Zápas - mládež 20. 03. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov slaví postup do semifinále!

L i t v í n o v - Litvínovští junioři to zvládli a vydřeli v rozhodujícím pátém duelu postup do semifinále! Chemici po nervózní první třetině prokázali obrovskou bojovnost, nepříznivě se vyvýjející výsledek dokázali otočit a slaví postup mezi čtyři nejlepší celky celé soutěže.

5.ČF, 20.03.2014, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
3 2
  • Třetiny

    1:2, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Cvrk, Fučík "A", Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Písařík, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Strejček, Sýkora, Šimeček, Válek "C", Štěpka.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Běhal "C", Zahradníček, Mravec, Matyáš, Heider, Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacký "A", Sikora, Kovařčík O., Kasala, Motloch, Švaňa, Kovařčík M., Christov, Jaroš "A".


Reportáž

Ve čtvrteční podvečer se na zimním stadionu Ivana Hlinky schylovalo k nejdůležitějšímu utkání sezóny. Litvínov nevyužil předchozí dva mečboly a dnes je čekal třetí. Jak se říká do třetice všeho dobrého, tak dnes toto přísloví naštěstí pro litvínovské borce platilo. Litvínov přišel v boji o postup podpořit i domácí fanklub a po celé utkání domácí tým hnal za vítězstvím. Podpořit své nástupce přišlo také několik hráčů A-týmu.

Litvínov vstoupil do utkání jako uragán, domácí nepustili v prvních minutách Třinec prakticky k ničemu a odstřelovali branku hostujícího Svobody. Ve 3. minutě vytvořili domácí obrovský závar před třineckou brankou, nejdříve se pokusil uklidit puk za záda dezorientovaného Svobody Řehoř, ale neúspěšně. Po něm se do puku opřel Baránek a jeho střela skončila na tyči třinecké branky.

Domácí v náporu nepolevovali a to se jim vyplatilo, Marek Baránek si udělal dva kroky od modré čáry a nechytatelnou pumelicí zápěstím vymetl všechny pavučinky v pravém rohu Svobodovy branky. Chemici jakoby se po této brance trošku uspokojili a Třinec převzal iniciativu. Při vyloučení Písaříka měli Třinečtí několik dobrých šancí ke skórování, ale na místě byl vždy výtečný Soukup. Hosté nakonec přesilovou hru přece jen využili, Ižacký poslal nabídku na branku, kterou nepohrdl Jakub Matyáš a tečoval ji mimo dosah jinak výborného Soukupa.

Domácí branka zaskočila a ne a ne se z útlumu dostat. Litvínovským hráčům se nedala upřít snaha, ale scházela jim především přesnost. Ve 14. minutě bylo s Litvínovem ještě hůře, Jakub Ižacký měl v předbrankovém prostoru příliš mnoho volnosti a svou šanci přetavil ve vedoucí branku svého týmu. O několik minut později byl vyloučen Kokeš, ale Litvínovští odehráli oslabení famózně a Třinec do ničeho nepustili

Ve druhé třetině byl k vidění nejhezčí hokej z celého utkání, byl to hokej plný šancí a také skvělých zásahů obou brankařů. Už ve 3. minutě druhé periody ujeli Kovarčík s Ilžackým do přečíslení dva na jednoho, ale Soukup fantasticky zasáhl proti střele prvně jmenovaného.

Platilo pravidlo nedáš - dostaneš, Mical rozjel ve středním pásmu Ivana Řehoře, který šikovnou střelou bekhendem překvapil Svobodu. Další obrovská šance patřila hostům a na místě byl opět skvělý Soukup, když vychytal Franka. Ve 28. minutě ujeli do přečíslení Řehoř s Válkem a byla to podívaná. Řehoř si skvěle počkal na to až mu padající obránce odklouže z cesty a perfektní žabičkou našel najetého Lukáše Válka u druhé tyče, který nedal Svobodovi šanci zasáhnout. Domácí dominovali a Třinec se už za obranu Litvínova tak snadno nedostával, naopak chemici ukázali, že když hrají svoji hru, tak to funguje.

Začátek závěrečné třetiny byl ve znamení playoff, oba týmy se snažili vycházet ze zajištěné obrany. Litvínov hrozil především v přesilových hrách, Svoboda musel předvést několik dobrých zákroků, aby zachránil svůj tým od pohromy. Něco málo po polovině třetí třetiny mohli hosté vyrovnat, ale Kofroň nenašel recept na skvělého Soukupa, když se snažil procpat do branky odraženou střelu Ižackého. Z protiakce mohl rozhodnout Písařík, jeho ránu však zastavila tyč Svobodovy branky.

V 55. minutě bylo až neuvěřitelné co Třinečtí spálili. Soukup už jen ležel na ledě, ale ani jeden z dojíždějících hráčů nedokázal trefit odkrytou klec. O dvě minuty později mohlo být definitivně rozhodnuto, Weitz se procpal až před Svobodu, ale ani nadvakrát ho nepřekonal. Třinec ještě vrhl všechny síly do powerplay, domácí si ale už závěr zápasu pohlídali a slaví postup mezi nejlepší čtveřici.Vzhledem k systému soutěže juniorů už nemůže Litvínov skončit hůře než na 3. místě!

Přijďte podpořit litvínovské mladíky v boji o finále!

Připravujeme rozhovor s trenérem Mrázkem.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov:) Je to dřina! Sérii jsme si zbytečně zkomplikovali. Bohužel v Třinci se nám nepovedl postup dotáhnout, ale kluci v dnešním utkání bojovností a i parádním přístupem od druhé třetiny si postup zasloužili. Začátek jsme měli trochu rozpačitý, asi jsme se ho malinko lekli. Od druhé třetiny jsme si postup zasloužili.

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Série byla celkově hodně vyrovnaná. Poslední zápas rozhodla na konci naše nedisciplinovanost a bohužel nám chyběl kousek štěstí v šancích, které jsme si vytvořili. Diváci se měli na co dívat, protože to byl velmi dobrý hokej. Chtěl bych popřát domácím hodně štěstí do dalších kol.