Zápas - mládež 09. 03. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov sestřelil Zlín v nájezdech a slaví postup do playoff

L i t v í n o v - Snad nejdůležitější utkání odehráli dnes litvínovští junioři na svém ledě proti Zlínu. Hostující tým nutně potřeboval minimálně dva body k postupu do playoff, ale odjíždí domů pouze s jedním. To znamená, že pro Zlín sezóna končí. Pro černožluté je tomu však naopak, postupují do playoff ze třetího místa skupiny B a tudíž dnešní vítězství provázela obrovská radost.

10. Nadstavba, 09.03.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
3sn 2
  • Třetiny

    2:2, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Kobylík, Buchta, Talán, Urbanec, Kužílek, Hlaváč, Dalajka, Gremlica, Kratochvíl, Zaremba, Vyoral, Popelka, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se do obrovské šance dostal hostující tým poté, co Stránský nebezpečně tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů, ale Soukup byl připraven a kotouč si pohlídal. V desáté minutě litvínovského gólmana prověřil zblízka Sedláček, byl ale také neúspěšný. Minutu na to byl vyloučen domácí Šefl a hostujícím stačilo 25 sekund na to, aby tuto přesilovku využili. Pavel Sedláček našel kotouč v houfu hráčů a doklepl ho za Soukupova záda.

V závěru první třetiny během 53 sekund padly tři branky. V 18. minutě Zlín navýšil své vedení na 2:0. Dominik Matula doklepl puk do úplně odkryté branky, kam už se nestihl vrátit litvínovský gólman Soukup. Dvaadvacet sekund na to ale Litvínov snížil na rozdíl jedné branky poté, co odraženou Řezníčkovu střelu doklepl za Svobodova záda Marek Baránek. Uběhlo 31 sekund a Chemici se radovali z vyrovnání. O vyrovnávací branku Litvínova se postaral Ivan Řehoř, který vyslal dělovku z místa mezi modrou a kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě.

V polovině druhé dvacetiminutovky se do obrovské šance dostal Popelka, který nahrával na druhou stranu před branku Kratochvílovi, ten však přihrávku nezachytil a kotouč odletěl do rohu. To byla velká škoda pro hostující tým, protože Kratochvíl mohl střílet do úplně odkryté litvínovské branky. Poté přišla velká šance na straně druhé, kdy se Mical prokličkoval mezi bránícími hráči a dokázal ještě zakončit, Svoboda ale vyrazil kotouč před sebe, kde už nikdo z černožlutých na dorážku nečekal. Minutu na to se zase musel ohánět Soukup, kterého ze skrumáže nedokázal nikdo ze zlínských hráčů překonat.

Ve 35. minutě Litvínovští nadvakrát nedokázali vyzrát na skvělého Svobodu, který nejdříve vykryl Baránkovu dělovku od modré a poté se ještě Válek dral k dorážce před branku. Hostující gólman ale kotouč přikryl včas. Na konci druhé části připravil pro Válka pěknou šanci Cvrk, který nahrál litvínovskému kapitánovi přes celé střední pásmo, ale ten z kruhu našel jen skvělého Svobodu.

V devětačtyřicáté minutě Hladiš dorážel kotouč před brankou, ovšem Soukup měl situaci pod kontrolou. Minutu na to hosté znovu trápili domácí před Soukupem. Obrovskou šanci Zlína zlikvidoval vynikající Soukup, který předvedl několik skvělých zákroků a podržel svůj tým před možným inkasováním. Chvíli na to se na druhé straně dostali do slibné akce Válek s Micalem, kterým stál v cestě výtečný gólman Svoboda.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a pokračovalo se v prodloužení, které přineslo mnoho šancí po obou stranách. Lépe se ale dařilo domácím. Nejdříve se Baránkovu odraženou střelu pokoušeli dorážet tři litvínovští hráči, ale ani jednomu se nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Poté Válek nadvakrát neuspěl proti hostujícímu gólmanovi a to byla velká škoda pro domácí.

Ani v prodloužení branka nepadla a rozhodovalo se tak v nájezdech, které byly opravdu zdlouhavé. Až v osmnáctém nájezdu o vítězi Litvínova rozhodl obránce David Cvrk, který se trefil pod Svobodovu vyrážečku. Zlín se tedy do playoff nepodívá, naopak Litvínov postupuje spolu se Spartou, Slavií a Vítkovicemi (ze sk. B) a s Chomutovem, Třincem, Libercem a Plzní (ze sk. A).

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Musím složit klukům poklonu za bojovnost, protože soupeř nutně potřeboval body, šlo jim o playoff. Nám stačil v uvozovkách jeden. Soupeř přijel se čtyřmi kompletními pětkami, nám se tým trošku rozpadl, takže jsme hráli jen na tři pětky. Ale kluci to ubojovali, i když Zlín dělal všechno pro to, aby nás to stálo co nejvíc sil. Za celkový průběh této sezóny si účast v playoff zasloužili a já jim za to děkuji. Vypadá to, že v playoff začneme v Třinci a myslím si, že při vyrovnanosti téhle soutěže je úplně jedno kdo na koho narazí. Samozřejmě trochu jiná kvalita je Chomutov a Sparta, kteří si stáhli kluky z áčka a mají kádr širší než my, ale naši kluci dokázali, že i v tomhle počtu sezónu zvládnou.

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Robert Svoboda (PSG Zlín): Bylo to perfektní utkání, pro nás škoda, protože nehrajeme playoff. Nemáme se za co stydět, škoda byla, že když jsme se dostali do vedení 2:0, tak se domácím podařilo do konce třetiny vyrovnat. Nasazení od obou mužstev bylo maximální a nájezdy trvaly dlouho a pro nás dopadli špatně.

Fanshop