Zápasy 11. 01. 2015, Redakce

Liberec zdolán v prodloužení, tři využité přesilovky

Všechny branky vstřelila Verva v neděli z přesilovek. Sahala jednoznačně po třech bodech, ale hosté ve 2. třetině přežili svou "smrt" a vyrovnali. I dva body tak byly nakonec pro domácí dobré. V nastavení rozhodl Lukeš

37. (ČT), 11.01.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3p 2
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 0:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Frolo, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Lašák – Výtisk, Šimek, Voráček, Kajínek, Vitásek, Gřegořek – Balaštík, Vampola, Radivojevič – Bakoš, Filippi, Bulík – Bartek, Jelínek, Vlach – Bulíř, Urban, Víšek. Připraven Schwarz. Trenéři Čada, Černý a Láska


Reportáž

Verva vyjela proti Tygrům se stejnou sestavou jako v pátek ve Vítkovicích. A začala opět dobře, Ručinský a Petružálek ohrozili Lašáka. Vzápětí ale i Urban a Bulíř měli možnost otevřít skóre, nesehráli však dobře přečíslení. Vyloučení Víška mohl potrestat po Lukešově přihrávce Kubát, Lašákova lapačka ale byla dostatečně rychlá.

Do vedení šli z první šance - a proto dost nečekaně - hostě. Po buly se dobře zorientoval Filippi. Tím ale Tygři tak trochu rozdráždili hada bosou nohou. Urbanův trest zkrátil Jurčík, který úspěšně dorazil Lašákem vyraženou Martynkovu střelu a vyrovnal na 1:1.

Pak přišla série domácích vyloučení a nejprve 9 a pak 56 vteřin výhody pět na tři pro hosty (Martynek, Jánský, Hübl). Všechno však žlutí ubránili, přičemž Liberečtí se nakonec provinili příliš velkým počtem hráčů na ledě. A Jánský využil druhou přesilovku! Doklepl akci Ručinského a Hübla. Před koncem třetiny ještě zamířil ven Kajínek.

Po změně stran Litvínov tlačil a Liberec často nevěděl, kde mu hlava, hole a nohy stojí. Podrážel Kubát, ale stavem to nepohnulo, málem naopak - Kubát při návratu do hry tak tak neujel do sóla. Bartek při střele zasáhl holí do obličeje Pavelku, byl vyloučen. Lukeš v přesilovce pěkně našel Hübla, který minul jen o centimetry... Později měl gól na holi i Trávníček a tlak domácích vyvrcholil při Bartekově vyloučení. Jánský, Kubát a pak i další hráči, už při hře pět na pět, v závaru tlačili puk do sítě. Lašák byl však pozorný, pohyblivý a měl i potřebné štěstí.

A rázem mohlo být vyrovnáno - nečekaný odraz puku od mantinelu za Francouzem nabídl gólovku Tygrům, ale střela šla vedle. Při Jelínkově vyloučení ještě Pavlík propálil Lašáka, ale puk mířil také těsně vedle. Poměr střel na branku za 40 minut byl nevídaný: 24:3!

Stav 2:1 tím víc dával tušit nebezpečí, což se v závěru utkání potvrdilo. Vampolova povedená a přesná rána znamenala vyrovnání. Následné vyloučení Jánského a dva tresty Ručinského umožnily hostům usilovat i o tříbodový zisk. Ale tři minuty před koncem mohl rozhodnout Jánský a pak i Ručinský.

Prodloužení a v něm šance. Nejprve sólový nájezd Filippiho a skvělý Francouz! Pak vysoká hůl Bulíka a početní výhoda HCVL. Lukeš si narazil s Petružálkem a využil ji, 3:2! Výhra zasloužená.

Pět bodů z víkendu upevnilo Vervě druhou příčku. Opět dobrý zisk a dva plusové body do tabulky pravdy. Tým hrál dnes trochu nešťastný zápas, avšak se šťastným koncem. Dlouho to vypadalo, že si žlutí všechno štěstí vyčerpali dva dny předtím v Ostravě, ale konec dobrý... V pátek tým zamíří na Spartu ke šlágru kola!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Bojovný a docela kvalitní zápas z obou stran. Hráli jsme dobře, měli pohyb, střelbu, ale dvě třetiny to bylo hlavně o libereckém brankáři a jeho výborném výkonu, nemohli jsme dát gól. Naopak Pavel Francouz to měl těžké, byl studený, brankáři takové zápasy nemají rádi. Přesto nás pak podržel a mohli jsme rozhodnout. Pro nás dnes byla škoda, že jsme nepřidali třetí gól."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Černý: "My jsme dnes s bodem určitě spokojeni. Věděli jsme, že soupeř nic nepodcení, dvakrát s námi předtím prohrál. Přečkali jsme jeho tlak a nakonec i vyrovnali. Mohli jsme pak dokonce i vyhrát, ale to by asi nebylo spravedlivé. Litvínov hrál výborně, proměnil přesilovky. Jak říkám, s bodem jsme spokojeni, byl za bojovnost a práci v defenzívě. Hráčům jsme po zápase poděkovali."

Fanshop