Zápas - mládež 06. 09. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínovu se na hřištích soupeřů nedaří, ve Zlíně podlehl 2:4

Z l í n - 6. kolo extraligy juniorů odehrál Litvínov na ledě Zlína. První třetina byla ve znamení využitých početních výhod a do druhého dějství se vstupovalo za stavu 2:1 pro domácí. Černožlutí sice ve třetí třetině dokázali znovu v přesilové hře vyrovnat, ale ve 48. minutě se vedení opět ujal Zlín. Litvínovští si poté vypracovali několik pěkných šancí, ale Zlín si vítězství pojistil necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou a body tak zůstali na domácí půdě.

6. kolo, 06.09.2014, ZS Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Haloda – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Talán, Stuchlík, Procházka – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček.

  • Sestava hostů

    Spěšný – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Trubenekr, Čapek, Weitz, Střibrný, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Štěpka.


Reportáž

Zápas začal lépe pro domácí Zlín. Ten se už v 5. minutě ujal vedení, díky zužitkované přesilovce. Ševcům se přesilovka nejprve nedařila, ale když se jim podařilo usadit se v útočném pásmu, přišel první gól zápasu. Matula s Dalajkou míchali s pukem u branky Spěšného, poté přišlo nahození na bránu a odražený puk do sítě dorazil Zbyněk Žabčík. Jenže pak se začalo vylučovat na zlínské straně a hosté díky přesilovkám vyrovnali. Po dlouhém obléhání zlínské klece vyslal přihrávku zpoza brány Střibrný, k puku se před bránou dostal Ivan Řehoř a střelou nad rameno Halody srovnal stav na 1:1.

Berani ale dokázali vzít si do přestávky vedení zpět a to díky využité přesilovce. Nejprve se Litvínovu povedlo vyhodit, ale další akce Zlína už skončila gólem. Matula předložil z kruhu puk najíždějícímu Patriku Dalajkovi, který se dostal mezi kruhy a bekhendem pověsil kotouč přímo do levého horního růžku hostující klece. Druhá třetina žádnou branku nenabídla a i šancí k vidění moc nebylo. Tu největší měl Litvínov. Trubenekr před brankou dorážel už do odkryté sítě, ale těsně před tím se mu do střely vrhl brankář Haloda a puk vytěsnil ven. I díku tomuto zákroku vedl Zlín po dvou třetinách stále 2:1.

Do závěrečné části hry vstoupili hosté rychlou vyrovnávací brankou. Baránek vyslal dělovku od modré, Haloda ji vyrazil, ale ke kotouči se dostal Weitz, který posunul puk do strany a odtud do odkryté klece pálil Josef Střibrný. Jenže domácí dokázali ve 48. minutě odpovědět a opět díky přesilové hře. Matula držel puk a počkal si až si před branku sjede obránce Petr Procházka, který si našel místo na opuštěné levé tyči a puk doklepl do sítě.

Zbytek třetiny domácí poctivě bránili svůj hubený náskok. Když to vypadalo na dramatickou koncovku a velký tlak Litvínova udeřili Ševci počtvrté. Domácí využili spadnutí hned dvou hráčů Litvínova, kteří se snažili vybojovat puk v útočné třetině. Dalajka zavezl puk do pásma, vyměnil si ho s Matulou a pak ho předložil před branku Pavlu Sedláčkovi, který ho dotlačil do odkryté branky. Bylo rozhodnuto. Ševci se mohli radovat z výhry 4:2. Dominik Matula byl v zápase u všech zlínských branek a díky bilanci 0 + 4 se posunul na první místo kanadského bodování celé extraligy.

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Radek Pšurný (PSG Zlín): Po včerejším těžkém zápase byla na hráčích cítit mírná únava, ale důležitý je výsledek a my jsme rádi, že hráči do toho šli, udělali co mohli a cenné tři body jsou doma.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Myslím si, že celý zápas jsme měli převahu, ale pohřbily nás přesilovky Zlína, kde se rozhodlo o utkání. Mrzí mě to, protože jsme si nezasloužili prohrát. Bylo to pro nás nešťastné utkání. Klukům nemůžu nic vytknout, bojovali, ale nedáváme góly.

Fanshop