Zápas - mládež 05. 03. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Skvělý závěr v Boleslavi! Baránek vystřelil výhru Litvínovu 7 vteřin před koncem

B o l e s l a v – Litvínov odcestoval v 8. kole nadstavbové části NOEN extraligy juniorů na led Mladé Boleslavi. Chemici ukázali už poněkolikáté v sezóně, že jim patří závěry utkání. Litvínov sice musel po většinu utkání dotahovat, ale 7 vteřin před závěrečnou sirénou vypálil Baránek a puk se zastavil až v síti domácích! Litvínovští si tak díky skvělému závěru odvážejí z Boleslavi cenné tři body a v tabulce se vrací zpět na první místo.

8. Nadstavba, 05.03.2014, ŠKO-ENERGO aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Lobo, Souček, Kulhánek, Hes, Kurka, Adamík, Šťáva, Nedbal – Byakov, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta

  • Sestava hostů

    Klečka – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka


Reportáž

Na první branku si muselo nepočetné publikum počkat prakticky celou první třetinu. Samotný úvod zápasu byl trochu nejistý, ani jedna strana očividně nechtěla udělat chybu. Ve větší šanci se objevil Frolík, bekhendem si ale na litvínovského brankáře Klečku nepřišel. Následovala dvě vyloučení Bruslařů, Severočeši toho ale v početní výhodě vymysleli pramálo. Nutno podotknout, že o mnoho lépe na tom nebyli ve svém prvním pokusu ani Boleslavští. Změna přišla v 19. minutě, kdy právě v přesilové hře otevřel střelecký účet utkání Dmitryj Byakov. Povedenou akci se Litvínov snažil smáznout v závěru první třetiny, kdy měl herně navrch, nicméně marně.

Co nezvládli hráči ze severu Čech v první části, to celkem rychle dohnali na začátku té druhé, kdy až od modré prošla za Růžičkova záda střela Marka Baránka. Jenže místo, aby Litvínovští koncentrovali síly a zapnuli na jiných frontách, začali faulovat, což vedlo ke hře ve třech trvající 75 sekund. Jakubu Kotalovi stačilo pouhých 22 sekund na to, aby tuto příležitost proměnil. Jenže situace se brzy obrátila a dvojnásobné oslabení museli pro změnu hájit Bruslaři. Už to vypadalo, že budou úspěšní, svěřencům trenéra Skuhravého se ale boleslavského brankáře podařilo vymíchat alespoň v klasické přesilovce. Finální akci si do statistik zapsal Jan Strejček.

Třetí třetina, do které se vkročilo za nerozhodného stavu 2:2, byla asi nejopatrnější. Ačkoliv v jejím úvodu ještě padly nějaké tresty, postupně vymizely i ty – stejně jako větší střelecké příležitosti. Asi největší šance měli za Boleslavské Byakov, který ve 45. minutě nastřelil tyčku Klečkovy branky, a poté Válek, který si svou efektivní stahovačkou sice poradil s domácí obranou, následně ale zamířil příliš vysoko. Všichni už nepochybně kalkulovali s prodloužením, když pouhých sedm vteřin před koncem rozhodl o vítězství Litvínova Marek Baránek.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Do zápasu jsme šli s tím, že chceme a potřebujeme vyhrát, protože vítězství by nás ještě velmi reálně drželo ve hře o play-off. To utkání bylo po většinu času vyrovnané, ale v závěru už měl soupeř bohužel trošičku navrch. Byla tam ale minimálně jedna situace, kdy jsme mohli rozhodnout my. Jenže naopak v posledních sekundách, kdy jsme mohli jít do brejku, jsme kotouč nedokázali dostat z obranného pásma a sami inkasovali. Nemyslím si, že by to byla konečná, ještě zbývá odehrát dva zápasy a ve hře je ještě šest bodů. Bude záležet na tom, jak se dokážeme dát dohromady a samozřejmě co předvedou ostatní.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Máme za sebou určitou šňůru zápasů, ve kterých se nám nedařilo, které jsme prohráli. V Boleslavi jsme potřebovali vyhrát, ať už z hlediska bodů, tak i z hlediska sebevědomí. Myslím, že to utkání mělo velké parametry juniorského hokeje, bylo to velmi bojovné a obě strany hrozně chtěly. Co se týče nás, tak jsme předvedli velmi dobrý výkon – od brankáře, přes obránce až po útočníky. To, co řeknu, možná bude trochu drzé, ale troufnu si tvrdit, že za ten náš předvedený výkon jsme si vítězství zasloužili.