Zápasy 10. 01. 2014, Lucie Lobo

Starší dorost: Litvínov prohrál i s Pardubicemi, v nadstavbové části zatím nevyhrál

L i t v í n o v - Ve 3. kole nadstavbové části se dorostenci trápí. Prohráli zatím všechna tři utkání. Dnes podlehli Pardubicím na svém ledě 1:4.

3. Skupina B, 10.01.2014, ZS Ivana Hlinky (spodní plocha)
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
1 4
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Najman, Jonák, Chmelař, Vostárek, Šíp, Sklenička, Jícha, Kučera T., Moravec, Bečvář, Březák, Bárdoš, Brzek, Havelka, Dunko, Navarra.

  • Sestava hostů

    Červený – Rudy, Faltys, Petric, Benýšek, Panna, Horyna, Zadina, Kučera L., Franc, Hlaváček, Rohlík, Velínský, Kusý, Musil, Havrda, Voženílek, Jajcay, Barkóci, Budík, Martinek.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se Litvínov dostal do vedení po pěkné kombinaci Litvínova, kterou z kruhu zakončil k levé tyči Jan Bárdoš. Po vstřelené brance byl Litvínov při chuti a dále útočil. V 8. minutě byl vyloučen Jícha a toho dokázali využít hosté. Stačilo pouze třiadvacet sekund početní výhody a Pardubice vyrovnali stav utkání poté, co sehráli pohlednou akci, na jejímž konci stál dobře postavený Martin Hlaváček, který prostřelil Sklíbu.

V 11. minutě přišlo vyloučení na obou stranách a hra ve čtyřech šla lépe hostujícímu týmu, který ji také dokázal zužitkovat. Panna zavezl puk do pásma, přihrál dobře najetému Miroslavu Rohlíkovi, který propálil Sklíbu po druhé a poslal svůj tým do vedení. Ke konci třetiny to ještě zkusil Martinec z vrcholu kruhu, našel ale pouze Sklíbovu lapačku.

Na začátku druhého dějství se do pěkné akce dostali domácí, když předvedli skvělou kombinaci, kterou před brankou dorážel Bečvář. Červený ale včas stihl kotouč přikrýt svou lapačkou. Dále přišla nepovedená přesilovka domácích, ve které hosté dobře bránili a nepustili Litvínov do žádné větší akce.

Ve 28. minutě Pardubice navýšily své vedení. Martinec našel volného Radka Velínského, ten jel sám na Sklíbu, kterého překonal bekhendem mezi betony. V pětatřicáté minutě v početní výhodě nastřelil tyč litvínovské branky Panna. V závěru třetiny ještě hosté navýšili vedení na 4:1, kdy Martin Hlaváček zakončil z velkého úhlu bekhendem za Sklíbova záda.

V úvodu závěrečné třetiny se hosté ze skrumáže snažili dostat puk do branky. To se jim ale nepovedlo. Ve 45. minutě Havrda nahrával na druhou stranu Martincovi, který našel jen připraveného Sklíbu. Hned na to na druhé straně Dunko bekhendem našel jen Červeného beton!

Ke konci třetiny byl ještě vyloučen hostující Musil a Litvínov se dostal do několika hezkých šancí. Sklenička se z úhlu snažil trefit odkrytou branku, kotouč ale proletěl brankovištěm mimo tři tyče. Dále Chmelař z kruhu prověřil Červeného. V poslední minutě ještě nadvakrát neuspěl Bárdoš. Poprvé proti Červenému a podruhé trefil pouze tyč!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Dnešní zápas jsme začali dobře. Řekli jsme si, co chceme hrát, a tak to i vypadalo na začátku. V té první třetině jsme se nechali dvakrát za sebou blbě vyloučit a dostali jsme z toho gól v oslabení, a poté při hře 4 na 4. Góly co jsme dostali, druhý, třetí i čtvrtý, to bylo vyloženě po individuálních chybách. Ti hráči, spíš ti starší, řeknu jeden příklad za všechny - Filip Moravec, si bohužel nenechají poradit a potom to prostě položí celý ten mančaft. Myslím si, že podle toho, jak dnes Pardubice vstoupily do utkání, tak byly k poražení a pro nás je to ztráta tří bodů.

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miroslav Vybíral (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Dnes se nám nepovedl akorát vstup do utkání, jinak jsme podali výborný výkon. My jsme se na to chystali v podstatě celou přípravu přes tu vánoční pauzu. Jsem rád, že to ti hráči pochopili a zahráli to přesně tak, jak jsme chtěli. To znamená, že to bylo playoff utkání pro nás a body z venku z Litvínova jsou důležitý, protože tady se jen tak nevyhrává. My jsme opravdu podali důsledný výkon v obraně, až na nějaké maličkosti. Musím hráčům poděkovat a doufám, že to zítra potvrdíme v Ústí nad Labem. I když je Ústí poslední, tak to nebude jednoduché a očekávám hodně těžký zápas. Musíme se hlavně prosadit v koncovce a dojít si pro tři body, které nutně potřebujeme.

Fanshop