Zápas - mládež 01. 03. 2014, Lucie Lobo

Starší dorost: Litvínov přišel o body s Boleslaví 14 vteřin před koncem

L i t v í n o v - 14. kolo nadstavbové části odehrál Litvínov doma proti Mladé Boleslavi. Vyrovnaný zápas se nakonec rozhodoval v posledních 14 sekundách utkání, kdy poslal hosty do vedení Skořepa. Jedinou branku Litvínova vstřelil Urbánek. Domácí tak smolně ztratili body v závěru utkání.

14. Skupina B, 01.03.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
1 2
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Sklenička, Březák, Bočkaj, Urbánek, Chmelař, Vébr, Jícha, Reichel, Bárdoš, Drašar.

  • Sestava hostů

    Pechek – Makovička, Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Průšek, Prokop, Vaníček, Planý, Ficek, Skořepa, Švejda, Němec, Sedmík.


Reportáž

V úvodu utkání se týmy pouze oťukávaly, hrálo se sem a tam. a gólmani tak neměli příliš mnoho práce. První vážnější situaci si vypracoval Litvínov, když Pechek musel čelit několika dorážkám domácích. Hostující gólman se činil i dále poté, co Najman nahrál před branku Jonákovi, ale Pechek se stihl skvěle přesunout a vychytal tak pěknou šanci domácího týmu.

V 10. minutě byl vyloučen hostující Mašek a Litvínov této přesilové hry dokázal využít. Necelou půl minutu před návratem trestaného hráče na led se domácí dostali do vedení poté, co Štěpán Urbánek z kruhu propálil Pechka. Ke konci třetiny naopak hosté nedali Sklíbovi ani špetku klidu a ten se musel v brance pěkně ohánět.

Na začátku druhé třetiny byli lepším týmem hosté, avšak nedokázali překonat skvělého Sklíbu. Ve 29. minutě si šanci vypracoval Najman, který vybojoval puk za brankou hostí a poté zaútočil na Pechka, kterému pěkně zavařil. Minutu na to ale hosté vyrovnali stav utkání. Ondřej Švejda se z kruhu trefil pod víko domácí branky.

Ve čtyřiatřicáté minutě se do pěkné šance dostal Chmelař, který v samostatné akci prokličkoval mezi bránícími hráči, ale neměl dostatek klidu na zakončení, tudíž díky skvělé obraně hosté neinkasovali druhou branku. Do konce třetiny se toho už moc nestalo a pro oko diváka probíhal celkem nudný hokej bez větších šancí.

V úvodu závěrečné třetiny přišla nepovedená přesilovka hostí, Litvínov skvěle bránil a hosté se prakticky vůbec nedostali do pásma. Ve 44. minutě se ve svém vlastním oslabení Litvínov dostal do skvělé akce, ve které však ani jeden litvínovský hráč nedokázal Pechka překonat. V 52. minutě se ve velké šanci ocitl Sklenička, ten ale našel jen Pechkovo připravený beton.

Čtrnáct sekund před koncem utkání Mladá Boleslav rozhodla o vítězi utkání. Litvínov podcenil situaci u mantinelu a o druhou a poslední branku hostí se postaral Dominik Skořepa. Litvínov si tedy po páteční prohře připisuje další a Boleslav odváží tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov):Dnes to byl vyrovnaný hokej. Řekl bych, že herně jsme byli o trochu lepší my. Boleslav moc vyložených šancí neměla a my jsme měli na konci smůlu v tom, že jsme si nepohlídali poslední střídání. Je to už druhý nebo třetí zápas, kdy jsme na konci inkasovali. Pramení to možná z toho, že je tu nějaká nevyhranost hráčů. Jsem rád, že to dnes kluci odehráli tak, jak odehráli. Dnešní zápas byl mnohem lepší než včerejší, bylo tam vidět, že kluci chtějí, dobře napadají, dobře brání.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi za vítězství, protože dlouhou dobu jsme nevyhráli. Už o nic nejde, soutěž se dohrává. Litvínov ani my nehrajeme o nic a tak ten zápas dnes vypadal.

Fanshop