Zápas - mládež 04. 10. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov ztratil dobře rozehrané utkání a podlehl Slavii po nájezdech

L i t v í n o v - V rámci 15. kola extraligy juniorů se Litvínov představil na svém ledě proti pražské Slavii. Černožlutí dlouho vedli 2:0, ale ve třetí třetině dokázali hosté otočit hru a vyrovnat. Celé utkání rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Jakub Procházka a Slavie si tak odvezla i druhý bod.

15. kolo, 04.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 3sn
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 0:2 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Frodl – Vala, Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Krejčí – Červený, Patzelt, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Procházka, Andres, Furch.


Reportáž

Hned ve třetí minutě utkání se do vedení dostali Litvínovští poté, co Sýkora nahrál Tomáši Kučerovi, který z dorbé pozice dokázal překonat hostujícího gólmana Frodla. Tři minuty na to domácí nyvýšili své vedení díky Ondřeji Sýkorovi, který vyškolil oba slávistické obránce a kličkou do forhendu překonal Frodla po druhé.

V sedmé minutě si Slavie vytvořila velký tlak před litvínovskou brankou. Snížit mohl Hlinka, který ale nezpracoval přihrávku svého spoluhráče. Běžela třináctá minuta, když se v přesilové hře do velké šance dostal Litvínov. Stříbrný nahrál do mezikruží volnému Řehořovi, který ovšem mířil mimo tři tyče. Ke konci třetiny to znovu zkoušel Stříbrný s Řehořem, ale druhý jmenovaný z bezprostřední blízkosti Frodla nepřekonal.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se litvínovský Čapek dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendové střele chyběla razance a Frodl stačil vyrazit kotouč do rohu. Ve 26. minutě si obrovskou šanci vypracoval Řehoř, který projel celé hřiště, natlačil se až před branku a kličkou se snažil zakončit za Frodlova záda. To se mu ale ke smůle pro domácí nepodařila. V závěru třetiny mohl zvýšit Cvrk, ale nastřelil pouze tyč hostující svatyně.

Hned ve 42. minutě se dostal do šance opět Litvínov, když se Šimečkova střela od zadního mantinelu odrazila k volnému Weitzovi, kterého ovšem vychytal přesouvající se Frodl. Chvíli poté mohl snížit Patzelt, který se dostal k odraženému kotouči, ale Spěšný si dal pozor a vyrazil kotouč vyrážečkou.

Ve 49. minutě Slavia snížila na rozdíl jediné branky. Hlinka našel volného Josefa Saňu, který střelou tahákem překonal bezmocného Spěšného. Běžela 53. minuta, když hosté vyrovnali stav utkání na 2:2. Tomáš Török se ujal puku u levého mantinelu, vybruslil si až před Spěšného a střelou mezi betony poslal kotouč do sítě. Ke konci třetiny už Slavie domácí k puku nepustila a Spěšný se musel v brance pěkně otáčet. Furch ani Procházka ale na domácího gólmana nestačili a utkání se posunulo do prodloužení.

Hned v úvodu prodloužení se do obrovské šance dostal Procházka, ale na jistého Spěšného si nepřišel. V 63. minutě utkání měl vítězství na holi Baránek, jehož střela byla ještě tečována, ale Frodl vytáhl skvělý zákrok a nakonec se rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Tam se jako jediný prosadil Jakub Procházka, díky kterému si Slavie odvezla druhý bod.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl st. (HC Litvínov):Bohužel jsme hráli jen první třetinu a od druhé třetiny jsme přestali hrát. Hosté se do toho dostali, pak vyrovnali a zaslouženě vyhráli, protože my jsme hráli jen dvacet minut a to prostě nejde.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Petr Novák (HC Slavia Praha): Začali jsme velmi špatně, hned třetí střídání jsme dostali gól, pak jsme pokračovali ve čpatné hře celou první třetinu a Litvínov vedl 2:0. Po první třetině jsme si něco v kabině řekli, plnili jsme to a povedlo se nám třetí třetinu to, co se včera povedlo dvoum extraligovým týmům a nakonec jsme vyhráli.

Fanshop