Zápas - mládež 20. 09. 2014, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov přerušil černou sérii proher, zdolal Kometu 4:3

L i t v í n o v - V 11. kole extraligy juniorů Litvínovští konečně přerušili sérii proher, která se natáhla na šest prohraných utkání v řadě. Litvínov si šel za vítězstvím po většinu utkání suvereně, když v úvodu třetí třetiny vedl už 4:0. Kometa se však do utkání vrátila slepenými góly a nakonec bylo z utkání drama, hosté dokázali zkorigovat stav utkání na rozdíl jediné branky. Závěrečná powerplay už Brnu nepomohla a chemici své vedení uhájili.

11. kolo, 20.09.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
4 3
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 1:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Stříbrný, Dunko, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Jekel – Vágner, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Garčic, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček.


Reportáž

V sobotním deštivém odpoledni přivítal Litvínov na svém ledě Kometu Brno. Junioři prožívají bídný start do soutěže, z devíti utkání dokázali vydolovat pouze sedm bodů. Chemiky navíc trápila série šesti proher v řadě. Dnes potřebovali domácí nutně bodovat.

Domácí nastoupil do utkání s mírně pozměněnými pětkami oproti předchozímu utkání. Tah trenéra Roberta Reichela se ukázal jako správný, když domácí tým dokázal v několika pasážích první třetiny dostat Kometu pod velký tlak. V 8. minutě se aktivita litvínovským hráčům vyplatila. Fučík vyslal do úniku Dominika Štěpku, který se nemýlil a vymetl pavučinky v levém rohu Jekelovy branky. O chvíli později zahrozili i hosté, Biolek se dostal až přes Spěšného, ale domácí brankař stihl včas vytrčit svůj beton a střelu brněnského útočníka vyrazil do rohu kluziště.

Běžela 14. minuta utkání a litvínovské diváky zvedl podruhé ze sedadel Jaroslav Šimeček. Domácí forvard obdržel krásný pas od Čapka a svou nechytatelnou střelou nedal Jekelovi šanci zasáhnout. Chemici byli dál aktivnější, ale dvě minuty před koncem úvodní periody měla litvínovská obrana plné ruce práce s dvojicí Boltvan – Dušek. Brněnská dvojice nadělala pěkný zmatek v obraném pásmu Litvínova, ale naštěstí pro domácí tým se jim svou spolupráci nepodařilo dotáhnout do konce. Domácí tak odcházeli do kabin s hřejivým dvougólovým vedením.

Ve druhém dějství Litvínovští opět předváděli soustředěný výkon a svým dobrým pohybem si vytvářeli dost šancí. Kometa hrozila z brejků, v úvodu druhé třetiny byl sám před brankařem Spěšným Dufek, ale místo střely ještě volil přihrávku na lépe postaveného spoluhráče. Šanci zmařil včasným výpadem jeden z domácích beků. Následně se dostal do šance litvínovský Šimeček, svou jasnou šanci ale neproměnil. Ve 38. minutě Litvínov využil přesilovou hru, když Cvrk nabil volnému Baránkovi, jehož pumelici usměrnil za záda Jekela dobře clonící Petr Ujfaluši. V dalším střídání se blýskl několika skvělými momenty Baránek, nejdříve čistým zákrokem zastavil průnik Vojáčka a poté vyslal do úniku Štěpku, který ale netrefil zařízení.

Ve třetí třetině to vypadalo jako by domácí hráče někdo vyměnil. Litvínovští často zbytečně chybovali a z utkání se stalo drama. Jediným světlým momentem třetí periody byla akce Sýkory se zakončujícím Petrem Ujfalušim, který si tak připsal už svou druhou branku v utkání. Ve 48. minutě začalo brněnské z mrtvých vstání. Nejprve přesnou tečí překonal Spěšného Tadeáš Král, neuběhla ani minuta a domácí už se mohli strachovat o své vedení, protože Adam Kozel po pěkné individuální akci snížil už na 4:2. Chemici poté byli pod velkým tlakem a Kometa dominovala.

Sedm minut před koncem třetí částí se pěknou kličkou dostal za obránce Boltvan, ač se zdálo, že už jen zvedne puk nad ležícího Spěšného, tak litvínovský strážce svatyně dokázal vymrštit svou lapačku a chytit jistý gól. V 58. minutě se rozhodli hosté odvolat brankaře. Svůj tlak v poweplay přetavili v kontaktní branku, když Lukáš Vágner skrz změť těl propálil vše, co mu stálo v cestě. Kometa pokračovala ve hře se šesti bruslaři v poli. Závěr utkání už si Litvínov pohlídal a to zejména díky výborné práci Baránka, který dobrých dvacet vteřin dokázal držet puk u hrazení. Litvínov tak přerušil sérii proher a po šesti utkáních konečně naplno bodoval.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Jsem rád, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Dvě třetiny byly takové jaké jsme chtěli, hráli jsme poměrně dobře, ale třetí třetinu jsme nezvládli. Dělali jsme zbytečné chyby a inkasovali jsme z nich góly. Nakonec to bylo drama, ale jsem šťastný, že jsme konečně vyhráli.

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno):Prohrávali jsme 0:4, ale pak jsme z toho udělali ještě celkem drama. Výsledek je pro nás nakonec přijatelný, ale tím, že hrajeme dobře v jedné třetině, to nemůžeme vyhrát. Domácí si body za výkon v prvních dvou třetinách zasloužili.

Fanshop