Zápasy 14. 12. 2013, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov veze z Boleslavi tři body, výhru vystřelil Válek

B o l e s l a v - Junioři zavítali ve 26. kole NOEN extraligy juniorů na led Mladé Boleslavi. Litvínov vstoupil do utkání špatně, už ve 4. minutě Litvínovští inkasovali. Chemici se od této úvodní branky zvedli a v polovině první třetiny vyrovnal Řezníček. Chemici nasázeli do sítě Boleslavi další tři góly. Čtvrtou branku žlutočerných zaznamenal kapitán Lukáš Válek a nakonec byla tato branka označena jako vítězná. Boleslavští ještě dokázali zkorigovat stav utkání na 3:4, ale na víc už se ani při powerplay nezmohli.

26. kolo, 14.12.2013, ZS Mladá Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Tomšů – Lobo, Souček, Plíšek, Kulhánek, Hes, Bernad, Kurka, Šťáva, Nedbal, Byakov, Marek, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Volf, Smrčka, Sonnek, Kuchta

  • Sestava hostů

    Klečka – Šesták, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedmann, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Weitz, Stříbrný, Mical, Řezníček, Čeřovský, Šimeček, Válek


Reportáž

Domácí hned v úvodu vyvinuli na Litvínov tlak a to zásluhou dvou slepených přesilových her. Tu druhou využil tvrdým volejem z pravé strany Petr Kuchta - hráč, který v následujícím průběhu utkání dále přinášel vzruch do obranných řad soupeře.

Ke slovu se dostali i hosté. Radim Řezníček obdobně jako jeho protivník před ním tvrdou ranou využil početní výhodu a bylo srovnáno. Ve zbytku vyrovnaná prvá třetina další branku nepřinesla.

Boleslav šla záhy ve druhé části zápasu do tří. Puk se kombinací ve tvaru trojúhelníku dostal přes Válka a Micala na zakončujícího Ivan Řehoře, jenž se z pozice před brankovištěm nemýlil. Inkasovaná branka svěřence trenéra Křivohlávka nakopla k větší aktivitě. Kuchta měl velkou šanci, ale bekhendem nadvakrát nedokázal zasunout puk za Klečku.

Vzápětí vyslal Marek do brejku Bjakova, avšak ten ani nerefil branku. Ojedinělý útočný výpad Litvínova zhatili chybně odpískaným ofsajdem rozhodčí. Mical by jinak v oslabení postupoval sám na gólmana. Boleslavští se dál tlačili za vyrovnáním, ke kterému měli nejblíž Kuchta s Podsedníčkem. Kuchta se dokonce ve 35. minutě radoval z gólu, když si výborně vybruslil na vrcholky kruhů a našel skulinu mezi paží brankáře a tyčí, jenže rozhodčí gól neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Frustraci Středočechů podtrhla chybná rozehrávka obránce Součka, který namazal puk do jízdy Martinu Micalovi a ten těsně před koncem druhé třetiny přesnou střelou na zadní tyč zvýšil na 3:1 pro Litvínov.

Další chyba hokejistů Bruslařského klubu znamenala stav 4:1 pro hosty. Ivan Řehoř v oslabení přebruslil posledního boleslavského beka, vyměnil si s Válkem puk a pohodlně zasouval do odkryté brány. Zdálo se, že je “vymalováno”. Proti byl Marek Smrčka, který plácl do puku a ten, možná po mírné tečí, přeletěl brankářovo rameno.

A najednou to zase šlo. Klečka zmařil radost dobře postavenému a střílejícímu Pätoprstému, chytiv puk ani nevěda jak. Příslib zápletky se zrodil pět minut před koncem základní hrací doby. To se za modrou čárou rozestoupil prostor před Bjakovem, který ještě posunul puk do strany na Davida Chvátala a ten se z pravého kruhu trefil přesně do protilehlého horního rohu brány. Mladá Boleslav ještě hrála přesilovou hru, po ní i power-play v šesti lidech, ale Litvínov si tříbodové vítězství pohlídal.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):Kdyby mi někdo před dvou-utkáním – Chomutov, Litvínov – řekl, že budeme mít tři body, určitě bych byl spokojený. Bohužel po těch dvou dnech je to asi jinak. Včera se nám to podařilo a vedoucí Chomutov jsme porazili. Utkání proti Litvínovu bylo nešťastné, soupeři jsme na dva góly nahráli. Ale cením si toho, že to kluci nezabalili a za stavu 1:4 jsme se dostali opět do hry a do poslední minuty jsme o ten bod bojovali. Samozřejmě to mrzí, kdyby ten bod byl, bylo by to příjemnější a i ty svátky by byly o něco více veselejší, ale cením si toho, že v tom týmu ta síla je a dokázali si že i s prvním a druhým týmem dokážeme hrát a bojovat. Myslím si, že v těch dalších utkáních se nemusíme úplně ničeho bát a můžeme na tomto výkonu dál stavět.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov):K začátku utkání jsme nepřistoupili dobře, hráli jsme tam hned oslabení, ze kterého jsme inkasovali a teprve až poté jsme začali hrát ten hokej, který jsme chtěli hrát. Měli jsme tam spoustu situací, ze kterých jsme góly nevstřelili, ale i přesto jsme se dostali do vedení, které nás ale trochu ukolébalo. Pak jsme svou vlastní nedisciplinovaností hráli oslabení, ze kterých jsme inkasovali. Z utkání, které se vyvíjelo v náš prospěch, se pak stalo ještě drama. Musím říct, že to pro nás nakonec dopadlo se šťastným koncem. Rozhodující moment bylo asi těch pět minut před koncem, kdy se nám podařilo ten tlak Boleslavi překonat a ubránit a především jsme v této části hry neinkasovali. Troufnu si tvrdit, že jsme ten zápas zvládli naší bojovností.

Fanshop