Zápas - mládež 21. 02. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov otočil utkání ve Vítkovicích a na sever Čech veze tři body

O s t r a v a - Litvínov ve 2. kole skupiny o playoff odcestoval až na led dalekých Vítkovic. Chemici nevstoupili do utkání ideálně, protože jako první inkasovali. Chemici však předvedli bojovný výkon a utkání otočili ve svůj prospěch. Zajímavostí je, že Litvínov hrál pouze jednu přesilovou hru a dokázal ji využít, kdežto Vítkovice ani jednu ze šesti početních výhod. Litvínovští hráči se tak vrací na sever Čech s plným počtem bodů a v neděli je čeká duel na svém ledě s Mladou Boleslaví.

2. Nadstavba, 21.02.2014, Čez aréna
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – Hawlík "C", Demel, Jonáš, Černín, Charvát, Bail, Štencel – Ballner, Tomi, Holý "A", Illéš, Blahuta, Kuťák, Ollender, Slováček, Sysala, Škutchan, Gelnar, Churý.

  • Sestava hostů

    Soukup – Strejček, Cvrk, Fučík "A", Baránek, Kokeš, Šesták – Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Čeřovský, Sýkora, Válek "C", Štěpka.


Reportáž

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. První velká šance Vítkovic ve 13. minutě skončila gólem, který ale sudí Jeřábek neuznal. Přesně půl minuty před koncem třetiny už ale domácí udeřili. Puku po střele Štencla se ujal Sysala, ten našel volného Marka Holého, který puk procedil mezi Soukupovy betony do brány. V následujících třiceti vteřinách se už nic nestalo a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Druhá třetina se hrála ve velkém tempu. Litvínov svou první přesilovku zápasu dokázal ve 25. minutě využít zásluhou Martina Micala, který z ostrého úhlu propálil Svobodu. Poté byly šance na každé straně, ale ani jeden tým svých příležitostí nevyužil. Minutu po vstřeleném gólu hostů se do úniku dostal Jakub Illéš, ale jeho bekhendový blafák nešel mezi tři tyče hostující branky. Ve 35. minutě se po chybě Baila dostal k puku Martin Mical, který ale trefil pouze horní tyč domácí brány. Po této šanci se už ani jeden tým neprosadil a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Hosté do třetí třetiny vlétli a dokázali vsítit rozhodující branku. Vítězný gól vstřelili ve 45. minutě Jaroslav Šimeček, který z druhé vlny dorazil nekompromisně Válkovu střelu za Svobodova záda. Poté se do útoku vrhli domácí, ovšem skvělého Soukupa se jim překonat nepodařilo. V 57. minutě se dostal v přesilovce ke střele Hawlík, ten ovšem trefil pouze horní tyč brány, hosté měli v tomto případě velké štěstí. Minutu na to měl opět obrovskou šanci Blahout, který byl sám u pravé tyče, ale trefil pouze lapačku přesunujícího se Soukupa. Vítkovice už dvě minuty před koncem zkoušeli hru bez brankáře, ale hostujícího brankaře nepřekonali a litvínovští si z Vítkovic odvezli tři body.

Fanshop