Zápas - mládež 18. 10. 2014, Ondřej Vlk, foto: Lenka Rybaříková

JUN: Litvínov konečně zabral a z Jihlavy veze tři body za vítězství 4:2

J i h l a v a – V 19. kole extraligy juniorů Litvínov zakončil víkendový trip v Jihlavě. Chemici se nacházeli na předposledním místě tabulky a od Jihlavy je dělilo pouze skóre. Díky výborné první třetině, kde černožlutí dokázali odskočit do dvoubrankového trháku nakonec celé utkání vyhráli. Litvínov tak po sérii nezdarů zabral a zpět na sever Čech veze cenné tři body.

19. kolo, 18.10.2014, Horácký ZS Jihlava
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – Tobola, Půža, Leština, Hohl, Dundáček, Port, Hubert, Dufek, Dupljaku, Balaštík Střecha, Mahút, Dvořák, Marcilis, Jícha, Beran, Anděl, Nováček

  • Sestava hostů

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl, Kučera, Trübenebkr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Dunko, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka


Reportáž

Litvínov se ocitá v těžké pozici, chemici po loňském úspěchu stále tápou a nacházejí se jen kousek ode dna tabulky celé ligy. V sobotním poledni čekal černožluté důležitý duel s Jihlavou, která je v tabulce přímým konkurentem Litvínova.

Severočeši vstoupili do utkání výborně už ve 4. minutě rozvlnil síť za zády Svobody aktivní David Weitz a posla svůj tým do vedení. Litvínov hrál aktivně, ale možná až z přemíry snahy museli chemici čelit hned dvěma vyloučením v první periodě. Necelé čtyři minuty před koncem první třetiny byl vyloučen litvínovský Weitz, ale černožlutí dokázali během svého oslabení využít chyby Jihlavy a odskočit na rozdíl dvou branek. Podruhé rozsvítil červené světlo za Svobodou po pěkné akci Jaroslav Šimeček. Druhá třetina mnoho zajímavých situací nepřinesla a ani jeden z týmů se nedokázal ze žádné šance prosadit.

Třetí třetina se hrála ve vysokém tempu, ale byla to právě Jihlava, která dokázal snížit stav utkání na rozdíl jediné branky. Lukáš Anděl využil chyby litvínovské obrany a propasíroval puk za Srokova záda. Necelých deset minut před koncem závěrečné periody si Litvínov zahrál přesilovou hru při vyloučení Hohla. Marek Baránek přesilovku využil svým klasickým způsobem, když se opřel do puku, a ten se zastavil až v síti domácích. Domácí zbraně nesložili a v 56. minutě opět snížili an rozdíl jediné branky zásluhou Filipa Nováčka. Jihlava v závěru ještě zkusila powerplay, ale toho využil Litvínov a Josef Stříbrný pečetil svým gólem do prázdné branky vítězství severočechů.