Zápasy 28. 10. 2014, Redakce

Litvínov nedotáhl k výhře dobře rozehrané utkání, Slavia předvedla velký obrat

Divoká byla první polovina utkání na Slavii. Litvínov šel venku poprvé brzy do tříbrankového trháku a paradoxně právě toto utkání jako teprve druhé venku nevyhrál. Pražanům se povedl šestibrankový obrat (6:3)

8. kolo, 28.10.2014, Praha
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    1:3, 3:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Furch – Beňovič, Knot, Valach, Novák, Krejčí, Kolařík, Štich – Školiak, Tomica, Bednář – Klhůfek, Veselý, Čermák – Poletín, Sklenář, Doležal – Vas, Stránský. Připraven Svoboda. Trenéři Lubina a Beránek

  • Sestava hostů

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Sklenička, Zeman - Šlégr, Pavlík – Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Ručinský, Jurčík – Majdan, Piroš, Trávníček – Písařík, Šrámek, Gerhát. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Podruhé v sezóně dobýt Prahu se Verva snažila bez Robina Hanzla (zranění z Třince v dolní polovině těla) a opět s Michalem Trávníčkem. V obraně znovu nastoupil Jiří Šlégr. Hanzla v centru druhé formace nahradil Ručinský, na křídlo přišel Jurčík.

To byl průvan! Litvínov za jedenáct minut rozpáral „sešívané“ jako řídké prostěradlo. Jeho příznivci v hledišti se počítali spíš na stovky než na desítky. A ti viděli už v 17. vteřině po pěkné kombinaci první formace, zakončené Lukešovou střelou, že puk bude minimálně v úvodu utkání podstatně víc poslouchat jejich hráče. Kolaříkovo vyloučení ještě Verva nepotrestala, ale pak za čtyři minuty třikrát udeřila!

Začala to střelba Jiřího Šlégra. Jeho třetí pokus od modré čáry v krátké době za sebou prošel do sítě, 0:1. Po Zemanově ráně se pak s dorážkou neukvapil Lukeš a s klidem překonal Furcha podruhé. A následně zapsal druhou asistenci v zápase Ručinský, našel před brankou zcela volného Martynka, který bez potíží zavěsil potřetí…

V tu chvíli měl zápas pro žlutočerné jedinou chybu - do konce zbývalo více než 49 minut. Slavia byla na dně, nic horšího už se jí stát nemohlo a vlastně jí nezbývalo nic jiného, než zkusit se ze dna odrazit. Ztratit už opravdu nebylo co.

Pomohlo jí brzké snížení, při hře čtyři na čtyři (Kolařík – Šlégr) trefil Knot od modré čáry do šibenice. Štich narazil zezadu Hübla a mohl být rád, že dostal jen 2+10 minut. Důležitá věc: bylo to poslední vyloučení protivníka v zápase až do jeho závěru! Do kabin ale šel Litvínov s dvoubrankovým náskokem.

V 11. minutě 0:3, ve 27. 4:3... Průvan tentokrát předvedla Slavia, snižující branka ji nastartovala. Po změně stran se na zadní tyč trefil Krejčí, 2:3. Domácí přidali, pomohlo jim Ručinského vyloučení a bylo srovnáno.

Nejprve prošla rána Bednáře od modré výstrojí gólmana a došourala se do tyče. Chvíli na to už ale stejný hráč uspěl. A poté byl nedůrazně v předbrankovém prostoru bráněn Stránský a dorážkou dostal Pražany do vedení 4:3.

Teprve pak se zápas gólově zklidnil, bohužel až za nepříznivého stavu pro Litvínov. Ten začal být znovu trochu nebezpečnější, ale musel se ještě jednou bránit po Ručinského vyloučení. V závěru třetiny mohl srovnat Majdan.

V úvodu třetí části byl vyloučen Trávníček a k menšímu trestu dostal také navrch "desítku". Jeho tým se ubránil a pak měl dvakrát smůlu. Piroš, to ještě v oslabení, ve vyložené šanci Furcha nepřekonal. A pak se střela domácích od brusle odrazila popáté za Francouzova záda. To už bylo proti rozjetému soupeři těžké otáčet.

Naděje ještě svitla při Sklenářově vyloučení v 52. minutě. Hlavně v závěru výhody měli žlutí velký tlak, ale Furch odolal. A znovu přišel trest, Vas zachytil ze vzduchu přihrávku a "Angličanem" rozhodl.

Domácím se bohatě vyplatilo zápas nezabalit, předvedli po dlouhé době i výjimečnou produktivitu. Hosté dostali malou lekci a také si po čase vybrali i nějakou tu smůlu. (Foto: hc-slavia)

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Ladislav Lubina: "Věděli jsme, v jaké formě Litvínov v nyní je. Myslím, že se to na začátku na našich hráčích projevilo. Nastoupili jsme trošku připosr... Po první třetině jsme si v kabině řekli, co máme a nemáme dělat. Pozitivní je, že mužstvo na to zareagovalo takhle a kupodivu se vrátilo ke hře, kterou jsme praktikovali v srpnu. Jsem rád, že nám to přineslo ovoce a že jsme byli schopni vstát ze dna, na které jsme po sérii nezdarů a nevydařené první třetině spadli."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Myslím si, že poté, co jsme v 10. minutě vedli 3:0, se naši hráči trochu moc uspokojili. Přestali jsme hrát a Slavia se gólem na 1:3 dostala zpátky do zápasu. Padesát minut byli domácí lepší a zaslouženě vyhráli. Doufám, že to pro nás bude poučení v tom, že se hokej hraje šedesát minut a ne jen deset."

Fanshop