Zápasy 23. 11. 2013, Ondřej Vlk

Starší dorost: Litvínov schytal na Spartě osmigólový debakl

P r a h a - V 24. kole RAKO extraligy staršího dorostu vyjeli litvínovští dorostenci k utkání se Spartou Praha. Chemici měli po včerejším debaklu od Kladna co napravovat, ale ani v dnešním utkání jim nebylo přáno. Sparta až do druhé třetiny postupně navyšovala své vedení. Litvínov dokázal za stavu 0:5 korigovat, ale to bylo z litvínovské ofenzívy vše. Pražané naopak přidali v závěrečné třetině ještě čtyři branky a Litvínov odjížděl domů s debaklem.

24. kolo, 23.11.2013, ZS Sparta Praha
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
8 1
  • Třetiny

    2:0, 2:0, 4:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Brízgala – Bureš, Kolář, Kalina, Kazda, Duben, Pacovský, Sedlák – M. Jandus, Hrala, Lojka, Hozák, Michnáč, Svoboda, Györi, Seniov, Zářecký, T. Jandus, Procházka.

  • Sestava hostů

    Spěšný – Jonák, Vostárek, Šíp, Najman, Moravec, Sklenička – Brzek, Střibrný, Pospíšil, Havelka, Dunko, Jícha, Navarra, Bárdoš, Chmelař.


Reportáž

První třetina nabízela v úvodu vyrovnanou podívanou s několika šancemi na obou stranách a nic nenasvědčovalo tomu, že to v sobotním odpoledni nakonec bude tak jednoznačná partie. Skóre zápasu otevřel po nenápadné individuální akci Martin Svoboda, který střelou k tyčce zaskočil hostujícího gólmana Spěšného. V patnácté minutě padl první z pouhých pěti trestů v zápase a Sparta během nekolika vteřin trestala. Na hranici kruhů dostal spoustu času a prostoru k zakončení Nicolas Bureš a trefil přesně skulinku mezi betony gólmana Litvínova. O chvilku později pak mohl Dunko na konci akce dva na jednoho snížit, ale trefil jen beton přesouvajícího se gólmana Brízgaly.

Hosté vstoupili do druhé části hodně aktivně a byla na nich znát snaha s výsledkem něco udělat. Jenže výborný Brízgala zneškodnil jak nebezpečnou teč Havelky, tak umístněnou střelu Skleničky, kterou pokryl u tyče lapačkou. A tak se opět ozvali Pražané, když ve 26. minutě potrestal další vyloučení Litvínovských po pěkné kombinační akci střelou do odkryté klece Martin Jandus. Černožlutí pak svoji první přesilovou hru zápasu nevyužili a minutu na to přišla další chvíle Martina Svobody. Ten se protáhl po pravé straně kolem mantinelu, natlačil se před branku a mezi betony zvýšil už na 4:0. Dvě minuty před pauzou pak předvedl jednu z mála chyb v zápase domácí gólman Brízgala, ale jeho chybné vyhození nedokázal potrestat Bárdoš, který poslal puk jen vedle branky.

Třetí třetina již byla plně v režii Sparty. V její druhé minutě zkompletoval hattrick Martin Svoboda, domácí pak na chvíli polevili a prakticky z protiútoku inkasovali. Na brankovišti se nejlépe zorientoval Josef Jícha a sebral Brízgalovi čisté konto. Podobně důrazně si pak v prostoru před gólmanem počínal na druhé straně Tomáš Jandus a za další minutu a půl trefil z levého kruhu přesně Jiří Hozák. Konečnou podobu výsledku dal v 57. minutě přesně umístěnou střelou do horního rohu Daniel Seniov.

Sparta má tak po jasné výhře tři kola před koncem na druhém místě tabulky 48 bodů, nemůže skončit hůře než čtvrtá a s předstihem si zajistila postup do play-off.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

David Kočí (Sparta): Dnes nám tam napadalo spoustu gólů, jsme určitě spokojeni s nasazením hráčů i s výsledkem. Ale v sezoně už se nám několikrát stalo, že jsme po dobrém zápase následně vyhořeli, takže nesmíme usnout na vavřínech a pořád pracovat.

Petr Nekvinda (Litvínov): Do reprezentační přestávky jsme předváděli slušné výkony, i gólman chytal nadprůměrně. Bohužel posledních pět zápasů jsme se dostali do nějaké hokejové deprese a nemůžeme se z ní vyhrabat. Naše propracovaná obrana se úplně rozsypala a to je hlavní důvod toho, jaké teď dostáváme dardy. Včera s Kladnem 8:3 a dnes ostudných 8:1. Máme na čem pracovat. Jinak samozřejmě gratuluji Spartě, která předvedla vynikající výkon.


Fanshop