Zápas - mládež 30. 10. 2014, Barbora Wolfová

JUN: Sérii výher překazili domácímu Litvínovu Rytíři z Kladna

V rámci 22. kola DHL Extraligy juniorů na litvínovském zimním stadionu Ivana Hlinky hostil domácí celek HC Litvínov Rytíře z Kladna. I přes to, že první branku vstřelili domácí, Kladenští okamžitě vyrovnali. Poté nasázeli do brány Sroky další tři góly. Litvínov dokázal snížit vedení Kladna na 2:4, ale s tímto stavem také skončil celý zápas a Kladno si tak odváží 3 body.

22. kolo, 30.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
2 4
  • Třetiny

    1:1, 1:3, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka – Kokeš, Cvrk, Šesták, Moravec, Šefl, Sklenička, Jonák – Weitz, Řehoř, Stříbrný, Štěpka, Trübenekr, Řezníček, Šimeček, Sýkora, Ujfaluši, Čapek.

  • Sestava hostů

    Vladař – Bunda, Potěchin, Matula, Větrovec, Hulcr, Špaček – Šilhavý, Machač, Doležal, Kuzďas, Macháček, Janeček, Slánský, Křepelka, Kružík, Schildhabel, Miura, Hajný.


Reportáž

Ihned ze startu utkání se první u puku objevili Kladenští, ale jejich útočnou akci obrana Litvínova zlikvidovala a předvedla rychlý protiútok. Štěpka si nabruslil mezi kruhy a přihrál najíždějícímu Janu Trübenekrovi, který otevřel skóre utkání a poslal domácí do vedení 1:0. Necelé dvě minuty na to Řehoř oslabil domácí celek sekáním. Této přesilové hry Rytíři využili. Střela Hulcra se od zadního mantinelu odrazila přímo na hokejku Jakuba Kuzďase, který dokázal vyrovnat na 1:1. Do konce první třetiny si oba týmy vytvořili mnoho dalších šancí, ale díky skvělým zákrokům brankářů je proměnit nedokázali. Stav utkání byl po první třetině vyrovnaný 1:1.

Do druhé třetiny nastoupili velmi aktivně Rytíři a Sroka musel zasahovat už po 30 vteřinách. I Litvínovští několikrát ohrozili Vladaře, ale ten se nenechal překvapit a všechny střely zneškodnil. Po sedmi minutách v druhé části dokázal probojovat puk mezi betony Sroky Patrik Machač a dovedl tím svůj tým do vedení 1:2. Neuběhly ani dvě minuty a Litvínov inkasoval další branku, jejímž autorem byl Petr Křepelka. Ten se prosadil z těžké pozice ranou mezi tělo a rameno Sroky až za jeho záda. Na druhé straně se snažil skórovat Řehoř, ovšem jeho střelu od modré Vladař vyrazil před sebe a k dorážce už nedošlo. Podobná situace se podařila Kladenským. Kružík upaloval sám na Sroku, ten sice jeho střelu dokázal vychytat, ale z následné dorážky už udeřil Martin Slánský, poslal puk do brány Litvínova a zvýšil tak vedení Rytířů na 1:4. Domácí tým čtvrtá inkasovaná branka nabudila. Weitz se ocitl úplně sám před Vladařem, vystřelil z otočky, jenže brankář Kladna se opět nemýlil. Nápomocen k akci domácích byl Doležal, když byl vyloučen za faul loktem. Litvínovští tak dostali příležitost přesilové hry, které na konci využil Martin Kokeš, který od modré propálil vše co mu stálo v cestě a snížil tím vedení Kladna na 2:4. Střelec druhého Litvínovského gólu byl vyloučen a když vyjížděl z trestné lavice, dostal přihrávku do jízdy. Pelášil si to na Vladaře, který však jeho úmysl přečetl a střelu chytil. Udržel tak svému týmu dvoubrankové vedení.

Po několika vteřinách započetí třetí části se Machač ujal volného puku v mezikruží před Srokou, ale následnou ránou minul levý roh brány. O čtyři minuty později byl důrazný Šilhavý a nahozený kotouč dokázal stehnem nasměrovat na bránu, ale domácí brankář, ač s problémy, dokázal zasáhnout. I přes několik přesilových her a nespočetné množství šancí ani jeden z týmů nedokázal žádnou šanci proměnit. Skóre se tak od konce druhé třetiny nezměnilo a za stavu 2:4 oslavovali hosté z Kladna výhru a tři body do tabulky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Opět rozhodla nepovedená 2. třetina a naše individuální i taktické chyby. Myslím si, že dnes jsme prohráli celkem zaslouženě.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Po dlouhé sérii špatných výkonů jsme dokázali přetlačit našeho soupeře a konečně vyhrát tři body. Podle mě jsme dnes vyhráli zcela zaslouženě.

Fanshop