Zápas - mládež 27. 09. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov na Moravě nezískal ani bod, podlehl i Třinci 1:4

T ř i n e c - Junioři se venku stále trápí. Prohráli už osm utkání na hřištích soupeře z devíti. Tentokrát podlehli v rámci 13. kola Třinci 1:4. Třinečtí si dokázali vypracovat tříbrankové vedení, Litvínov sice dokázal zásluhou Stříbrného snížit na 1:3, ovšem to mu nebylo nic platné. Domácí přidali ještě jednu branku a zaslouženě si nechali body doma.

13. kolo, 27.09.2014, ZS Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    0:0, 4:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Doudera, Chroboček, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Cienciala, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

  • Sestava hostů

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Stříbrný, Dunko, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Štěpka


Reportáž

Dnešní soupeři vstoupili do utkání poměrně opatrně a první větší šanci jsme na ledě viděli až v páté minutě, po přihrávce Ondřeje Kovařčíka zpoza branky ale Cienciala v mezikruží promáchl. O chvíli později pak příliš dlouho se střelou váhal obránce Zahradníček a Sroka se stihl vrátit zpět mezi tři tyče.

Hráči Litvínova poprvé vážněji ohrozili Svobodu ve své přesilové hře, kdy vykombinovali celou třineckou obranu, nepřesnou přihrávkou na modrou ale celá akce vyšla do ztracena. A neuspěl ani Sýkora, jenž se ocitl sám před třineckým gólmanem, byl už ale příliš blízko domácí branky a kotouč tak skončil pouze na boční síti. Do kabin tedy odcházeli oba celky bez jediné vstřelené branky.

Bezbrankový stav vzal za své jen několik málo minut po začátku druhé třetiny. Po vyloučení Ujfalušiho a Fučíka hráli Oceláři ve dvojnásobné výhodě a tuto nabídnutou šanci dokázali stoprocentně zužitkovat. Nejprve se po přihrávce Bednáře přes brankoviště prosadil Michal Kovařčík. Časomíra stihla odečíst jen šedesát sedm sekund a třinečtí mladíci se radovali z druhého gólu, to když se přesnou střelou z mezikruží prosadil Tadeáš Jaroš. A než se stihli litvínovští hráči vzpamatovat, prohrávali už o tři branky. Po chybě hostujících obránců na modré čáře se do úniku dostal Jiří Severa a poslal kotouč mezi betony Sroky do sítě.

Ohrozit třineckého brankáře mohl chvíli na to Řehoř, který se dostal do samostatného úniku, Zahradníček jej ale stihl dobruslit a vytlačit i s kotoučem do rohu. Poté už se ale Litvínovští radovali. V přesilové hře vypálil Cvrk, Svoboda sice dokázal vyrazit, na dorážku Josefa Stříbrného už ale nedosáhl. Hosty tento gól povzbudil, byli to ale právě oni, kdo inkasoval další branku. Střelu Ciencialy vyrazil Sroka na hůl Ondřeje Kovařčíka a kotouč doklouzal až za brankovou čáru.

Snížit nepříznivý stav mohl po začátku třetí periody střelec první branky Litvínova Stříbrný, třinecký gólman ale dokázal kotouč betonem vykopnout mimo. Na druhé straně neuspěl z otočky Cienciala a v přesilové hře pak Pisarik poslal kotouč pouze do horní tyče litvínovské branky. Dnešnímu utkání nechybělo takřka nic a to ani šarvátka, do které se pustili hráči s pětkou na dresu - domácí Pisarik a hostující Baránek, který v pěstním souboji dokázal zvítězit a následně se oba kohouti odebrali do šaten.

Hosté pak mohli snížit, dvojice útočníků si ale dávala před prázdnou brankou jakoby přednost a mezitím jim kotouč vyhodil pryč Doudera. Utkání tedy skončilo poměrně jasnou výhrou Ocelářů, kteří si do tabulky připíší další tři body a poskočí na čtvrtou příčku tabulky.

Fanshop