Zápas - mládež 20. 10. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov si v dohrávce poradil s Budějovicemi 5:3

L i t v í n o v - V dohrávce 3. kola extraligy juniorů s Českými Budějovicemi si Litvínov vedl skvěle. Hosté sice dokázali dotáhnout dvoubrankový náskok černožlutých. Ti si ale ve třetí dvacetiminutovce pojistili své vítězství dalšími třemi góly. V 56. minutě dokázali Budějovice snížit na 5:3, to bylo ale vše a Litvínov si zaslouženě připsal tři body.

3. kolo, 20.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
5 3
  • Třetiny

    0:0, 2:2, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Kokeš, Vostárek, Šefl – Kučera, Trübenekr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Mazuch – Škopek, Hanus, Janásek, Kachyňa, Malovec, Matoušek, Břečka, Křikava, Kutiš – Šulek, Šuhaj, Svoboda, Točík, Vostřák, Vácha, Panáček, Bárta, Šafář, Pašek, Suchánek.


Reportáž

Krátce po začátku utkání si Budějovice zahrály přesilovou hru, kterou ale nesehrály příliš dobře. Ve čtvrté minutě se Litvínov dostal do tlaku a hostující gólman Mazuch se musel mít na pozoru. Černožlutí byli i nadále aktivnější a více na puku. Ve 12. minutě se v přesilové hře do dobré pozice dostal Baránek, jeho střelu ale zlikvidoval hostující gólman. Do konce první dvacetiminutovky jsme se ale branky nedočkali a do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Běžela čtyřiadvacátá minuta, když padla první branka utkání. Litvínov se dostal do vedení poté, co Stříbrný projel celé střední pásmo a zblízka vystřelil na Mazucha. Ten ale pouze vyrazil před sebe, kde stál připravený David Weitz, který doklepl kotouč do branky. Neuběhly ani dvě minuty a domácí navýšili své vedení na 2:0. Šimeček nahrál dobře postavenému Janu Trübenekrovi, který překonal Mazucha podruhé.

Když se ale druhá třetina přehoupla přes polovinu, začali útočit hosté. Ve 31. minutě Budějovice snížili po delším tlaku na 1:2. Škopek našel na druhé straně Kamila Suchánka, který neměl problém zakončit do odkryté klece Litvínova. Přesně o minutu později Jihočeši vyrovnali stav utkání, když se Vladimír Hanus od modré trefil nad Srokovo rameno. Ve 38. minutě mohl jít Litvínov opět do vedení, ale Baránkovo svižnou střelu zlikvidoval pohotový Mazuch.

Ve 45. minutě se do obrovské šance dostali hosté. Litvínovský strážce svatyně neměl ponětí o tom, kde je puk a několik hráčů se snažilo z nepřehledné situace před brankou dorážet. Domácí gólman nakonec zachránil celou situaci poté, co našel odražený kotouč a přikryl ho svou lapačkou. Dvě minuty na to se Litvínov znovu dostal do vedení. Dominik Štěpka dostal přihrávku od Trübenekra a trefil se do poloodkryté branky.

V polovině třetiny mířil od modré přesně Marek Baránek, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal Litvínov do dvoubrankového vedení. Uběhla necelá minuta a Litvínovští se radovali znovu. Na konci pěkné a rychlé kombinace domácích stál Dominik Štěpka, který vstřelil svou druhou branku v utkání. V 56. minutě dokázali hosté snížit na 3:5 zásluhou Daniela Svobody, který z mezikruží rozsvítil červené světýlko nad Srokovo brankou. Do konce utkání si ale Litvínovští svůj dvoubrankový náskok uhlídali a zaslouženě si připisují tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Myslím si, že po tom zápase co jsme vyhráli v Jihlavě, jsme začali trošku líp než minulé zápasy. I tak bylo pořád plno chyb. V druhé třetině jsme dali dva góly a mysleli jsme, že je hotovo a dostali jsme rychle dva góly na 2:2. Naštěstí třetí třetinu jsme zvládli a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jan Trummer (HC Motor České Budějovice): Dnešní zápas nás stály dvě hluché pasáže, co jsme měli. Na začátku druhé třetiny jsme prvních pět minut hráli špatně a domácí to využili a vedli 2:0, poté jsme se vrátili do zápasu a dokázali jsme vyrovnat. Třetí třetinu jsme začali dobře, měli jsme dvě tři šance, ale bohužel zase přišla pětiminutová pasáž, kde jsme zbytečně dostali tři góly a tím bylo rozhodnuto o výsledku zápasu.

Fanshop