Zápas - mládež 09. 10. 2014, Lucie Lobo, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov opět padl, když nestačil na svém ledě na liberecké Tygry

L i t v í n o v - V předehrávce 16. kola NOEN extraligy juniorů hostil Litvínov na svém ledě Liberec. Chemici však utkání nezvládli, když jim stopku vystavil skvělý brankař Stezka, který byl základním kamenem úspěchu pro Liberec.

16. kolo, 09.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3 6
  • Třetiny

    2:2, 0:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Sklenička, Vostárek, Šefl – Čapek, Weitz, Stříbrný, Zdeněk, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Stezka – Mrázek, Šírl, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek, Tržický – Babec, Hrníčko, Šír, Huňa, Král, Jedlička, Solenský, Vondráček, Ordoš, Havlas, Heřmánek.


Reportáž

Litvínovu se v sezóně příliš nedaří. V sérii domácích zápasů čekal nejstarší litvínovskou mládežnickou kategorii těžký duel se sokem z Liberce. Litvínovští musejí v domácích utkáních nutně bodovat, aby si udrželi šance na postup do playoff.

Domácí vstoupili do utkání aktivně. Velké zmatky v liberecké obraně způsobil šikovný domácí útočník Zdeněk, ale brankou tento závar neskončil. Z následného protiútoku udělal jeden z domácích obránců chybu a k puku se dostal Jakub Jedlička, který kličkou do bekhendu překonal domácího strážce svatyně. Litvínov nečekal s odpovědí dlouho. Po ose Válek - Stříbrný a zakončující Petr Ujfaluši předvedl Litvínov nádhernou gólovou akci.

Litvínovští hráli dále aktivně, ale dopláceli především na svoji špatnou koncovku. V 16. minutě byl vyloučen liberecký Hrníčko a Litvínov přesilovou hru využil. Domácí opět předvedli krásnou hokejovou akci jako z hokejové učebnice, když se po ťukesu Zdeňka a Šimečka dostal puk k úplně volnému Dominiku Štěpkovi, který neměl problém trefit odkrytou klec. Liberec dokázala rychle odpovědět, když se v 19. minutě přiklonilo štěstí k hostujícímu týmu poté, co Dominik Hrníčko objel branku a o brusle jednoho z bránících hráčů dostal puk za záda Spěšného.

Ve druhé periodě předvedla své skvělé první střídání elitní litvínovská formace ve složení Válek, Zdeněk, Stříbrný, která uzamkla na dobrých čtyřicet vteřin liberecké v obranném pásmu. O několik desítek vteřin později fauloval Šimeček a byl potrestán čtyřminutovým trestem za krvavé zranění. Liberec využil hned první fázi přesilovky, když Michal Beránek perfektně skryl svou střelu za bránící hráče a gólman Spěšný neměl šanci zasáhnout.

Litvínov však zbraně nesložil a byl dále aktivní v útočném pásmu. V útočných výpadech vyčníval především šikovný Zdeněk, ale ani jednou se mu nepodařilo brankaře Stezku překonat. Ve 35. minutě ujel sám vstříc Stezkovi Stříbrný, ale ten mu svou lapačkou vystavil krásný semafor. Platilo pravidlo nedáš - dostaneš. Z následné protiakce se dostal ke střele z kruhu Radek Šír a trefil se přesně za Spěšného záda. V závěru třetiny měl Litvínov obrovskou šanci ke snížení, když Stříbrný v přesilové hře nabil na modrou čáru Baránkovi. Střela litvínovského obránce jen těsně prosvištěla nad pravým horním rohem Stezkovy branky.

Třetí dějství načal rychlou akcí opět agilní Stříbrný, svým bekhendovým zakončením ale trefil jen tyč hostující branky. Litvínov se přece jen dočkal snížení, když se po pěkné kombinaci prosadil Dominik Čapek. Vzápětí měl Litvínov výhodu čtyřminutové přesilové hry za faul Solenského. Chemici nebyli v této početní výhodě daleko od vyrovnání. Nejdříve Baránek jen těsně minul tvrdou ranou levý horní roh Stezkovy svatyně. Po něm zblízka dorážel Zdeněk, ale liberecký gólman zasáhl. V další obrovské šanci se ocitl Válek, ale z mezikruží tvrdou ranou netrefil místo nad Stezkovým ramenem.

Litvínov měl stále velikou převahu, ale skvělý Stezka byl proti prodloužení utkání. Další příležitost měli Baránek a Válek, ale ani jeden na mága v liberecké kleci nevyzráli. Litvínov z přemíry snahy propadl v obraném pásmu a Vojtěch Havlas krásným blafákem vymíchal brankáře Spěšného. Šestý hřebíček do litvínovské rakve zasadil Jiří Babec, který využil rychlé přihrávky od Solenského. Litvínov tak prohrál další utkání a situace začíná být vážná.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Já budu stručný, pokud nás nepodrží gólmani, tak budeme mít těžkou sezónu. Potřebujeme hlavně, aby nás drželi brankaři jinak nemáme nárok.

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): Pro nás hrozně těžké utkání. Máme za sebou dohrávku a spousta hráčů chodí ještě do první ligy za Benátky. Jsem hrozně rád, že jsme to dnes zvládli, protože zápas to byl opravdu těžký. Bylo vidět, že domácí jsou pohyblivější, že mají více sil, ale hokejově jsme na to byli lépe. Dali jsme pěkné branky a gratuluji všem hráčům za předvedený výkon.