdávali a vzdorovali jejich tlaku, ale na Vítkovicích bylo vidět, že hrají ve velké pohodě.

Třetí třetina byla vyrovnaná, Vítkovice hrozily především v početních výhodách. Právě přesilovka pomohla Litvínovu ke kontaktní brance. Přihrávky po ose Štěpka - Stříbrný našly nakonec dobře postaveného Ivana Řehoře, který uklidil puk za záda Svobody. Kontaktní branka domácí nakopla, ale proti byl výborný Svoboda. Vítkovice si zahrály v závěru třetí třetiny přesilovou hru 5 na 3, ale chemici díky velké obětavosti a také díky skvělé práci Spěšného kritický okamžik překonali. Severočeši v závěru zkusili powerplay, ale Řehořovu rozehrávku vystihl Martin Greš a čtyři vteřiny před koncem potvrdil vítězství hostů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov):Z počátku zápasu jsme hráli hodně bojácně a také proto jsme dostali gól. Poté to vypadalo, že dostaneme velkou nálož, ale pak jsme začali trochu hrát a udělali jsme z toho vyrovnaný zápas. Vítkovice byli o něco lepší a myslím si, že dnes zaslouženě vyhráli.

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jaroslav Miksa (HC Vítkovice Steel):Dnes jsme dokázali vyhrát a jsme tak spokojení. Po druhé třetině jsme trošku museli v kabině zvednout hlas a s kluky si něco vyříkat. Dnešní zápas hodně ovlivnily neproměněné přesilové hry. Kdybych z těch přesilovek 5 na 3, co jsme hráli alespoň jednu využili, tak by to dnes nemusel být tak dramatický zápas.