Zápas - mládež 03. 03. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov nezvládl utkání s Vítkovicemi, podlehl 2:5

L i t v í n o v - V 7. kole nadstavbové části NOEN extraligy juniorů Litvínov vyzval na svém ledě soupeře z dalekých Vítkovic. Jediným střelcem domácích byl Zdeněk, který vstřelil oba dva góly. Ty však na vítězství nestačily a Vítkovice si odvážejí tři body.

7. Nadstavba, 03.03.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
2 5
  • Třetiny

    1:2, 1:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Hawlík, Jonáš, Demel, Puzič, Bail, Charvát, Rudl, Stránský, Tomi, Slováček, Blahuta, Holý, Illéš, Ollender, Škutchan, Sysala, Ballner, Gelnar, Kuťák, Rimmel.


Reportáž

Litvínov v pondělní podvečer hostil tým Vítkovic, který vede reprezentační kouč osmnáctky Jakub Petr. Již před utkáním bylo jasné, že litvínovské hráče čeká náročné utkání, protože Vítkovice patří k nejlepším týmům v republice. V první třetině bylo k vidění plno šancí na obou stranách. V deváté minutě útočili hosté, Tomi však z otočky našel jen připraveného Soukupa. Hosté měli více ze hry, zejména agilní Tomi několikrát nebezpečně ohrožoval Soukupa.

V sedmnácté minutě se poprvé radovali hosté. Ollender vypálil na Soukupa, ten jeho střelu neudržel a odražený puk doklepl do branky volný Marek Holý. V poslední dvouminutovce první třetiny byl vyloučen litvínovský Fučík a hosté tuto početní výhodu zužitkovali. David Sysala si vybruslil mezi kruhy, svou střelu perfektně skryl za obránce a překonal Soukupa podruhé. O pár vteřin později přehnal své napadání Škutchan a nabídl Litvínovu přesilovou hru. Chemikům tato početní výhoda vyšla skvěle, stačilo jim k dosažení branky pouhých deset vteřin. Cvrk našel volného Jakuba Zdeňka, který přesnou střelou překonal Svobodu.

Do druhé periody vstoupili domácí aktivně a to se Litvínovu vyplatilo. Po pěkné nahrávce od Válka se do puku opřel Jakub Zdeněk a jeho přesná střela, která se otřela o tyč Svobodovy branky znamenala vyrovnání. V polovině utkání Litvínov špatně střídal a hosté svou druhou početní výhodu opět využili. Sysala našel skvěle najetého Jakuba Illéše, který svou střelou nedal Soukupovi žádnou šanci zasáhnout.

Litvínov mohl inkasovat další branku, ale Soukup střelu Tomiho vytěsnil lapačkou mimo. Právě aktivní útočník Tomi byl příliš důrazný u mantinelu a nabídl Litvínovu přesilovku. Chemici tuto početní výhodu nesehráli vůbec špatně. Nejdříve Válek a poté i Řehoř ale jen ztroskotali na výtečném Svobodovi. Jen pár sekund dělilo Litvínovské od konce druhé třetiny, ale litvínovská obrana podcenila průnik Davida Ballnera, který pouhou vteřinu před koncem této části poslal Vítkovice do dvoubrankového vedení.

Třetí část nabídla spoustu šancí domácích a marné dobývání vítkovické branky. Litvínov ve třetí třetině přestřílel Vítkovice v poměru 14:4, ale byli to právě hosté, kteří vyučili domácí z produktivity. V 55. minutě utnul veškeré naděje Litvínova hostující Adam Škutchan. Vítkovický šutér využil skvělé spolupráce se Sysalou a Ballnerem a pohřbil veškeré naděje Litvínova. Chemici i přes svou převahu nedokázali své příležitosti přetavit v góly. Litvínov tak pokračuje v neúspěšné sérii, která už čítá třetí porážku v řadě.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes jsme si nezasloužili vyhrát. Vítkovice pro to udělali o dost víc než my. Hráli maximálně obětavě, což umí asi nejlépe v republice, vyklekávají, blokují střely. Čtyřicet minut jsme kroužkovali a nikoho jsme nedohráli. Akorát dvacet minut ve třetí třetině a to je proti takovému soupeři málo. Dnes jsme pro to neudělali to, co jsme měli a proto Vítkovice zaslouženě vyhráli.

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): Utkání mělo všechno známky playoff. Jsme už v takové situaci, kdy si nemůžeme žádné ztráty dovolit. Podali jsme dobrý výkon v obraně, klíčový moment bych viděl za stavu 2:2, že jsme ubránili čtyřminutové oslabení a dali jsme gól do šatny vteřinu před koncem. Musím kluky pochválit, bojovali jako jeden muž a to je cesta, která nám může pomoct uspět v této vyrovnané soutěži.

Fanshop