Zápasy 07. 12. 2013, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov se veze na vítězné vlně, tentokrát to odnesla Sparta

L i t v í n o v - Ve 24. kole NOEN extraligy juniorů hostil Litvínov na svém ledě i druhý pražský tým, tentokrát Spartu Praha. Domácí podali podobný výkon jako ve včerejším utkání a díky výborné defenzívě a skvělému brankaři opět dotáhli zápas do vítězného konce. Ve druhé třetině otevřel skóre utkání Strejček, ale Sparta ještě dokázala odpovědět. Na trefu Trübenekra šest minut před koncem utkání už ale odpověď najít nedokázala. V přesilové hře ještě pojistil výhru Šimeček a Litvínov slaví další vítězství

24. kolo, 07.12.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
3 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Baránek, Kokeš – Šesták, Cvrk – Strejček, Šefl – Fučík, Wiedemann – Čeřovský, Šimeček, Válek – Weitz, Trübenekr – Zdeněk, Řezníček, Mical, Stříbrný

  • Sestava hostů

    Langer – Mikliš, Kliment, Skřivánek, Vokurka, Bílek, Slavíček, Březina, Vacek – Schwamberger, Augustin, Soumelidis, Litera, Hemr, Chlapík, Budiak, Škop, Brém, Brejcha, Krudenc.


Reportáž

Krátce po sobotní poledni bylo na pořadu dne utkání s pražskou Spartou. Litvínov po včerejším skalpu Slavie čekal druhý pražský tým a domácí chtěli opět uspět. Litvínov byl oslaben o včerejšího střelce branky Štěpku, který má naštípnuté zápěstí, jinak zůstala sestava stejná.

Úvod utkání komplikovala častá vyloučení na obou stranách. Ani jeden z týmů si ale ve svých přesilových hrách nedokázal vytvořit větší šanci ke skórování. Od 13. minuty se hra uklidnila a vyčnívat tak mohla ofenzíva obou týmů.

Jako první mohl skórovat domácí obránce Fučík, ale jeho tvrdá rána se zastavila na tyči sparťanské branky. Litvínov byl lepším týmem a prakticky se nedopouštěl větších chyb. Největší šanci Sparty měl Litera při vyloučení Strejčka, ale Soukup si přenesl formu ze včerejšího utkání a výborně zasáhl.

Do druhé třetiny domácí zpřesnili hru, Litvínov už v úvodu druhé periody často kombinoval v útočném pásmu. Chemici předváděli opravdu koncentrovaný výkon a Pražané měli s jejich hrou obrovské problémy. Litvínov hrozil z protiútoků, Mical se dostal k bekhendové střele, ale Langer výtečně zasáhl.

V polovině utkání byl vyloučen sparťanský Brém a Litvínov svou početní výhodu se štěstím využil. Cvrk našel křižnou přihrávkou Válka, který vypálil z nulového úhlu. Puk vypadl Langrovi z výstroje a pohotově se dostal k dorážce Jan Strejček a poslal se štěstím domácí do vedení. V závěru mohli Litvínovští přidat další branku, ale Šimeček s Baránkem v přečíslení neuspěli, prvně jmenovaný volil střelu, nescházelo mnoho a puk by skončil v brance, ale Langer ho se štěstím udržel ve své výstroji.

Do třetí třetiny vstoupili domácí maximálně koncentrovaní a snažili se pozorně pokrývat střední pásmo. To se jim dařilo až do 48. minuty, kdy se za obranou schoval Daniel Schwamberger a sám vstříc Soukupovi uspěl. Sparťanský útočník si litvínovské brankaře položil a bekhendovou kličkou si s ním poradil. Litvínov se vyrovnáním nenechal zaskočit a dál pokračoval ve své hře.

Domácím se trpělivost vyplatila, Strejček nahodil puk do skrumáže před brankou a nejlépe se v této nepřehledné situaci zorientoval Jan Trübenekr a svou střelu procedil skrz Langrovy betony. O dvě minuty později měl Litvínov výhodu přesilové hry a v ní definitivně rozhodl o vítězství černožlutých Jaroslav Šimeček. Litvínovský forvard po Baránkově nabídce vypálil z první a Langer se stačil za pukem jen ohlédnout. Litvínov už Spartu nepustil ani k powerplay a v poklidu utkání dotáhl do vítězného konce.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Musím klukům poděkovat, protože včera i dneska odehráli těžké zápasy. Až na pár malých chyb odehráli kluci zápasy takticky výborně. Do obrany jsme hráli skvěle a zaslouženě jsme vyhráli. Neberu to v žádném případě jako stížnost, ale někdo by se měl zamyslet nad nasazováním rozhodčích do extraligy juniorů.

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Dnes jsme odehráli slabší utkání, nepodařilo se nám prosadit. Dvě třetiny jsme tahali za kratší konec, potom jsme sice srovnali stav zápasu. Pro nás vynikající výsledek jsme neudrželi a dostali jsme gól a potom v přesilovce na 1:3. Poté už bylo málo času do konce zápasu a Litvínov to výborně ubránil.

Fanshop