,

32. kolo, 08.12.2006, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 5
  • Třetiny

    0:3, 0:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    J. Hübl - Šlégr, Hranáč, L. Poživil, Nikolov, Skuhrovec, Gýna, Morava - Kubinčák, Reichel, Prorok - M. Trávníček, Branda, Jenáček - Jánský, Lukeš, Bednařík - J. Černý, Kopecký, Sklenička.

  • Sestava hostů

    Málek - Čakajík, V. Čech, Nedoma, L. Martinec, Pulpán, Malinský - Matějovský, Fabuš, Zelenka - Vampola, Šaffer, Kracík - Důras, Šindel, Adamský.


Reportáž

Oslabená Plzeň vyrazila v rámci 32. kola O2 extraligy na led Litvínova. Domácí začali aktivně a Lasselsberger se bránil jen s vypětím všech sil. Až v deváté minutě zasadil Chemopetrolu první nečekaný zásah, navíc v oslabení, Čakajík a pár vteřin na to zvýšil hostující kapitán Matějovský na 2:0 pro hosty. Litvínov byl zaskočen a snažil se rychle zmátořit. Jeho snahu uťal v 18. minutě při přesilovce 5 na 3 Nedoma a hosté tak odcházeli do kabin s tříbrankovým vedením.

Druhá třetina se nesla ve znamení souboje mezi Romanem Málkem a domácími útočníky. Plzeňský brankář odolal, navíc před polovinou základní hrací doby udeřili opět hosté ,když se po druhé v zápase prosadil Matějovský. Obě mužstva si do konce druhé části vypracovali mnoho šancí, tyčky zvonily na obou stranách, avšak Lasselsberger odcházel do kabin se čtyřgólovým vedením.

Třetí pasáž hry započala neuznaným gólem domácích a jejich marnou snahou o zvrácení výsledku v jejich prospěch. Hostující brankář však byl k nepřekonání. Litvínovští se tak prvního zásahu v utkání dočkali až v 54. minutě. A udeřili hned dvakrát. Dokonale využili výhodu dvou mužů v poli a Kubinčák spolu s Poživilem snížili na 2:4. Plzeň si výhru vzít nenechala a navíc zisk tří bodů stvrdil brankou do prázdné klece domácích Zelenka.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Fiala (HC Chemopetrol): "Dostali jsme zbytečné góly. Po stavu 0:3 jsme se prakticky už jen prali s brankářem Málkem. Naše dva góly přišly příliš pozdě."


logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Jiří Kučera (HC Lasselsberger Plzeň): "Málek nám vychytal dobrý výsledek. Bohužel to byl klasický obraz našich posledních zápasů. Litvínov sice prohrával, ale stále hrozil. Za tři body jsme rádi."

Fanshop