Zápas - mládež 13. 09. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínovští junioři prohráli již páté utkání v řadě, tentokrát podlehli Plzni 0:2

P l z e ň - Litvínovu se vůbec nedaří. V Plzni prohrál již páté utkání v řadě, kde nevstřelil ani branku. Už od začátku utkání byli plzenští hokejisté na koni. V úvodu druhé třetiny se domácí dostali do vedení zásluhou Tulačky. V závěru utkání bylo nařízeno trestné střílení, ve kterém Řehoř pohřbil největší šanci Litvínova. Vítězství Plzně potvrdil do prázdné branky Kubalík a body zůstali Indiánům.

9. kolo, 13.09.2014, ČEZ Arena Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Štekr – Marcel, Holý, Walter, D. Sklenička, Kubík, Polívka – Kubalík, Tulačka "C", Suchý – Kepka "A", Kristl, Krliš – Polata "A", Petráš, Opava – Vlček, Beneš, Čadek – Rajal.

  • Sestava hostů

    Sroka – Baránek, Moravec, Šesták, Cvrk, J. Sklenička, Fučík, Vostárek, Šefl – Řezníček, Řehoř "C", Dunko – Stříbrný, Sýkora, Kučera – Šimeček, Štěpka, Ujfaluši – Čapek, Weitz.


Reportáž

Indiáni na svého protivníka hned od začátku vlétli a určovali tak tempo utkání. Ve velké příležitosti se ocitl po dvou minutách hry domácí Polata, jenž ale z dobré pozice nepropasíroval puk mezi betony gólmana Sroka. Plzeň měla navíc později k dispozici dvě přesilové hry, ve kterých pořádně uzamkla Litvínovské, jež se ale s vypětím všech sil ubránili. Hosté hrozili jen velmi zřídka. Zajímavou šanci měl po situaci dva na jednoho Kučera, který ale ani po rychlém zpracování nedokázal trefit plzeňskou svatyni.

Domácí svoji větší aktivitu přetavili na začátku druhé části ve vedoucí gól. Vojtěch Tulačka si výborně sjel před branku na Suchého nahrávku zpoza branky a pak pohodlně poslal puk do litvínovské svatyně. Severočeši měli následně k dispozici dvě přesilové hry, ve který pořádně sevřeli domácí tým. Gólman Štekr byl ale vždy pozorný a všechny jejich pokusy dokázal zlikvidovat.

Hra se postupem času vyrovnala, nicméně i tak to byla Plzeň, jež mohla navýšit svůj náskok. Matěj Polata se utrhl v oslabení a uháněl sám na litvínovskou branku, své sólo zdařile zakončil nádherným blafákem, jemuž cestu do branky zatarasila až branková konstrukce. Po dvou třetinách tak byl stav utkání nadále 1:0 pro Plzeň.

Domácí se vrhli do třetí periody jako draci a během krátké doby si vypracovali dvě solidní šance. Nejdříve Kepka netrefil zcela prázdnou bránu a následně Krislova rána orazítkovala tyč. Hra se následně vyrovnala, ale obě dvě mužstva se musela potýkat s velkou nepřesností v kombinacích. Oba brankáři tak byli povětšinou bez práce.

Velkou příležitost měl v 59. minutě Řehoř, který byl v samostatném úniku faulován a bylo tak nařízeno trestné střílení. Litvínovský forward ale při nájezdu netrefil ani branku a zazdil tak největší šanci svého týmu. Litvínov to poté zkusil i bez gólmana v šesti. Plzeňští ale bleskurychle ujeli soupeřově obraně a Dominik Kubalík pohodlně poslal kotouč do prázdné branky a zpečetil tak vítězství svého týmu.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

David Bruk (HC Plzeň 1929): Zápas byl podle mě zbytečně dramatický. V první a druhé třetině jsme si vypracovali velké množství šancí, ale bohužel jsme ty vyložené neproměňovali. Třetí část jsme si pak opět zkomplikovali. Po individuální chybě jsme nejdříve nabídli soupeři přesilovku a následně i nájezd. Jsme tak rádi za vítězství, ale trápí nás produktivita.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Nehráli jsme to, co v poledních zápasech. Kluci možná měli v podvědomí, že to byl sedmý zápas venku, který jsme odehráli, možná si nevěřili, ale i na to, jak se zápas vyvíjel, tak jsme měli šanci bodovat. Bohužel, neproměnili jsme trestné střílení v předposlední minutě, což je velký problém, protože v posleních třech zápasech jsme dva hráli na nájezdy a nejsme schopni je proměnit. Velký problém je i to, že v posledních zápasech nedáváme góly, takže na tom musíme zapracovat a vyhrabat se z toho.

Fanshop