Zápasy 06. 09. 2013, Ondřej Vlk, foto: Ondřej Vlk

Starší dorost: Vstup do sezóny se Litvínovu nepovedl, podlehl Varům 1:2

L i t v í n o v - Již první mistrovské utkání nabídlo atraktivní podkrušnohorské derby proti Karlovým Varům. Litvínov sehrál vyrovnané utkání, ale ani po boji nakonec na své soky nestačil a podlehl 1:2

1. kolo, 06.09.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
1 2
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Moravec, Březák, Brzek, Bočkaj, Chmelař, Sklenička, Jícha, Pospíšil, Kučera, Poljanský, Bárdoš, Rameš, Dunko, Stříbrný.

  • Sestava hostů

    Harakal – Blaha, Vodička, Rulík, Soudský, Binias, Pajk, Beer, Hubáček, Osmík, Krliš, Čejka, Janata, Nguyen, Svoboda, Dimitrov, Trapl, Pastyřík.


Reportáž

V páteční podvečer se schylovalo k prvnímu mistrovskému utkání. Domácí čekalo podkrušnohorskému derby proti Karlovým Varům. První minuty utkání byly ještě takové ospalé, ale pak nabrala hra spád. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a brankaři měli plné ruce práce.

Jako první se radovali energetici, když hosté využili chyby domácí obrany. Pěknou kombinaci předvedli hráči Varů a v přečíslení dva na jednoho vyřešil celou situaci přesnou ranou zápěstím Lukáš Bláha. Litvínov přidal na pohybu a hosté se měli co ohánět. Po zbytek třetiny byl lepší Litvínov, ale hostující Harakal chytal výtečně.

Od druhé třetiny přebrali iniciativu hráči Varů, ale chemici dlouho odolávali. Ve 27. minutě se nejlépe v předbrankovém prostoru zorientoval Martin Osmík a nadvakrát překonal Spěšného. Litvínov měl později výhodu přesilové hry, ale ani tuto výhodu využít nedokázal, proti byl opět karlovarský brankař.

V poslední pětiminutovce třetí třetiny měli energetici velkou převahu, Litvínov jen díky brankaři Spěšnému neinkasoval. Závěr třetiny Karlovým Varům opravdu vyšel a Spěšný musel zastavit spoustu střel. Chemici i tento tlak ustáli a do kabin odcházeli s dvougólovým mankem.

Poslední perioda byla oproti závěru vyrovnaná a na vstřelení branky měli oba týmy dostatek šancí. Litvínov zpřesnil hru a hráči několikrát přehráli obranu hostů, ale Harakal dnes podával opravdu skvělý výkon. Domácí útočníci byli bezradní ani přes jejich snahu se jim nedařilo vstřelit kontaktní branku.

Necelých osm minut před koncem třetí třetiny se přeci jen Litvínov dočkal, po tlaku domácí formace si sjel ke střele Michal Jonák a jeho střelu zastavila až síť v brance Karlových Varů. „Začalo to tím, když Mory (Moravec) rozehrával puk z obraného pásma. Přihrál puk Vlastovi (Pospíšil), který s ním zajel do útočného pásma, objel branku. Já jsem si mezitím sjel od modré čáry mezi kruhy, on mi to krásně nahrál a naštěstí to tam padlo,“ popisuje svou branku litvínovský bek.

Chemici po kontaktním gólu ožili a pěkně svým sokům zatápěli. V šanci se objevil Pospíšil a po něm i Kučera, ale Harakal opět vytěsnil puk mimo tři tyče své branky. V závěru ještě domácí zkusili powerplay ani velký tlak však kýženou vyrovnávací branku nepřinesl a Litvínov svůj první mistrovský zápas prohrál.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Hosté byli ve výsledku lepší o to, že měli dva výborné hráče, Krliše a Osmíka. Jinak si myslím, že to byl vyrovnaný zápas, možná měli karlovarští více ze hry ke konci druhé třetiny. Právě ta druhá třetina se nám nepovedla podle našich představ. Hlavně jsme opět udělali dvě individuální chyby, které nás stály vítězství. Kluci se to učí a musí se to i tak brát, ale je to škoda. Oproti poslednímu utkání ve Varech bylo vidět zlepšení. Dnes jsme odehráli velmi slušný zápas, bojovali jsme, ale chybí nám štěstí a klid na zakončení.

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Ze začátku to bylo z obou stran nervózní, až po deseti minutách po naší brance z nás nervozita trochu spadla. Hráli jsme koncept hry, který jsme si představovali. Ve třetí třetině domácí snížili a převzali aktivitu. Byli jsme trošku nervozní z vývoje utkání a musím říct, v závěru jsme měli obrovské štěstí, že jsme vítězství uhájili. Musím také vyzvednou výkon našeho brankaře Harakala.

Fanshop