Zápasy 28. 11. 2014, Redakce

Sparta přestřílena 6:3, zářili Hübl a Francouz, trefil se i Petružálek!

Přáli si gól Petružálka, přáli si drama, přáli si výhru nad Spartou, přáli si gól do prázdné branky. Dočkali se všeho měrou vrchovatou! Kdo? Litvínovští fanoušci!

25. (ČT), 28.11.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
6 3
  • Třetiny

    0:1, 3:2, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Šlégr, Pavlík - Zeman, Frolo - Jánský, Hübl, Ručinský – Petružálek, Hanzl, Gerhát – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Šrámek, Jurčík. Připraveni Soukup a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Staňa – Polášek, Piskáček, Ďaloga, Mikuš, Pilař, Barinka, Švrček – Réway, Hlinka, Rolinek – Sabolič, Pech, Buchtele – Kumstát, Cingel, Klimek – Procházka, Chlapík, Dvořáček. Připraven Novotný. Trenéři Jandač a Moták


Reportáž

To byl mač! Vrchol podzimu splnil, ba předčil očekávání. A nejen kvůli výhře domácích.

Verva nasadila do hry brankáře Francouze, o kterého se v týdnu pokoušela nemoc, a poprvé po pauze zaviněné zraněním i obránce Chaloupku. K obnovenému debutu po osmi letech ve žlutočerném dresu nastoupil Jakub Petružálek. A hned při prvním střídání měl největší šanci žlutých první třetiny! Comeback s vítáním celostadiónovým choreem fanoušků čísla „88“ mohl být dokonalý nebýt Staňova betonu.

Ještě předtím tleskal plný stadión Josefu Ulrychovi, který den předtím oslavil 70. narozeniny.

I druhou loženku měli domácí, Jánský branku těsně minul. Stejný hráč ještě hledal před hostující klecí volného Hübla. Pak se začalo vylučovat. První šel Rolinek, poté tři domácí! Ručinský a Trávníček těsně po sobě – těžká zkouška pro Vervu! Sparta gól nevstřelila, ale třetího provinilce Piroše poslal dřív do hry Reway, trefil se mezi tělo a lapačku.

Závěr třetiny přinesl po šanci na každé straně. Buchtele sám s Francouzovým přispěním neuspěl, Pavlík v přečíslení dva na jednoho s Pirošem dostal přihrávku trochu přes ruku a puk nezasáhl.

Druhé dějství přineslo pět branek! Sparta nejprve odskočila na 0:2 zásluhou přesilovkové střely Saboliče. Pak se začal srovnávat poměr vyloučených. Francouz ještě chytil při Trávníčkově trestu šanci Kumstátovi, při trestu Mikuše zase zblízka neuspěl Jánský. Ale pak přesně vypálil Kubát a poprvé rozjásal ochozy, 1:2.

Aktivní Klimek často hrozil, ale gól čekal na Verváky. Ručinský byl na konci kombinace první formace a srovnal na 2:2. Sparta okamžitě kontrovala! Klimek se dočkal, 2:3. Ale přesilovku (Hlinka) využil Petružálek, 3:3! V závěru drama vygradovalo.

Utkání zlomila v polovině třetí třetiny krásná kombinace Petružálka s Hanzlem a Hanzlova povedená bekhendová střela z otočky pod horní tyčku, 4:3. Těsně předtím chytil Francouz sólo Klimka, klasické nedáš-dostaneš...

V posledních dvou minutách odvolala Sparta brankáře, tlačila se za vyrovnáním, ale Francouz vygradoval svůj výkon. Pak se trefil Hübl, kterému nezištně přihrál Ručinský, 5:3. Hosté pokračovali s prázdnou brankou a Hübl završil svůj parádní večer (2+3) gólem na 6:3. Mezi to se ještě vešla rvačka Šlégra a Dvořáčka, po níž tribuny burácely: "Guma, Guma!"

To už bylo obecenstvo s výjimkou části severní tribuny v extázi. Zvýšilo ji oznámení hlasatele, že na poslední gól byla připsána asistence - jako třešnička na dortu - brankáři Francouzovi!

V dojemné tečce za utkáním byli na ledě u Zvonění tři Petružálkové: hráč Jakub, Zvoník, hlasatel utkání, rozhodčí a bratr Miroslav a jeho malý syn. (Podívejte se na Děkovačku ve VERVA TV)

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Bylo to velmi dobré utkání ve výborné atmosféře. Sparta je sebevědomé mužstvo na hřištích soupeřů, což dokázala hned na začátku. Dostala se do vedení a my jsme byli strašně rádi, že jsme smazali dvoubrankové manko. A že jsme po dalším vedení Sparty znovu srovnali. Bylo strašně důležité, že jsme po druhé třetině neprohrávali. Ve třetí třetině byl náš nejlepší hráč Francouz. Sparta měla vyložené šance a neproměnila je. Jsme rádi, že nám se to podařilo, ale Sparta byla vynikající. Jakub Petružálek nám strašně pomohl, dal branku, měl asistenci, byl vidět, byl nebezpečný."

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Zdeněk Moták: "Viděli jsme kvalitní extraligové utkání ve výborné divácké atmosféře. Bohužel jsme nedokázali zvýšit ani udržet vedení 2:0. V závěru druhé třetiny jsme inkasovali na 3:3, to bylo také důležité pro vývoj. Ve třetí třetině jsme měli vyložené šance, ale nakonec si neodvážíme ani bod. Musím domácím pogratulovat, hráli výborně."

Fanshop