Zápas - mládež 24. 10. 2014, Lucie Lobo

JUN: Junioři vyhráli již třetí utkání v řadě, tentokrát porazili Olomouc po nájezdech

L i t v í n o v - Ve 20. kole vyzvali litvínovští junioři na svém ledě soupeře z daleké Olomouce. Na první branku se čekalo až do 38. minuty, kdy se hosté dostali do vedení. V úvodu třetí třetiny ale Litvínov vyrovnal a nakonec se rozhodovalo až v nájezdech, kde se jako jediný trefil Tomáš Kučera.

20. kolo, 24.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Vostárek, Šefl, Kučera, Řehoř, Trübenekr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Urbisch – Štefka, Kraigher, Tomek, Brandýs, Hes, Síkora, Jeklič, Ostřanský, Markl, Pavlovský, Ministr, Krátoška, Beták, Kropáč, Konečný, Janás.


Reportáž

Hned z kraje utkání bylo k vidění několik pěkných šancí. Pár sekund po úvodním vhazování musel zasahovat hostující gólman Urbisch po rychlé střele Weitze. Olomouc se ale ihned dostala do protiútoku a vypracovala si pěknou šanci. Tu ale zhatil jeden z olomouckých útočníků, který nedokázal zpracovat Betákovu přihrávku před branku. Běžela čtvrtá minuta utkání, když Litvínov na dobrou půlminutu uzamkl hosty před Urbischem, který musel čelit hned několika nepříjemným střelám a dorážkám. Pár minut na to se do pěkné akce dostali znovu černožlutí poté, co Moravcovu střelu šikovně tečoval jeden jeho spoluhráč. Ovšem kotouč jen těsně minul olomouckou svatyni.

V sedmé minutě se musel na druhé straně v brance otáčet Sroka, který nejdříve vyrazil střelu Betáka a o chvilku později zlikvidoval také nepříjemnou dorážku Ostřanského z mezikruží. Na konci téže minuty poslal svůj tým do oslabení Síkora, který dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění. V této přesilové hře měli domácí hned několik šancí a sehráli ji opravdu dobře. Nejprve Urbisch vyrazil Baránkovu střelu od modré, ale před brankou přišla ještě dorážka Štěpky a poté ještě Stříbrného. Celou situaci ale zachránil hostující gólman v leže. Minutu na to tečoval Šestákovu střelu od modré Šimeček, který se ještě snažil odražený kotouč dostat do branky bekhendem. To se mu ale nepodařilo.

Ve 33. minutě se v obrovské šanci objevili hosté. Sroka si po několika zákrocích myslel, že zalehl puk. Ten byl ovšem stále ve hře a naštěstí pro domácí si ho jako první všiml právě domácí gólman, který ho přikryl svou lapačkou. V 35. minutě si Litvínov vyžádal oddechový čas, protože ho čekala dlouhá přesilová hra 5 na 3. Nakonec ale nebyla tak dlouhá, jak se zpočátku zdálo, protože po pár sekundách fauloval domácí Řehoř. Tudíž se hrálo 4 na 3. V této početní výhodě si domácí nevypracovali žádnou větší šanci. Na konci druhé dvacetiminutovky se po sedmi sekundách přesilové hry dostala do vedení Olomouc. Jan Kropáč z kruhu našel škvírku mezi Srokovo betonem a pravou tyčí litvínovské branky.

Hned dvacet sekund po začátku třetí periody Litvínov vyrovnal stav utkání. Ivan Řehoř šikovně tečoval střelu obránce Baránka až do branky. Dvě minuty na to mohli jít domácí do vedení poté, co se Cvrk objevil ve velmi dobré pozici v mezikruží, ale nakonec zakončil do výstroje připraveného gólmana. V 52. minutě sám na Sroku ujížděl Janás, kterého ale dobře bránil dojíždějící Baránek, který ho nenechal v klidu zakončit. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a pokračovalo se v prodloužení.

Ani v prodloužení branka nepadla a rozhodovalo se tak v nájezdech, kde byli šťastnější domácí. Jako jediný se trefil Tomáš Kučera, který se postaral o vítězství Litvínova.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl st. (HC Litvínov): Po dvou zápasech, které jsme vyhráli jsme nastoupili do utkání dobře, byli jsme aktivnější. Ale bohužel jsme plno šancí neproměnili, netlačili jsme se do brány. Dostali jsme gól, potom jsme naštěstí na začátku třetí třetiny dali rychlý gól. Třetí třetina byla nahoru dolu z obou stran stejná. Mohli jsme vyhrát my, mohli jsme prohrát. Naštěstí jsme zvládli penalty a získali jsme bod navíc, který je pro nás velice důležitý.

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Myslím si, že se sestavou, kterou jsme tu měli a se zraněními, které jsme si přivodili během tohoto zápasu, jsme odehráli asi maximum toto, co jsme odehrát mohli. Musím kluky pochválit za výborný disciplinovaný výkon. Bohužel bylo do dnešní hry zbytečně moc zasahováno. Mám takový nepříjemný pocit, že to bylo v náš neprospěch. Myslím si, že jsme se s tím vyrovnali velice slušně a já si jednoho bodu odsud nesmírně vážím.

Fanshop