Zápasy 16. 09. 2014, Redakce

O první body obrali Třinec hráči Vervy!

I ve třetím zápase se Litvínov radoval z vítězství! Podruhé po samostatných nájezdech, podruhé je rozhodl Robin Hanzl. Verva přitom s lídrem tabulky prohrávala už 0:2

3. kolo, 16.09.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
3sn 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 2:2 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Gula - Šlégr, Pavelka - Sklenička, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraveni Soukup a Baránek. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Hrubec – Klesla, Roth, Linhart, Galvas, M. Doudera, Trončinský, Nosek – Orsava, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Dravecký, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Chmielewski. Připraveni Hamerlík a Ciencala. Trenéři Kalous a Varaďa


Reportáž

Rychlý a zajímavý zápas nabídl úterní večer pod Krušnými horami. Góly začaly padat až v závěru utkání, o to bylo jeho vyvrcholení zajímvější...

Verva poprvé v sezóně nasadila do hry obránce Jiřího Šlégra, který tak začal svou 26. sezónu mezi dospělými. Sedmým obráncem byl poprvé junior Baránek.

V úvodním dějství branka nepadla, ale chutí útočit oba celky dostály své pověsti. Začátek patřil jednoznačně domácím, jenže černá pryž mířila většinou těsně vedle tyčí protivníkovy svatyně. Při Žejdlově vyloučení mohl ujet Jurčík, na druhé straně se první provinilec zápasu Žejdl dostal do šance, ale v poslední chvíli mu stihl střelu překazit Kubát.

Litvínovský obránce byl blízko k brance při vyloučení Orsavy v 16. minutě, jeho střela se otřela o břevno! Ani tresty Hanzla, Trávníčka a Rotha, které se zčásti překrývaly, změnu stavu nepřinesly.

Po přestávce se v situaci dva na jednoho ocitli domácí Písařík a Jurčík, na brankovišti mohl zakončit Šrámek. V polovině zápasu měl dobrou palebnou pozici znovu Šrámek z tentokrát pravidelně vytěžované čtvrté formace. Trenéři posílali mladíky ve třetím zápase za pět dní na led často. Hrubec Šrámkův pokus vyrazil.

Závěr třetiny ale patřil bruslivým Ocelářům. Kreps jel přes dvě třetiny sám poté, co jej protihráč nastřelil, Francouz jej však vychytal. Největší možnost spálil ve 36. minutě Irgl. Zívala před ním zcela odkrytá klec, ale nedokázal ji trefit. Tlak hostů ukončil Krepsův faul ve 38. minutě, Verva si oddechla.

Třetí třetina a zmrazení domácích: hosté vystihli jejich kombinaci, Irgl a Polanský si vyměnili puk a neměli s koncovkou problémy, 0:1. Při následném vyloučení Krepse zůstal po střele od modré čáry nezalehnutý puk v brankovišti, ale Slezané měli i trochu potřebného štěstí, gól z toho nebyl. Rothův trest přinesl lépe sehranou přesilovku Vervy, jenže ujel Orsava a v signalizované výhodě přidal druhý gól, 0:2.

Žlutočerní ale stihli o víkendu nasbírat dost sebevědomí, zvedli hlavu a ještě v téže přesilovce Sklenička od modré snížil po dobré Trávníčkově práci před brankou, 1:2. A dvě minuty na to už bylo vyrovnáno! Lukeš našel parádní kolmicí Jánského, který se prosmýkl mezi dvěma protihráči, ujel do sóla a prostřelil Hrubce, 2:2!

V závěru ještě pykal Trončinský, ale na dělbě bodů se v 60 minutách už nic nezměnilo. V nastavení byly šance na obou stranách, ty litvínovské měl: po Hanzlově průniku a zpětné přihrávce Ručinský a pak ještě Kubát.

Nájezdy - vyjde to i podruhé? Litvínovská tradiční trojka tentokrát neuspěla. Po ní ani Ručinský, jenže na druhé straně všechno pochytal Francouz (2x Irgl). Druhý Hanzlův pokus už byl zase parádní - po kličce do bekhendu gól! A Plíhal nedal. Takže se stadión radoval z dokonaného obratu.

Litvínov udržel jako jediný neporazitelnost, jako první obral Třinec o body a přeskočil jej v tabulce. Že se zároveń dostal do jejího čela, je spíš příjemným bonusem, odehráno bylo zatím málo.

Robin Hanzl: "Určitě jsou to pro nás dobré dva body. Důležitý byl Zbyňkův kontaktní gól na 1:2 a to, že se za žádného stavu nevzdáváme. Francík je základ, na nás pak už je jen to, aby jsme tam něco plácli do sítě. Ani při druhém zakončení v nájezdu jsem nebyl pod tlakem. Zvolil jsem jiný způsob a vyšlo to," hodnotil. "Nechceme se stresovat jako loni, kdy nám utekl začátek sezóny a museli jsme pak dotahovat. Toho se chceme vyvarovat." Zajímavý závěr měla tiskovka.

Připomínáme páteční zájezd fanoušků do Boleslavi!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Zápas měl velmi dobré tempo a nasazení. Měli jsme dnes dost štěstí. Dostávali jsme se pod tlak, ve druhé třetině nás i na čtyři-pět minut soupeř zatlačil. Udělali jsme pak tři-čtyři chyby a dostali dva góly. Ale dostali jsme odměnu za bojovnost a pracovitý výkon, za to si dnes hráči vítězství zasloužili. Co pro nás znamená neporaženost a sedm bodů? Nic, po třech kolech, je to jen začátek. Možná kdybychom soupeře přehrávali, je to něco jiného. V Plzni jsme prohrávali 1:2, dnes 0:2, a přesto vyhráli. Jde hlavně o povzbuzení."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Kalous: "Zratili jsme dva body, přesto bych chtěl za výkon týmu poděkovat. Mrzí nás nevyužité vedení 2:0. Klíčové myslím bylo, že jsme neudrželi oslabení po naší druhé vstřelené brance. Bylo to dnes velmi kvalitní utkání s vysokým nasazením a úrovní. Nedáme-li v nájezdech gól, nemůžeme vyhrát." Na konci tiskovky, vlastně už téměř po jejím skončení, si vzal třinecký kouč slovo: "Považuju letos Litvínov za velice silný tým. Bude to černý kůň soutěže, uvidíte! Myslím to vážně," zdůraznil. Miloslav Hořava reagoval úsměvem a slova kolegy bral s nadsázkou.

Fanshop