Zápasy 24. 08. 2014, Redakce

Litvínov obsadil v Drážďanech druhé místo (doplněná fota, aktualizováno)

O jediný gól prohrála Verva finálové utkání turnaje Škoda Cup v Drážďanech. Ve třetí třetině jej vstřelili domácí "Eislöwen" a vyhráli 4:3.

Turnaj, 24.08.2014, Drážďany
logo Dresdner Eisloewen
logo HC VERVA Litvínov
Dresdner Eisloewen HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Holmgren - Müller, Stephan, Woidtke, Macholda, Wissmann, Slavetinsky, Martell - Bojarčinov, Kruminsch, Kaartinen, Rupprich, Boisvert, Bertholdt, Henry, Grafenthin, Chaput, Dmitrijev, Becker, Kouba, Gosdeck. Připraven Nastiuk. Trenéři Popiesch a Raubal

  • Sestava hostů

    Horák - Kubát, Baránek - Sklenička, Pavlík - Chaloupka, Pavelka - Čejka - Jánský, Hübl, Lukeš - Písařík, Hanzl, Martynek - Majdan, Piroš, Gerhát - Šrámek, Smolka, Válek. Připraven Francouz. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

V odpoledním utkání o 3. místo zvítězili Poláci nad Wolfsburgem 3:2 po samostatných nájezdech a obsadili tak v turnaji konečné třetí místo.

Finálové utkání začal Litvínov lépe, ač nechal odpočívat Francouze, Šlégra, Trávníčka, Ručinského, Jurčíka, pro přetrvávající lehčí zranění nakonec do zápasů nezasáhli Gula a Zeman. Zápas uvedly hymny a po nich už ve 4. minutě mu Robin Hanzl získal týmu vedení, 0:1. O srovnání se postaral tři minuty na to Kruminsch. Vedlo k němu vyloučení Čejky a Chaloupky a dvojnásobná přesilovka Eislöwen, 1:1. Verva pak do přestávky ještě jednu přesilovku nevyužila.

Také začátek druhé části vyšel lépe Vervě a ve 23. minutě Peter Jánský znovu přiblížil vítězství Severočechům. Využil vyloučení Bojarčinova, 1:2. Domácí, v jejichž dresu nechyběl Petr Macholda, však tentokrát přichystali soupeři hned dvojí odpověď a obrat skóre. Slavětínský a Martell zajistili Drážďanům příznivý stav. 42 vteřin po Jánském srovnal na 2:2 Slavětínský a Pirošův trest zkrátil obránce Martell, 3:2. Ještě do druhé přestávky dokázal ale srovnat Juraj Majdan, 3:3.

V poslední třetině už padla jen jediná branka. Vítězství v turnaji zařídil domácím k radosti jejich modrých fanoušků opět z přesilovky (Baránek) Dmitrijev. Závěrečný nápor ztížilo hostům Majdanovo vyloučení, výsledek 4:3 se tak už nezměnil.

Pro Vervu byly zápasy se zahraničními soupeři a jejich odlišným, důrazným stylem hry dobrou prověrkou před blížícím se startem extraligy. Tým teď čekají dvě přípravná utkání s Mladou Boleslaví, první ve čtvrtek doma.

Fanshop