Zápasy 11. 01. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov porazil Jihlavu v prodloužení

L i t v í n o v - Ve 28. kole vyzval Litvínov soupeře z daleké Jihlavy. Domácí na začátku závěrečné třetiny dokázali srovnat na stav 2:2, který vydržel až do konce dvacetiminutovky. Rozhodovalo se tak v prodloužení, ve kterém o vítězství černožlutých rozhodl Ivan Řehoř.

28. kolo, 11.01.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
3p 2
  • Třetiny

    0:0, 1:2, 1:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Baránek, Fučík R., Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Fučík T. – Půža, Čermák, Košař, Vala, Polívka, Dundáček, Žáček, Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Molnár, Mahút, Jícha, Nováček, Beran.


Reportáž

Litvínov po páteční přestřelce čekal silný soupeř z Jihlavy. Domácí vstoupili do zápasu aktivně. Už ve druhé minutě se mohlo měnit skóre utkání, Řezníček přihrával Stříbrnému do prázdné branky, ale Fučík se proti jeho střele z první dokázal skvěle přesunout a celou situaci zachránil.

Litvínov dál pokračoval v ofenzivním tažení, ale Jihlava předváděla skvělou obranou hru. V největší šanci Jihlavy se ocitl Beran, ale na Klečku si nepřišel. Domácí byli v první třetině aktivnější než jejich soupeř. Ale v branku se jim jejich aktivita přetavit nepovedla. V závěru třetiny musel Klečka předvést několik dobrých zákroků.

Druhá třetina se domácím nevyvedla. Litvínov předvedl ve 25. minutě totální výpadek, nejdříve se natlačil Simon Beran až před Klečku a litvínovský gólman jeho dorážku zastavil až za brankovou čarou. O 45 vteřin později se do brejku dostal David Březina a svůj únik proměnil.

Domácí tato studená sprcha nepoložila a byli dále aktivní. Svou aktivitu zužitkovala třetí litvínovská formace. Řezníček našel krásným pasem volného Josefa Stříbrného, který překonal Fučíka. V závěru třetiny měly šance obě mužstva. Nejdříve Březina minul přihrávku před odkrytou branku, následně Kokeš vystřelil z kruhu a Fučík jeho střelu neudržel, k dorážce se dostal Zdeněk, ale neuspěl.

Na začátku závěrečné třetiny domácí tým vyrovnal stav utkání. Válek nahrál Ivanu Řehořovi, který se z mezikruží trefil do pravého horního rohu. Ve 45. minutě Klečka musel zasahovat proti pěkné akci hostujících. V čtyřiapadesáté minutě se hned po vhazování ke kotouči dostal Kokeš, který od modré našel jen skvělého Fučíka.

Do konce utkání už žádná branka nepadla a rozhodovalo se tak v prodloužení. Litvínovu stačilo jen 22 sekund a mohl se radovat z vítězství. Kokeš nabil na modré Cvrkovi, který vypálil a Ivan Řehoř tečoval jeho střelu mimo dosah Fučíka. Litvínov si tak připisuje další tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Ze začátku jsme nehráli to, co jsme chtěli. Už ve včerejším utkání po té pauze se nám povedlo velkou bojovností utkání otočit. Dneska to bylo trošku horší, ale myslím si, že od poloviny zápasu jsme byli lepší tým. Vytvářeli jsme si šance, které se nám nepodařilo proměnit a já musím jen klukům poděkovat za to, jak ten zápas dneska odbojovali. Bylo to strašně těžký a je to pro nás strašně důležité vítězství. Ukázali jsme si, že když budeme trénovat a hrát na plno, dodržovat ten systém, který si řekneme před utkáním, tak že máme šanci vyhrávat zápasy.

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes se ukázalo proč je Litvínov na druhém místě a my jsme tam kde jsme, mají skvělý tým. My jsme dostali branku po individuální chybě jednoho z nejzkušenějších obránců a to dost zamrzí. Dnes jsme nehráli dobře do obrany a myslím si, že to nás stálo zápas.

Fanshop