Zápasy 21. 02. 2014, Redakce

A-TÝM: Verva zdolala v přípravě Piráty 5:0

Náš dům - náš hrad! Ani v přípravě Litvínov na ZS Ivana Hlinky nepřerušil svou bodovou sérii. Porazil jednoznačně Chomutov 5:0 a oplatil tak soupeři úterní prohru.

přát., 21.02.2014, Příprava, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
5 0
  • Třetiny

    1:0, 3:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Pavlík, Šlégr – Gula, Kousalík – Stříteský, Chaloupka – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský – Černý, Piroš, Trávníček – Majdan, Zavřel, Jurčík. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Růžička (30. Hanuljak) – Lojek, Jass, Pulpán, Stehlík, Krstev, Mrázek, Malec – Kubinčák, Straka, Šagát - Bomersback, Svoboda, Balej – Hřebejk, Račuk, Hruška - Kůs, Hanták. Trenéři Beck a Kaše


Reportáž

Opět za řízení rozhodčího Tomáše Turčana zahájili žlutočerní odvetný zápas aktivněji. Do jejich sestavy už se vrátil Ručinský, scházeli ještě Zeman a Posmyk. Po třech minutách přibrzdilo Litvínov vyloučení Guly, ale nestalo se nic vážného. Stejně jako při Hantákově trestu tři minuty na to, když už ale Lukeš rozezvučel tyč.

Viktor Hübl byl lehce zraněn v obličeji, po ošetření v zápase pokračoval. Při Mrázkově vyloučení měl možnost Piroš a ve 14. minutě už se Verva dočkala - Majdanův tečovaný puk prošel v přesilovce brankáři Růžičkovi do sítě, 1:0. V poslední minutě třetiny ještě hosté špatně střídali, ale oslabení, rozdělené přestávkou, přečkali bez úhony.

Jenže hned vzápětí už Rostislav Martynek přidal druhý gól a do poloviny utkání bylo co do výsledku po zápase. Postarali se o to: nejprve Jakub Černý, který zavěsil ze sóla v oslabení, a po něm v polovině zápasu Robin Hanzl. Také sám před gólmanem mířil nahoru, a úspěšně, 4:0. Brankáře Růžičku poté nahradil Hanuljak.

Ve druhé polovině třetiny Chomutov s jeho přispěním udržel čisté konto. Bezchybný výkon odváděl na druhé straně Pavel Francouz, který zápas odchytal celý.

Ve třetí části mohl završit "bůra" po uvolnění Piroš, gólman Hanuljak jeho střelu chytil. Ale překvapil ho z nulového úhlu "ala Amerika na ZOH" Marek Zavřel, 5:0. Litvínov měl i nadále chuť, z brejku dva na jednoho mohli udeřit Piroš s Černým. Také hosté měli několikrát blízko k čestnému úspěchu, jenže stále naráželi na francouzskou zeď.

Neuspěli ani v dlouhé přesilovce pět na tři, kdy byli postupně vyloučeni Trávníček, Hübl a Černý. Tresty se překrývaly. Viktor Hübl pak ještě minul branku v sólovém nájezdu. Na druhé straně nikdo z Pirátů zkazit Francouzovi čisté konto nedokázal, takže výsledek zůstal v "kontumační" a zároveň konečné podobě 5:0. A teď už na Karlovy Vary!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík" "Moje hodnocení? Bude to podobné jako v prvním utkání. Zápas měl slušné tempo, byli jsme rádi, že jsme obě utkání mohli odehrát. Nerozehranost by tak na nás měla být v úterý méně znát. Výsledek není důležitý, příprava je odlišná od mistrovského zápasu. Pavel Francouz? Odchytal dobré utkání, tentokrát celé. Chtěli jsme to, protože šlo o poslední zápas před extraligou."

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jaroslav Beck: "Obě utkání byla jako den a noc... První zápas byl z naší strany v pořádku, ale tentokrát jsme do poloviny utkání neodváděli profesionální práci. Nehráli jsme hokej, jak by měl vypadat. Nasazení a přístup byly špatné, za což přišel trest. Poté leckdo chtěl, ale hra už se nedařila a góly nepadaly. Hráči si musí uvědomit, že takový přístup k zápasu je do budoucna naprosto nepřijatelný, protože bychom se vrátili někam do podzimu. Něco takového se opakovat prostě nemůže!"

Fanshop