Zápasy 12. 11. 2013, Lucie Lobo, Petr Horčička

Starší dorost: Regionální derby ovládl Chomutov, oslabený Litvínov prohrál 3:6

C h o m u t o v - V rámci dohrávky 12. kola se Litvínov vypravil do nedalekého Chomutova. Domácí se v 8. minutě dostali do vedení, ale vyrovnat dokázal Kučera. Nakonec ale Piráti do konce úvodní třetiny nasázeli do branky další tři kusy. Chomutovští byli lepší po celý zbytek zápasu a zaslouženě vyhráli 6:3.

12. kolo, 12.11.2013, SD aréna Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    4:1, 1:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Danylec – Strejc, Páleník, Hlaváček, Hierman, Lidák, Kozák – Polák, A. Macháček, Kašpar, Adámek, Dimitrov, P. Macháček, Rohla, Dufek, Toman, D. Kaše, Wágner, Strunz, Rindoš.

  • Sestava hostů

    Spěšný (21. Sklíba) – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Sklenička, Moravec – Sládek, Jícha, Kučera, Bárdoš, Brzek, Bečvář, Dunko, Pospíšil.


Reportáž

Začátek zápasu nabídl opatrný hokej, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Vzájemné oťukávání a poznávání ovšem trvalo jen pár minut, neboť následně začaly gólové hody. Skóre se totiž měnilo už v osmé minutě, kdy hrál Litvínov přesilovou hru. Tu ale absolutně nezvládl a po hrubé chybě inkasoval. Gólový účet zápasu tak otevřeli domácí, po Kašeho přihrávce se prosadil Petr Macháček.

Vedení Pirátů ale nemělo dlouhého trvání. Hrubku chomutovské defenzivy využil unikající Tomáš Kučera, který nedal Danylecovi sebemenší šanci a vyrovnal na 1:1. Vedení vrátil domácím o pouhé dvě minuty po pohledné individuální akci David Kaše, který obešel hned tři bránící soupeře a brankáře Spěšného si do slova a do písmene vychutnal – 2:1.

Netrvalo dlouho a Piráti vedli rozdílem dvou branek. A znovu měl ve střelené brance prsty Kaše, jenž naservíroval puk Martinu Strunzovi, jenž zvýšil na 3:1. V závěru první dvacetiminutovky padla ještě jedna branka a znovu ji obstarali domácí hokejisté. V tomto zápase již ohraná pohádka: Kaše dokonale našel najíždějícího si Petra Macháčka, který se nemýlil a zvýšil na 4:1.

Do prostřední části hry vstoupil aktivněji znovu domácí. Uběhlo sotva deset vteřin a svěřenci Kamila Koláčka skórovali popáté. Petr Macháček završil hattrick a poslal Piráty do čtyřgólového vedení. Tato trefa vyhnala Spěšného z brankoviště, kde ho nahradil Sklíba.

Podobně jako v první třetině, tak i v té druhé, postupoval Tomáš Kučera tváří v tvář Danylecovi a ani tentokrát se litvínovský forvard nemýlil. Svou brankou snížil na 2:5. Druhé dějství už bylo o poznání vyrovnanější, než to první. Zřejmě tomu tak bylo i kvůli tomu, že se domácí do útoku už moc nehrnuli.

Hosty jakoby druhá branky nakopla, neboť ve 45. minutě se dočkali třetí branky, která je tak vrátila zpátky do hry. Skleničkovu přihrávku zužitkoval Josef Jícha, který prostřelil Danylece a snížil na 3:5.

To však hostům nebylo nic platné, neboť deset minut před koncem se prosadil Josef Toman, jenž zvýšil na 6:3 a zřejmě definitivně rozhodl o vítězství Pirátů.

Více už se v tomto zápase bohatém na góly nestalo a Piráti slaví důležité vítězství. Na třetí Litvínov totiž před tímto duelem ztráceli čtyři body, což znamená, že na svého úterního soka budou ztrácet pouhý bod. Ten mohou smazat už v tento pátek, kdy na starší dorostence čeká duel na Kladně.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Utkání jsme vyhráli, což je dobře. Bohužel o utkání rozhodla jedna formace a ostatní jí moc nepodpořili. Mohli být unavení, ikdyž upřímně nevím z čeho. Zkrátka bychom od ostatních hráčů chtěli lepší výkon. Rozhodně by neměli být do počtu a měli by se snažit přidat. Nechceme aby se na ledě pouze točili. Očekáváme že se aktivně zapojí. Prostoru dostávají dost. Z dohrávky jsou ovšem pro nás jako tým body důležité.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Předně gratuluji Chomutovu k výhře. Ráno jsme se dozvěděli, že nám bude chybět dost hráčů ze základní sestavy. Přijeli jsme s osmi útočníky a šesti beky. To samotné ukazovalo, jak nelehký zápas to bude. Zápas rozhodla první třetina, konkrétně i to, že náš první gólman neměl svůj den a proto byl vystřídán. Druhý brankář poté zachytal více než dobře. Chomutov má navíc vynikající hráče jako je Macháček nebo Kaše. Ti týmu hodně pomáhají svými góly. Každopádně nám zápas nevyšel. Klukům ovšem nic vytýkat nemohu. Občas jsou i takovéto dny.

Fanshop