,

13. kolo, 10.10.2006, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
7 3
  • Třetiny

    3:0, 2:0, 2:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    J. Hübl (5:13 min. – 6:43 min. Altrichter) – Hranáč, Gýna, Punčochář, Šlégr, L. Poživil, Skuhrovec, Nikolov – Kubinčák, Reichel, Prorok – Benda, Branda, M. Trávníček – Bednařík, Kopecký, Jenáček – Jánský, Sklenička, Lukeš.

  • Sestava hostů

    Lašák (29. M. Růžička II) – Linhart, Havíř, Novotný, Snopek, M. Čech, Čáslava, Koma, M. Šeda – P. Sýkora, Rolinek, M. Hlinka – Ondřej, Tvrdík, Andrašovský – Čaloun, Koukal, Kolář I – Starý, Pivko.


Reportáž

Na počet střel naprosto vyrovnaný zápas, na vstřelené branky jednoznačná záležitost. Pardubice sehrály v Litvínově smolný zápas, rozhodně nebyly herně o třídu horší, jak ukazuje konečný výsledek. Nestřílely, na rozdíl od soupeře, góly.

Brankostroj započal Lukáš Bednařík

Poprvé se skóre měnilo už ve třetí minutě, když litvínovský útočník Bednařík zblízka dorazil střelu Martina Jenáčka – 1:0. Chvilku poté byl střelec první branky domácích vyloučen za nedovolené bránění, které Moeller nepotrestal. Naopak ke konci přesilové hry byl za krosček vykázán David Havíř.

Ke kurióznímu momentu došlo v 6. minutě, kdy brankář Litvínova Hübl zajel ke střídačkám a musel být na chvíli vystřídán. Martina Altrichtera ale Moeller neprověřil. O minutu a půl později se Jaroslav Hübl vrátil zpátky do branky Chemopetrolu.

V 11. minutě společně se solidně zaplněným stadionem mohl sledovat pohlednou střelu Daniela Brandy, která skončila pod horní tyčkou Jána Lašáka – 2:0. Po druhé vstřelené brance byl domácích plný led, HC Moeller měl tou dobou velké problémy.

Postupem času se Pardubice zvedly, několikrát ohrozily brankáře Litvínova, ale střelci Moelleru neměli svůj den. Na Jaroslava Hübla si nepřišli obránci Martin Čech a Jan Snopek. V obří šanci v 17. minutě selhal útočník Zdeněk Ondřej, když sám před odkrytou brankou minul kotouč v bekhendové pozici.

A tak potřetí udeřili domácí. Po Kubinčákově přihrávce se do zakončení dostal kapitán Robert Reichel a efektní kličkou zvýšil na 3:0.

Ján Lašák se nechal vystřídat

Na počátku prostředního dějství byly Pardubice aktivnější, v krátkém sledu měly dokonce dvě přesilovky, ale žádnou z nich nevyužily, byť se několikrát dostaly do nebezpečného zakončení. Když to nešlo na jedné straně, tak se prosadil soupeř.

Ve 29. minutě dostal od Roberta Reichela nabito Ivo Prorok a prostřelil Jána Lašáka – 4:0. Pardubický brankář poté odjel vystřídat, nahradil jej Martin Růžička, kterého hned prověřovali v tyto momenty aktivnější domácí.

Na pokus Jana Hranáče ještě pardubický gólman stačil, na úder Petera Jánského, který doklepával kotouč do poloprázdné branky po předchozí souhře, nikoliv – 5:0. Litvínovský stadion burácel, radoval se z nečekaně vysokého vedení.

V závěru druhé třetiny byl aktivnější hostující celek, ale šance Jana Koláře a Petra Sýkory zůstaly nevyslyšeny. Moeller nebyl v utkání výrazně horší, ale neproměňoval šance, které domácí využívali.

Tři góly v závěru zmírnily ostudu

Úvod závěrečného dílu utkání patřil přihrávce Roberta Reichela na uvolněného Jiřího Šlégra, který oslavil návrat na litvínovský stadion brankou na 6:0. Když Zbyněk Sklenička ve 45. minutě dorážkou Lukešovy střely zvýšil na 7:0, tak to s Pardubicemi vypadalo šíleně.

Pardubice se částečně rehabilitovaly ve dvou přesilovkách čtyři na tři po trestech pro Tomáše Rolinka, Martina Jenáčka a dvojitém provinění Vladimíra Gýny. V čase 47:16 snížil na 1:7 z pohledu Moelleru Jan Kolář, o necelou minutu se prosadila střela Petra Čáslavy – 7:2.

Hostující celek sympaticky zápas nezabalil. Snažil se jej aktivně dohrát a ještě třeba snížit na přijatelnější rozdíl. V 53. minutě se hezky do zakončení propasíroval Jan Kolář, o chvíli později se trefil Andrej Novotný – 7:3.

Utkání se dohrávalo i za potlesku hostujících fanoušků, kteří ocenili, že se Východočeši na utkání nevykašlali poté, co bylo jasné, že si bod do Pardubic neodvezou. Fanoušci Litvínova si pak po skončení utkání užívali závěrečné děkovačky, během které brázdil po ledové ploše obránce Jiří Šlégr na čtyřkolce.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Václav Sýkora (HC Chemopetrol): „Chtěli jsme napravit výpadky z našeho moravského zájezdu, což se podařilo. Jsem rád, že jsme využili šance. Jen doufám, že jsme dneska nevystříleli všechen střelný prach.“


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha (HC Moeller Pardubice): „Litvínov byl hokejovější. Dostávali jsme branky po hrubých chybách. Vždycky, když jsme se začali zvedat, tak nás srazil inkasovaný gól.“

Fanshop