Zápasy 21. 09. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Starší dorost: Kučera se Stříbrným zase řádili, tentokrát to odnesly Letňany

L i t v í n o v - V 7. kole vyzval Litvínov na svůj led pražské Letňany. Ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězili domácí černožlutí, kterým výhru zajistili dva klíčoví hráči - Tomáš Kučera (2+3) a Josef Stříbrný (3+1), který si v dnešním utkání připsal hattrick.

7. kolo, 21.09.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Letci Letňany
HC VERVA Litvínov HC Letci Letňany
7 4
  • Třetiny

    2:1, 1:2, 4:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Moravec, Sklenička, Bočkaj, Chmelař, Sládek, Jícha, Pospíšil, Kučera T., Poljanský, Bárdoš, Brzek, Stříbrný, Dunko.

  • Sestava hostů

    Dubský – Hůla, Starosta, Zeliska, Kučera J., Chvála, Štosek, Honetschläger, Poljanyčka, Klečka, Kroh, Kulda, Tomek, Smejkal, Horák, Hroboň, Polák.


Reportáž

Hned v úvodu první třetiny se Litvínov dostal do vedení zásluhou dvojice Vlastimila Pospíšila a Tomáše Kučery. Ten se trefil přímo do pravého horního růžku. Minutu na to Litvínov navýšil svoje vedení na 2:0, kdy si Chmelař už myslel, že Dubský má kotouč pod kontrolou. Josef Jícha ale puk zpod betonů gólmana dostal do branky! Hosté se nenechali zaskočit a v 6. minutě snížili litvínovský náskok na 2:1, když se od modré trefil Vojtěch Kulda přesně nad vyrážečku gólmana Sklíby.

V druhé polovině vyvrcholil dlouhý tlak hostí v nedovolený zákrok Vostárka. Tato početní výhoda se ze začátku hostujícím dařila. Zeliskovo nahození na branku bylo nakonec nebezpečnější, než by se zdálo, a kotouč se odrazil od tyče ven z litvínovské branky! Hned na to se ale dostal do šance na druhé straně Kučera, který si objel hostujícího obránce, ale před brankou nechal puk za sebou a nedokázal tak zakončit.

Ke konci třetí třetiny na trestnou lavici usedl Zeliska a jeho trest pokračoval minutu a půl do druhé periody. Tuto početní výhodu Litvínov využil a odskočil Letňanům o dvě branky. Kučera nahrával Vlastimilu Pospíšilovi před branku, který z první vyslal puk za Dubského záda. Ve 24. minutě přišlo vyloučení na druhé straně, kdy si dvouminutový trest odseděl Najman. Letci také dokázali využít této přesilové hry a snížili náskok domácích na 2:3. Střelu Jakuba Kučery vyrazil Sklíba před sebe, tam ale čekal Jan Smejkal, který neměl problém zakončit za gólmanovo záda.

V druhé půlce druhé třetiny Letňany vyrovnaly stav utkání brankou Jiřího Horáka, na kterého nestačil domácí gólman Sklíba. Chvíli na to se už hosté opět radovali z branky poté, co kotouč zazvonil o tyč litvínovské branky. Nad brankovým rozhodčím ale svítila zelená a tak z toho branka nebyla. Letňany byly v druhé polovině třetiny lepším týmem a Sklíba se musel v brance činit.

Úvod závěrečné třetiny probíhal po většinu času ve středním pásmu, gólmani obou týmů si tak spíše odpočinuli. V 50. minutě byl vyloučen domácí Šíp. Už ze začátku se Letcům přesilová hra nedařila. Litvínov potrestal nepřesnou přihrávku hostí brankou Tomáše Kučery, který poslal svůj tým do vedení v oslabení. Jeden z nejšikovnějších útočníků černožlutých se puku ujal už ve středním pásmu, dojel až před branku, kde si šikovně objel hostujícího obránce a překonal Dubského nad vyrážečku.

V 53. minutě ale Letňany už po druhé v utkání vyrovnaly! Po nahrávce Horáka nedal Josef Hroboň Sklíbovi žádnou šanci. Domácí se ale znovu dostali do vedení v 57. minutě! Josef Stříbrný zavěsil z mezikruží bekhendem do protipohybu přímo k tyči hostující branky. Po této inkasované brance si tým Letňan vyžádal oddechový čas. Když se po vhazování hosté dostali k puku, Dubský už mířil na střídačku. Všiml si ale včas, že u puku je Litvínov a zacouval zpět do branky.

Půl minuty na to ale Dubský konečně opustil branku a na led naskočil šestý bruslař Letců. Pár sekund na to se hosté radovali ze vstřelené branky, ale zbytečně. Branka nebyla hlavním rozhodčím uznána. Po této akci si vybral svůj oddechový čas i domácí tým. Závěr utkání byl hodně vyhrocený.

V čase 58:53 ale Josef Stříbrný poslal ze středního pásma kotouč do prázdné branky. Hosté už neměli mnoho času na to, aby vstřelili dvě branky a vyrovnali stav utkání. A tak to vypadalo, že už je o vítězi utkání rozhodnuto. Devět sekund před koncem si ale ještě Josef Stříbrný připsal hattrick, kdy po střele Kučery, poslal kotouč nad betony hostujícího gólmana! Litvínov tak zvítězil nad Letňany 7:4.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): "My jsme včera hráli v Plzni a dobrým výkonem od druhé třetiny jsme prakticky Plzeň přehráli. Vedli jsme 3:1, ale pak se nám nepodařil závěr a prohráli jsme v prodloužení. A to, co nás potkalo včera, dnes potkalo Letňany. My jsme nehráli moc dobře, byli jsme zakřiknutí a góly jsme prakticky dávali jen z indiviuelních akcí nebo z přesilovky. Letňany dobrým výkonem, který jsme jim umožnili tím, že jsme nehráli moc dobře, vždycky srovnaly. A my jsme jim nebyli schopni utéct na rozdíl třeba tří branek. Zaplaťpánbůh za to, že to dopadlo, tak jak dopadlo. Nakonec se rozstřílela první lajna, která rozhodla o tom, že ty tři body zůstanou v Litvínově. "

logo HC Letci Letňany

HC Letci Letňany

Realizační tým Letňan se odmítl vyjádřit k utkání.

Fanshop