Zápas - mládež 15. 02. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov zvítězil nad Pardubicemi po nájezdech, rozhodl Šimeček

L i t v í n o v - V rámci posledního kola základní části vyzvali litvínovští junioři na svém ledě Pardubice. Vyrovnané utkání nepřineslo v základní hrací době ani jednu branku. Ani v prodloužení se o vítězi nerozhodlo a tak se pokračovalo v nájezdech, ve kterých byl jako jediný úspěšný Šimeček.

36. kolo, 15.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
1sn 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Trübenekr, Weitz, Ujfaluši, Mical, Čeřovský, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Vejmelka – Bažant, Pilný, Petira, Vácha, Štědrý, Voženílek, Bureš, Kysela, Chvojka, Voženílek, Pipek, Veselý, Zelinger, Brida, Poulíček, Schneider, Špaček, Fiala.


Reportáž

V úvodu první třetiny byli aktivnější domácí a také si vypracovali několik pěkných šancí. V páté minutě bylo kvůli Voženílkovo hákování nařízeno trestné střílení, při kterém však Čeřovský nastřelil pouze tyč hostující branky. V 15. minutě Válek poslal křížnou přihrávku přes celé střední pásmo na Šimečka, ten však neměl mnoho prostoru k zakončení a Vejmelka si tak s jeho nepřesnou střelou lehce poradil.

Chvíli na to ujel hostující Poulíček sám na Soukupa, bekhendem ale neuspěl proti skvělému litvínovskému gólmanovi a k tomu byl ještě hákován. Kvůli tomuto faulu bylo nařízeno již druhé trestné střílení tohoto utkání, tentokrát na straně druhé. Poulíček byl ale v nájezdu bekhendem také neúspěšný. V závěru třetiny poslal Vácha nenápadnou střelu na Soukupa, která mu způsobila mnoho potíží. Veselý ještě dorážel kotouč před brankou, litvínovský gólman však skvělým zákrokem zachránil domácí tým.

V druhé dvacetiminutovce pokračovala pardubická početní výhoda, ovšem ani tu hosté nedokázali využít. Ve 23. minutě vznikla nebezpečná situace před Soukupem, u kterého zrovna stáli všichni svatí. Několik hráčů se pokoušelo před brankou dorážet, kotouč však včas našel domácí gólman a přikryl ho svou lapačkou. V osmadvacáté minutě se hostující obránce Petira prezentoval skvělým obranným zákrokem, když zastavil Trübenekra v samostatném úniku.

Úvod závěrečné třetiny začal lépe pro hosty díky vyloučení domácího Šimečka. V početní výhodě si dokázali vytvořit jen pár pěkných šancí. Petirovu střelu od modré se snažil dorážet jeden z hostujících útočníků, Soukup byl ale na místě a zlikvidoval tuto šanci. V polovině třetiny měl Soukup plné ruce práce po nahození Voženílka, které mu způsobilo menší problémy.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a tak se pokračovalo v prodloužení. V tom se lépe dařilo domácím, kteří byli více na puku a nepouštěli Pardubice do vážnějších šancí. V 64. minutě utkání vytáhl litvínovský gólman Soukup vynikající zákrok proti samostatné akci Veselého a zachránil tak svůj tým od prohry.

Ani prodloužení o stavu utkání nerozhodlo a tak přišly na řadu nájezdy. V těch se prosadil pouze litvínovský Jaroslav Šimeček, který mířil mezi betony, Vejmelka si myslel, že má kotouč pod kontrolou. Ten však propadl až za brankovou čáru a Litvínov si tak připsal druhý bod.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Utkání se hodnotí těžce, protože jsme soupeře od začátku převyšovali, měli jsme plno šancí. První třetinu jsme odehráli osmnáct minut v pásmu soupeře, ale chyběla koncovka. A hlavně vynikající výkon gólmana Vejmelky. To bylo příčinou toho,že to utkání dospělo tam, kam to dospělo. Pak už to bylo o štěstí a tam nás zase podržel Soukup.

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Rohlík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Včera jsme jeli na sever do Chomutova, kde jsme udělali dva body. Dnes v Litvínově je kvalitní celek. My hrajeme o každý bod, takže jsme byli dnes rádi za nerozhodný stav, ale bohužel jsme prohráli na penalty. Kluci makali a já jsem spokojený.

Fanshop