Zápasy 15. 02. 2015, Redakce

Slavia žlutočernou sérii nepřerušila, Verva doma poosmé vítězně!

Litvínovský Zimní stadión Ivana Hlinky se proměnil v nedobytnou tvrz, Verva zde vyhrála poosmé za sebou. Čisté konto zkazil Francouzovi až v závěru zápasu Čermák z trestného střílení.

47. kolo, 15.02.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
4 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Pavelka, Gula - Baránek, Pavlík - Chaloupka, Štindl – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Šrámek, Piroš, Jurčík. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Svoboda – Beňovič, Knot, Valach, Šulc, Růžička, Šenkeřík, Kolařík, Štich – Čermák, Tomica, Andres – Veselý, Vlasák, Poletín – Kolář, Doležal, Vas – Pletka, Stránský. připraven Furch. Trenéři Gregor a Beránek ml.


Reportáž

Litvínov nasadil do hry od začátku zápasu účastníka posledního MS do 20 let Marka Baránka, mimo jsou stále zranění obránci Kubát, Frolo a tréninkové manko dohánějící Sklenička. Místo Majdana znovu naskočil Šrámek. Slavia lepila svou sestavu bez Divíška i Bednáře.

Litvínov byl od začátku utkání aktivnější i nebezpečnější, Hübl měl na holi gól už ve 3. minutě. Dočkal se v 8. minutě po opravdu krásné akci, nejproduktivnější hráč TELH Hübl našel před brankou volného Ručinského, který bez potíží doklepl, 1:0. To byl vyloučen Tomica, předtím hosté přečkali Vlasákův trest. V závěru třetiny se dobrá příležitost otvírala před Šrámkem a Gerhátem a po gólu volala i Ručinského přihrávka, hledající před brankou Petružálka. Oba si to však vynahradili později.

Po změně stran se do přečíslení dostala první formace a chvíli na to zvýšil na 2:0 Petružálek po Ručinského a Pavlíkově přihrávce. Opět krásná kombinace lahodící zraku. Baránkovo vyloučení Verva přečkala a Martynek po pěkném Gerhátově průniku navýšil jednoznačnost skóre, 3:0! Martynek mohl přidat brzy na to čtvrtý gól, ale klec tentokrát minul.

Při Doležalově trestu odjel pojednou z branky s bolestivou grimasou brankář Svoboda. Na ledě se objevila krev a gólman, který u střídačky kolaboval, musel střídat. "Má jen několik stehů na ruce, ale šlo hlavně o to, že se mu udělalo špatně a tak jsme museli střídat. Smůla, někdo mu tam přejel ruku v rukavici, to se v hokeji stane. Bude nám asi několik dnů na tréninku chybět," komentoval nešťastnou situaci pro zkušeného gólmana Slavie kouč Gregor. K ukončení třetiny došlo dříve, v čase 38:28.

Dohrávka druhého dějství po přestávce byla pro žlutočerné šťastná, Pavelka těsně před vypršením času (39:59) upravil na 4:0, kromě Guly zapsal svou druhou asistenci v záoase Gerhát. K tyči přesně zapadlo jeho nahození od modré. Není ranky, není branky! Po gólu a změně stran byl vyloučen Kolařík, ale fakticky nejblíže měli k oblíbenému "bůru" domácí v 54. minutě, kdy Petružálek nastřelil z voleje tyč. Pět minut před koncem musel ven Vas, v oslabení ujel Čermák, Pavlík jej zastavil nedovoleně a postižený trestné střílení ranou kolem ramene gólmana proměnil, 4:1.

Velký vliv na domácí radost to nemělo, Verváci dovršili hranici 90 bodů! Odehráli zápas s jediným vyloučením (benjamínka obrany Baránka), na Francouze propustili jen 15 střel, kontrolovali průběh utkání a nedopustili žádné podcenění. Náskok na třetí Brno navýšili na čtyři body, na čtvrtou Spartu na pět.

(Další fotografie zítra)

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Věděli jsme, v jaké je Slavia situaci. Očekávali jsme i proto těžký zápas. Slavia hrála dobře do obrany, ale tím, v jaké jsme pohodě, jsme se s tím dokázali vypořádat a potrestat její chyby. Byl to docela těžký zápas, i když to tak chvílemi nevypadalo."

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Dušan Gregor: "Kvalita Litvínova je známá. Těsně před zápasem nám vypadl ze sestavy Bednář, šli jsme do utkání prakticky s jedním centrem. Chybí nám Divíšek, dále Holec a Sklenář, v průběhu utkání vypadl Kolář, kterému puk zlomil ruku, k tomu ještě zranění brankáře Svobody. Dohrávali jsme se dvěma obránci ve čtvrtém útoku, aby si kluci ve třech lajnách mohli odpočinout. Litvínov nás přehrál a trestal každou chybu, ale předvedli jsme sympatický výkon. Je třeba dát se do kupy a dál pracovat."