Zápasy 18. 02. 2014, Redakce

A-TÝM: Verva v první přípravě podlehla v Chomutově 2:4 (doplněná fota)

První přípravný duel před pokračováním Tipsport extraligy skončil v Chomutově po vyrovnaném průběhu výhrou domácích Pirátů. Za Litvínov se gólově prosadili Hanzl a Jánský.

přát., 18.02.2014, Příprava - Chom.
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Pulpán, Stehlík, Lojek, Jass, Krstev, Mrázek, Malec, Havel – Hřebejk, Gajovský, Svoboda – Kubinčák, Straka, Šagát – Bomersback, Kämpf, Kaše – Veselý, Račuk, Novák. Připraven Hanuljak. Trenéři Beck a Kaše

  • Sestava hostů

    Francouz (32. Nechvátal) – Pavlík, Šlégr – Gula, Kousalík – Stříteský, Chaloupka – Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Černý, Piroš, Jurčík – Majdan, Válek, Mical. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Litvínov nastoupil před 289 diváky (vstup byl zdarma) v avizované sestavě, tedy bez obránců Zemana, Posmyka a útočníka Ručinského, kteří se zotavují po zranění a všichni již trénují. Naopak včetně juniorů Válka a Micala. Piráti nasadili do hry i ex-litvínovské Josefa Straku a Vojtěcha Kubinčáka, stále aktuálního rekordmana v počtu odehraných zápasů za Litvínov. (Michal Trávníček už se mu přibližuje). V Litvínově dříve působili i Krstev a Račuk. První šanci mezi dospělými dostal mladík Veselý.

Černožlutí začali utkání aktivněji a několikrát ohrozili brankáře Růžičku. Vykoledovali si také první přesilovku, v 5. minutě byl vyloučen Jass. Ale v ní hosté inkasovali, ujel Svoboda a nadvakrát překonal Pavla Francouze. Jeho protějšek byl až do konce třetiny neprůstřelný a tak se šlo poprvé do kabin za těsného vedení domácích.

Ve druhé části se trochu přiostřilo. Ve 23. minutě šli ven za hrubost Gula a Bomersback, v téže minutě pak ještě Chaloupka, který souboj se Stehlíkem slovně dohrával a přidal se k nim Lukeš (10 minut osobní trest). Piráti početní výhodu využili, Lojek zvýšil na 2:0. Tři minuty na to už se prosadil i regionální rival PCH, Robin Hanzl zavěsil na 2:1.

Pulpán a Kaše svá vyloučení přežili bez úhony, Litvínov se potýkal s koncovkou. Při signalizovaném vyloučení Pulpána odjel Pavel Francouz kvůli výhodě na střídačku a do branky se poté v čase 31:10 už vrátil plánovaně střídající Patrik Nechvátal. Soupeři se ve výhodě (vyloučen Piroš) vedlo lépe a Straka mu vrátil dvoubrankový náskok.

Ve třetím dějství hra nabyla na zajímavosti i rychlosti. Mrázkovo vyloučení zůstalo nepotrestáno, ale ve 47. minutě padly dvě branky v rozmezí 20 vteřin. Nejprve zvýšil na 4:1 Kubinčák, vzápětí využil Lukešovy přihrávky po úniku Peter Jánský. To bylo brankově v zápase vše, Litvínov ještě v samém závěru tlačil za snížením při Šagátově trestu a v pover play, dalšího gólu už se nedočkal. Odveta je na programu v pátek v 10 hodin v Litvínově.

(Za doplňující informace děkujeme Mgr. Liboru Kultovi a za fota spolupracovníkovi redakce Jaroslavu Průšovi. Reportáž z páteční odvety v Litvínově bude rovněž včetně fotografií)

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jaroslav Beck: "Zápas splnil účel. Z naší strany to vypadalo slušně. Uvidíme, jak budeme pokračovat. Ve hře se objevily prvky, které jsme do ní chtěli dostat, ale zároveň se vždycky najde nějaká chybička. V klidu si všechno rozebereme. Těší nás, že do hry naskočil Jarda Svoboda a věříme, že se marodka brzy vyprázdní a budeme mít ještě větší sílu. Každá výhra pro nás znamená obrovské povzbuzení a impuls, který ukazuje, že se vyplácí dodržovat to, co po hráčích chceme. Na některých věcech musíme ještě pracovat, ale podali jsme slušný výkon."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Hrál se dobrý zápas. Pojali jsme ho jako přípravný, protočili v něm oba gólmany a rozložili zatížení i ice time na všechny čtyři formace. Nekoučovali jsme ho za každou cenu k úspěšnému výsledku. Zápas splnil naše očekávání. Válek a Mical? Odehráli zápas docela dobře, nezklamali. Dokázali proti své formaci hrát vyrovnanou partii. Dostali jeden gól, jednou přetáhli střídání, ale pozitiva převažovala."

Fanshop