Zápas - mládež 30. 03. 2014, Martin Luxa, Ondřej Vlk

Junioři: Chemici v prvním finále těsně podlehli Chomutovu, série se stěhuje do Litvínova

Ch o m u t o v – Junioři nastoupili v Chomutově k prvnímu utkání finále NOEN extraligy juniorů. Dlouho byl k vidění hokej plný šancí, ale bez přesnějšího zakončení. Po polovině hry se do vedení dostali Litvínovští, ale Chomutov dokázal brzy v přesilové hře odpovědět. Utkání rozhodl vstup Litvínova do třetí třetiny, kde Chemici inkasovali dvě branky v rozmezí 9 vteřin. Mical poté ještě vykřesal naději nádherným gólem v oslabení, ale ani přes řadu šancí už Litvínov nedokázal vyrovnat.

1. FINÁLE, 30.03.2014, SD aréna, Chomutov
logo KLH Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
KLH Chomutov HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dvořák – Meliško, Ringler, Drobný, Cestr, Šulák, Michálek, Černý, Tejnor – Šťovíček, Hammerbauer, Vrána, Hlava, Paleček, Veselý, Bednář, Lehnert, Huňady, Hejcman, Chrpa, D. Kaše.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Písařík, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

Již ve třetí minutě se mohli hosté dostat do vedení. Jeden z útočníků měl před sebou odkrytou klec, ale Tejnor mu do střely vložil hůl a překazil brankovou možnost. O minutu později se dostal k odraženému puku Válek a nastřelil tyč chomutovské branky. Na první velkou šanci čekali Piráti až do dvanácté minuty. Z ostrého úhlu chtěl Černý překvapit Soukupa a málem se mu to podařilo! Chomutovský obránce orazítkoval levou tyč branky.

Zbývalo šest minut do konce první periody. Když se na Dvořáka řítil v samostatné úniku Trübenekr. Chomutovský brankář předvedl parádní zákrok pravým betonem. V patnácté minutě se do dobré příležitosti mohl dostat Šťovíček, jenž se ocitl sám před Soukupem puk mu v poslední moment utekl. V poslední minutě první části mohl poslat Chomutov do vedení Kaše, kterému se nepodařilo trefit okrytou bránu.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté i díky dvěma faulům domácích. V přesilové hře všechny šance zmařil výborně chytající Dvořák. V této části byla hra velmi opatrná a žádný z týmu nechtěl udělat chybu. Až v polovině utkání Zdeněk v pádu přihrával na svého spoluhráče. Puk trefil pouze brusle domácího obránce, od kterého směřoval do branky. Dvořák s velkou dávkou štěstí puk chytil. Ve třiatřicáté minutě vyslal tvrdou střelu Drobný. Soukup jeho pokus vyrazil jen před sebe. Kde byl domácí útočník, který trestuhodně netrefil odkrytou branku.

V šestatřicáté minutě využili hosté přesilovou hru! První střelu Weitze dokázal Dvořák vyrazit, ale na dorážku Jakuba Zdeňka už nestačil - 0:1. Na odpověď čekali Piráti pouhé dvě minuty a také se dočkali v přesilovce! Střelu Šuláka chytře tečoval Daniel Lehnert. Kotouč skončil za bezmocným Soukupem - 1:1.

Hned v úvodu třetí periody orazítkoval Šulák svou bombou od modré tyč. Ve dvaačtyřicáté minutě už se Piráti radují z vedoucí branky a využili tak další přesilovou hru! Jan Hammerbauer dostal kotouč do jízdy a poslal ho do branky - 2:1. Uběhlo devět vteřin, když se chomutovští mladíci radovali po třetí. Zpoza branky vyjel Jakub Chrpa a poslal puk mezi betony Soukupa - 3:1. V devětačtyřicáté minutě využil chyby Šuláka Martin Mical, jenž přesnou střelou k tyči zdramatizoval utkání v oslabení - 3:2.

O tři minuty později nastřelil Zdeněk konstrukci branky. Při této příležitosti měli domácí pořádnou porci štěstí! V šestapadesáté minutě vystřelil Válek, ale Dvořák předvedl skvělý reflex ramenem. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny ukázal své schopnosti obráncům Litvínova Kaše. Ten předvedl krásnou individuální akci, po které kotouč skončil jen pár centimetrů vedle branky.

Ohlasy

logo KLH Chomutov

KLH Chomutov

Martin Ťupa (Piráti Chomutov): Utkání bylo velmi vyrovnané. V úvodu zápasu byl o něco lepší soupeř. My jsme ovšem bojovali a ve druhé třetině jsme srovnali tempo. Ve třetí třetině jsme měli trochu navrch my, ovšem celkově byl zápas o štěstí.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Je to pro nás bohužel nešťastný konec. Ze začátku jsme byli o kousek lepší, měli jsme tam dvě tutovky, kdyby jsme je proměnili, tak by se utkání také vyvíjelo jinak. Hned po naší úvodní brance jsme dostali gól z přesilovky. Je to škoda, ale uděláme maximum pro to, abychom se ve čtvrtek do Chomutova vrátili, doma neradi prohráváme.

Fanshop