Zápas - mládež 25. 01. 2014, Lucie Lobo, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov těsně přetlačil Zlín

L i t v í n o v - Ve 32. kole NOEN extraligy juniorů hostil Litvínov na svém ledě Zlín. Litvínov po většinu utkání hájil těsný náskok 1:0, ale ve třetí třetině ho Zlínští dokázali smazat. V polovině třetí třetiny opět vrátil Čeřovský vedení na stranu domácích a Litvínov své těsné vedení po zbytek zápasu uhájil.

32. kolo, 25.01.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Baránek, Fučík – Strejček, Cvrk – Kokeš, Wiedeman – Šefl – Řehoř, Zdeněk, Weitz – Ujfaluši, Mical, Řezníček – Čeřovský, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Haloda – Řezáč, Stuchlík – Macharáček, Zbořil – Buchta, Talán – Kužílek, Velčovský – Hlaváč, Kratochvíl M., Dalajka – Gremlica, Hladiš, Zaremba – Karola, Kratochvíl Š., Stránský – Galuška, Matula, Mika


Reportáž

Úvod utkání byl z obou stran velmi opatrný. V páté minutě se do hezké šance dostal zlínský Dalajka, který zkoušel překonat Soukupa z prostoru mezi kruhy. Jeho pokus ale šel těsně mimo. Dvě minuty na to se naskytla příležitost i na druhé straně, když se Zdeněk prosmýkl až před zlínského gólmana. Jeho betony ale zaklaply včas.

Ve 12. minutě přišel čtyřminutový trest hostujícího Karoly za hru vysokou holí. Půl minuty na to mohl Litvínov otevřít skóre utkání, Válek ale netrefil poloprázdnou branku poté, co dostal skvělou přihrávku od Řehoře. Ve 14. minutě předložil Cvrk kotouč Lukáši Válkovi, který se tentokrát nemýlil a poslal domácí do vedení.

Přesilovka ale dále pokračovala a na začátku patnácté minuty se prezentoval pěknou střelou od modré Cvrk, který zazvonil na pravou tyč Halodovy svatyně. V 17. minutě domácí Řezníček ujížděl sám na Halodu, ten ale jeho blafák perfektně vykryl.

Druhá třetina byla hned od začátku plná šancí. Nejprve Baránkovo nahození šikovně tečoval Weitz, jeho teč šla ale těsně mimo. Poté se na druhé straně dostal hostující Mika až mezi kruhy, ale jeho střelu zápěstím zlikvidoval výborný Soukup.

Ve 25. minutě se dostal do šance litvínovský Štěpka, trefil ale pouze hrudník brankáře Halody. Na druhé straně Dalajka skvěle vysunul Hlaváče, ten byl téměř sám před brankou, ale na Soukupa byl krátký. Po polovině třetiny se před branku dostal opět Štěpka, který ale bekhendovým blafákem nevyzrál na Halodu.

Ve 33. minutě nadvakrát ztroskotal hostující Stránský na výborném Soukupovi, který předvedl velmi pěkné zákroky. V šestatřicáté minutě unikal Mical sám na branku, byl ale faulován Velčovským a bylo nařízeno trestné střílení. Při nájezdu volil Mical střelu zápěstím, na Halodu si ale nepřišel.

V úvodu závěrečné třetiny předložil Matula kotouč volnému Dalajkovi, ten ale střelou po zemi Soukupa nepřekonal. Ve 43. minutě vyrovnali hosté stav utkání. Velčovský našel na levé straně volného Dominika Hladiše a ten střelou zápěstím překonal dosud bezchybného Soukupa.

V čase 48:00 se ale Litvínov dostal znovu do vedení. Skvělá přihrávka od Ujfalušiho našla rozjetého Dominika Čeřovského, který střelou mezi betony překonal Halodu. V 56. minutě to zkoušel zlínský kapitán Matula z mezikruží, trefil ale jen Soukupovo hruď. Litvínov zbytek utkání úspěšně ubránil a tři body zůstávají doma.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): "Za dnešní výkon jsme si vítězství zasloužili, myslím, že jsme předvedli kvalitní výkon, dodržovali jsme to, co jsme si řekli. Důležitým faktorem tohoto utkání bylo, že jsme přežili dvojnásobné oslabení."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Realizační tým Zlína se odmítl vyjádřit k utkání.