Zápas - mládež 23. 02. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov opět předvedl skvělý finiš a Boleslav udolal gólem v závěru utkání

L i t v í n o v - Ve 3. kole skupiny o playoff extraligy juniorů přivítal Litvínov na svém ledě Mladou Boleslav. Domácí vstoupili do utkání výborně, už ve třetí minutě poslal chemiky do vedení kapitán Válek. Boleslav ale dokázala stav otočit, když v krátké době dokázala nastřílet tři branky. Litvínovští neztratili na koncentraci a dodržováním taktických pokynů se do utkání vrátili. Chemici opět potvrdili, že jim patří závěry utkání. Necelé tři minuty před koncem zápasu domácí opět udeřili a poté přidali ještě pojistku gólem do prázdné branky.

3. Nadstavba, 23.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
5 3
  • Třetiny

    2:3, 1:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Strejček, Cvrk, Fučík, Baránek, Kokeš, Šesták, Šefl, Mical, Válek, Šimeček, Štěpka, Ujfaluši, Čeřovský, Weitz, Zdeněk, Trübenekr, Sýkora.

  • Sestava hostů

    Ašenbrenner – Hes, Kulhánek, Souček, Šťáva, Lobo, Nedbal, Adamík, Byakov, Kotala, Marek, Podsedníček, Pätoprstý, Borovec, Kuchta, Chvátal, Sonnek, Smrčka.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se Litvínov dostal do vedení poté, co Šimeček nahrál puk Lukáši Válkovi před branku a ten se trefil do odkryté klece Ašenbrennera. Po vstřeleném gólu byli domácí při chuti a Ašenbrenner musel zasahovat znovu proti střele Šestáka. V šesté minutě ale dokázali hosté odpovědět, v situaci dva na jednoho nahrál Pätoprstý Patriku Podsedníčkovi, který z první překonal Soukupa.

Dvě minuty na to se poprvé za utkání dostala do vedení Mladá Boleslav. Na konci podobné akce jako při předchozí brance stál Dmitry Byakov, který z první nedal Soukupovi šanci. Ve dvanácté minutě utekli hosté Litvínovu na rozdíl dvou branek zásluhou stejné dvojice jako u druhé branky – Byakov a Marek. Marek nahrál před branku Dmitry Byakovovi, který po zemi překonal litvínovského gólmana.

V 15. minutě ale Litvínov snížil na rozdíl jediné branky. Šimeček našel volného Martina Micala, který ujel sám na Ašenbrennera a v situaci jeden na jednoho zdolal hostující branku po druhé. V osmnácté minutě se Boleslav ocitla ve velké šanci. Lobovu střelu od modré vyrazil Soukup před sebe, kde ještě čekal na dorážku Kuchta. Soukup ale s velkým štěstím neinkasoval.

V úvodu druhé třetiny nebyla daleko k vyrovnání první litvínovská lajna - Šimeček, Mical a Válek několikrát dorážela na skvělého Ašenbrennera. Ten si připsal několik skvělých zákroků. Ve 28. minutě Zdeněk projel celým pásmem, nahrál před odkrytou branku Janu Trübenekrovi, který se trefil do odkryté klece a vyrovnal stav utkání!

Ke konci třetiny přišlo několik vyloučení na straně domácích a proto se hostující tým vyhoupl do sedla a zaměstnával litvínovského Soukupa. Ten se blýskl několika skvělými zákroky a hlavně díky němu svítil na tabuli stále nerozhodný stav.

Ve 44. minutě nastřelil tyč domácí branky Marek, to bylo velké štěstí pro Litvínov. V sedmapadesáté minutě obživla litvínovská střídačka po čtvrté, Cvrkovu střelu tečoval do branky Jan Strejček. Minutu a půl před koncem opustil svou branku Ašenbrenner a hosté zkoušeli vyrovnat v šesti. Domácí si ale konec utkání pohlídali a nepustili hostující tým do žádné vyložené šance. 25 sekund před koncem potvrdil vítězství Litvínova do opuštěné klece David Šesták.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes jsme rádi za tři body, protože jsme nepodali výkon jaký jsme si představovali po zápasech se Spartou a Vítkovicemi. Z týmů jako jsou Sparta nebo Vítkovice máme respekt a s tím do utkání také jdeme, bohužel to jsem dnes v zápase neviděl. Nehráli jsme jednoduše a zbytečně jsme si hru komplikovali, ale cením si toho, že kluci zápas nezabalili, přidali na bojovnosti a nakonec utkání otočili. Letos je soutěž hodně vyrovnaná, dnes je jedno s kým hrajete. Naši kluci ale mají na to, aby dokázali hrát s každým soupeřem, ale musejí hrát disciplinovaně a dodržovat taktiku, pak to funguje. Naši hráči dokazovali po celou sezónu, že na to mají. Skončili jsme třetí po dlouhodobé části, takže to nebylo náhodné a někteří dokazovali své kvality stejně jako v loňské sezóně. Musíme k tomu takto přistupovat každý zápas, protože jakmile něco vypustíme, tak se nám to krutě vymstí.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): Trenér Boleslavi se odmítl vyjádřit k utkání.