Zápas - mládež 11. 10. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov v závěru ztratil vyrovnané utkání s Boleslaví

L i t v í n o v - V rámci 17. kola Litvínov vyzval na svém ledě Mladou Boleslav. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, ale rozhodlo se v 57. minutě, kdy si litvínovský gólman sklepl kotouč do své vlastní branky. Chemici se ještě v samotném závěru snažili vyrovnat, ale to už se jim nepodařilo.

17. kolo, 11.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
3 4
  • Třetiny

    2:0, 0:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Šefl, Sklenička, Vostárek – Kučera, Čapek, Weitz, Stříbrný, Zdeněk, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Růžička – Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sonnek, Motloch.


Reportáž

Již v páté minutě se Litvínovští dostali do vedení zásluhou Jaroslava Šimečka, který sklepl do branky Zdeňkovo nahození. Minutu na to mohl jet Ďurač sám na Spěšného, ale nevěřil si a zkusil vystřelit, ale litvínovský gólman si dal pozor. V deváté minutě si první litvínovská lajna vytvořila velký tlak, který skončil střelou Ujfalušiho, který ale našel jen beton gólmana Růžičky.

V 11. minutě domácí navýšili své vedení na 2:0. Stříbrný našel na modré volného Davida Cvrka, který střelou po zemi překonal hostujícího gólmana. Ve 14. minutě se u levého mantinelu uvolnil Stříbrný a svou přihrávkou našel Válka. Ten ale z těžké pozice Růžičku nepropálil. Pár minut poté znovu Stříbrný ujel hostujícím obráncům, ale byl podražen a bylo nařízeno trestné střílení. To ale litvínovský útočník zužitkovat nedokázal.

Hned ve 23. minutě Boleslav využila přesilovou hru a snížila stav utkání na rozdíl jediné branky. Kotala našel svou přihrávkou přes celé pásmo volného Jana Sonnka, který vstřelil kotouč mezi Spěšného betony. Ve 33. minutě Baránek jen o kousek minul pravý roh hostující branky. Chvilku na to Stříbrný nahrál Baránkovi, jehož střela byla ale zblokována mimo branku.

Běžela sedmatřicátá minuta, když Boleslav vyrovnala stav utkání. Jakub Kotala se dostal k puku po chybě jednoho z domácích obránců a ujal sám na Spěšného, který si nepohlídal mezírku mezi betony. Ke konci druhé dvacetiminutovky přihrál nesobecký Baránek na lépe postaveného Válka, jehož střela ale doletěla pouze do Růžičkovo výstroje. Hosté se mohli poprvé v utkání dostat do vedení, ale branka padla až po ukončení druhé třetiny.

Hned v úvodu třetí periody se Kotala dostal do šance po chybě jednoho z litvínovských hráčů, ale tentokrát proti Spěšnému neuspěl. Ve 49. minutě se Litvínov znovu dostal do vedení. Lukáš Válek se prosadil individuálně, když se natlačil až před Růžičku a bekhendovou střelou poslal svůj tým do vedení. Uběhly tři minuty, když hosté opět vyrovnali stav utkání. Patrik Podsedníček se dostal k odraženému kotouči jako první a v pohodě ho dorazil do odkryté branky.

V 54. minutě nikým nehlídaný Baránek střílel z mezikruží, Růžička ale fantasticky zasáhl lapačkou. O dvě minuty později ujížděl Baránek se Stříbrným dva na jednoho, první jmenovaný se rozhodl vystřelit, což hostující gólman čekal a zlikvidoval tak pěknou šanci Litvínova. V 57. minutě si Spěšný srazil do své vlastní branky střelu Jakuba Kotaly. Domácí to ještě v závěru zkusili v šesti, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Bohužel jsme se nepoučili ze zápasu se Slavií. Tohle byl znova zápas, ve kterém jsme hráli první třetinu výborně, vedeme 2:0 a místo abychom to ve druhé třetině podrželi, tak přestaneme hrát. Děláme hrozný chyby, v podstatě jsme umožnili soupeři vyhrát.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek (Bk Mladá Boleslav):Dnes jsem opět ukázali jakou máme partu a vnitřní sílu týmu. Zase jsme dnes otáčeli zápas za nepříznivého stavu, otočili jsme ho, samozřejmě i trošku se štěstím a jsme strašně rádi za tři body.

Fanshop