Zápas - mládež 07. 03. 2014, Adam Kolář, Martin Stříbrný

Junioři: Litvínovští se nedokázali prosadit a prohráli 0:1

P r a h a - Naši junioři se v 9. kole nadstavové části utkali se Slavií. V tomto velmi vyrovnaném utkání rozhodl jediný gól, který už ve 3. minutě vstřelil za domácí Růžička. Nutno podotknout, že Slavii dnes podržel její gólman Frodl, který udržel čisté konto. Litvínovští v tomto důležitém utkání tedy nezískali ani bod.

9. Nadstavba, 07.03.2014, ZS Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Frodl – D. Novák, M. Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Růžička, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Furch, Patzelt, Tejral, Brzák, Hlinka, Jedlička, Andres, Moravec, Navrátil.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šelf – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

Do zápasu proti Severočechům vstoupili domácí junioři výborně a z aktivního začátku dokázali vytěžit i úvodní branku. Křižnou střelou z levého kruhu se prosadil Antonín Růžička. Následně se hra vyrovnala a výraznější šance si vytvořili i hosté. Tváří v tvář Frodlovi neuspěl Řehoř a v závěru první části nedokázal pěknou přihrávku zpoza branky zužitkovat Trübenekr a tak po první třetině vedli domácí 1:0.

Úvod druhé dvacetiminutovky vyšel naopak hostům. První velkou možnost nevyužil Řehoř, který se ocitl sám před Frodlem, ale i proti jeho střele se brankář domácích vyznamenal a puk betonem vytěsnil mimo tři tyče. Následně červenobílí špatně střídali a hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Zakončující Trübenekr Frodla sice překonal, ale jeho ránu zastavila tyč. Ve druhé polovině prostřední části se začalo hrát hlavně ve středním pásmu a po mantinelech a místo pohledných akcí byli diváci svědky spíše bojovné a agresivní hry z obou stran. I právě díky charakteru hry další branka ve zbytku druhé třetiny nepadla a na tabuli svítil stejný stav jako po té první.

Hned tři minuty po začátku poslední periody měli Litvínovští k dispozici čtyřminutovou přesilovku po Leštinově faulu vysokou holí. O tu se nakonec ale sami připravili, protože se dopustili zbytečného faulu ve třetině Slavie. Litvínov měl i ve zbytku závěrečné části mírně navrch, ale spíše než obrovský tlak hostí byl k vidění boj ve středním pásmu a některé velmi obětavé zákroky obránců sešívaných. Žlutočerní branky nedosáhli ani při závěrečné hře v šesti a tak domácí mohli slavit těsné vítězství, za které vděčí především Dominiku Frodlovi, jenž předvedl v zápase hned několik skvělých zákroků a dovedl svůj tým ke třem bodům.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

František Pomahač (HC Slavia Praha): Dneska to nebyl hokej, ale spíše boj. My jsme to urvali a jsme za to rádi. Brali jsme tento zápas, jakoby to už bylo play off. Myslím, že teď v něm už jsme, což kdyby nám řekl někdo před sezónou, tak za to budeme moc rádi a dostat se mezi osm nejlepších týmů je určitě velký úspěch. Dnes jsme také měli kliku, zachytal nám gólman a kluci to ubojovali, za což jim patří dík.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Hokej se hraje na góly, takže nám je k ničemu, že odehrajeme padesát minut u soupeře, protože bez góla nemůžem vyhrát. Bohužel jsme se málo cpali do koncovky. Před bránou to samozřejmě bolí a my tam nejsme schopní chodit.

Fanshop