Zápasy 28. 01. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov vstřelil Třinci pouze branku a to na výhru nestačilo

T ř i n e c - Litvínov zavítal ve 33. kole NOEN extraligy juniorů až na nejvzdálenější místo v České republice a to do Třince. Chemikům se ale proti domácím nedařilo a soupeři dokázali za celé utkání vstřelit pouze jednu branku. Třinec naopak dokázal ze svých příležitostí vytěžit dva góly a zvítězil. Litvínov čeká ve středu duel s Vítkovicemi.

33. kolo, 28.01.2014, ZS Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda - Běhal, Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn - Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacký, Kovařčík Ondřej, Kasala, Motloch, Kovařčík Michal, Christov, Jaroš

  • Sestava hostů

    Soukup - Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl - Kučera, Řehoř, Zdeněk, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Válek, Štěpka


Reportáž

Zpočátku jsme sledovali velmi vyrovnanou a také opatrnou hru, ani jeden z týmu nechtěl vyrobit chybu a darovat tak svému soupeři možnost skórovat. Stav na světelné tabuli se poprvé měnil v páté minutě, kdy se po přihrávce Běhala prosadil Vít Christov. Litvínovští mohli srovnat ve vlastním oslabení, ale Svoboda nájezd Zdeňka vychytal. Do konce třetiny už se skóre neměnilo a Oceláři tak odcházeli do kabiny s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé třetině si dokázaly oba týmy vypracovat množství šancí. Ižacký přihrával zpoza branky Ondřeji Kovařčíkovi, který stál osamocen před Soukupem, ale jeho střela skončila pouze v lapačce gólmana. Na druhé straně předvedl Svoboda povedený semafor po prudké střele Baránka. V polovině druhé části se povedlo Litvínovu dostat puk za záda Svobody, gól však nemohl být uznán, jelikož puk přešel za brankovou čáru po hvizdu rozhodčího.

Tento neuznaný gól však hosty vybudil k větší aktivitě a o pár minut později už se mohli litvínovští hráči radovat z prvního gólu. Střela Davida Cvrka od modré skončila za zády Svobody. Vrátit svému týmu náskok zpět mohl Kofroň, ale jeho prudkou střelu Soukup se štěstím udržel. Na druhé straně zahrozil Řehoř spolu s Válkem, ale Svoboda vytáhl další skvělý zákrok. Na konci třetiny dokázali vytvořit hosté obrovský závar před Svobodou a třinecký gólman se dostal na moment pryč z branky, tam ho však dokázal nahradit Kasala a stav po dvou třetinách byl tedy 1:1.

Do vedení se zkraje třetí dvacetiminutovky mohli dostat hráči Litvínova, ale Válek odkrytou část branky netrefil. Na druhé straně zahrozil Růžička, ale Soukup stihl střelu vyrazit ramenem. Po střele Stříbrného se zaskvěla lapačka třineckého gólmana. Litvínovští pak nabídli Ocelářům necelou minutu dlouhou přesilovku pět proti třem, trenér Třince si vzal oddechový čas a jeho svěřencům se povedlo vstřelit druhý gól. Po kombinaci s Kofroněm a Pisarikem se prosadil Tomáš Franek.

Chvíli na to vyděsila Soukupa přihrávka Růžičky, která proskotačila jeho brankovištěm. Skvělými zákroky se po celou dobu utkání prezentoval domácí Svoboda, ten nejlepší si ale nechal až na konec, kdy se mu povedlo vleže vykopnout střelu jednoho z litvínovských hráčů a zabránit tak vyrovnání. Hosté se však nechtěli vzdát a neustále ohrožovali branku Třince. Za zmínku stojí dobrá příležitost Micala, který však nedokázal zpracovat prudkou přihrávku a zasunout puk do odkryté branky a důležité 3 body tak zůstávají ve Slezsku.

Autor reportáže:Martina Sikorová

Fanshop