Zápasy 30. 11. 2013, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov byl třikrát ve vedení, přesto podlehl Plzni v samostatných nájezdech

P l z e ň - V rámci 22. kola NOEN extraligy juniorů se Litvínov vydal na led Plzně. Indiáni museli třikrát dotahovat vedení černožlutých a nakonec vybojovali prodloužení. To se ale Litvínovu příliš nepovedlo, nedokázal využít ani dvouminutovou početní výhodu. Rozhodovalo se tedy v nájezdech, kde o výsledku utkání rozhodl Pejchar. Litvínovští junioři si připsali jeden bod.

22. kolo, 30.11.2013, ZS Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
5sn 4
  • Třetiny

    1:2, 2:2, 1:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pacl – Marcel "A", Kubík, Houfek "A", Moravčík, Holý, Hanus – Čadek, Kohel, Pejchar "C", Mašek, Schleiss, Kepka, Přikryl, Vlček, Michel, Kristl, Kopta, Uhlík, Polata, Langer.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Stříbrný, Mical, Řezníček, Čeřovský, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

Aktivněji vstoupili do utkání hosté a brzy byli odměněni i vedoucím gólem. Na pár rychlých přihrávek se dokázal Litvínov od vlastní branky prokombinovat až do finální přihrávky na brankoviště soupeře, kde již stačilo pouze dobře umístit pobídku Jakubu Zdeňkovi - 0:1!

Domácí obdržená branka nabudila a předlouhé minuty nepustili svého soka přes polovinu hřiště. V největší šanci však Michel nepropálil z mezikruží hradbu těl obránců v čele se Soukupem, neujala se ani teč Langera. A Severočeši málem trestali. Ve velkém tlaku zapomněli domácí na bránění a za jejich zády se zjevil Zdeněk, který byl ovšem před zakončením čistě odzbrojen.

Indiáni i nadále kontrolovali hru, nenacházeli ale recept na pozorného Soukupa. Neujala se teč Přikryla, ani rána Holého od modré. Znovu tak mohli z ničeho nic udeřit hosté, když se mezi kruhy zjevil osamocený Šimeček, jenž si potáhl kotouč do strany, ovšem Pacl se stihl přemístit. Smůla se pak nalepila na brankáře hostí. Ten během souboje na brankovišti přišel o hůl a ve chvíli, kdy se pro ní shýbal, vypálil od levého mantinelu Patrik Marcel a trefil přesně pod břevno - 1:1!

Radost domácích však trvala pouze sedmadvacet sekund. To se totiž zjevil sám před Paclem Josef Stříbrný a prosadil se ranou k tyči - 1:2! A protože se následně neujaly rány Holého a Šimečka, vydržel tento stav i do prostřední části.

Prostřední dějství započalo domácím vyloučením, které hosté brzy potrestali. Zdeněk vypálil od modré a minul, Pacl trochu odraz kotouče podcenil, ten se vrátil k pravé tyči, kde pohodlně doklepl za čáru Dominik Štěpka – 1:3! Za dvaadvacet vteřin bylo ovšem sníženo. David Michel svižně vystřelil po přejetí modré a červenat se musel i Soukup - 2:3!

Vrátit Severočechům dvoubrankové vedení mohl Trübenekr, jenž si vybruslil mezi kruhy od mantinelu, Pacl se ovšem vyznamenal. Nedáš – dostaneš. Z protiútoku vypálil od modré Holý a jeho ránu tečoval pod víko Filip Vlček – 3:3! A domácí mohli dokonat obrat, když se sám před Soukupem zjevil Schleiss, ale střelou mezi ruku a tělo neuspěl.

Po chvilce si oba celky vyměnily po podobné šanci. K dorážce na brankovišti se totiž dostali Řehoř a Pejchar, oba však byli tísnění a nezakončili dostatečně razantně. Za nedlouho poté se ale již skóre měnilo. Litvínov předvedl rychlý výpad, na jehož konci pálil na brankovišti Josef Stříbrný přesně pod břevno - 3:4!

Modrobílí poté do přestávky doslova zatlačili soupeře před Soukupa, ten ovšem dokázal odolat. Tečí si na něj nepřišel Mašek, od modré pálící Holý, ani Pejchar zakončující z mezikruží.

Poslední dvacetiminutovka začala překvapivě bez větších šancí. Nejprve situaci dvou na jednoho Litvínova vyřešil skvěle obránce Houfek, na druhé straně pálil Pejchar po příhře z kruhu na kruh z první těsně mimo. Po chvilce se dostal k touši na brankovišti Řehoř, jenže přestřelil, Štěpku z levého kruhu zase vychytal Pacl.

Činil se i Soukup, který vychytal z mezikruží Přikryla a bleskurychle se přemístil i proti dorážce Michela. Rozhodnutí měl na holi na levém kruhu Zdeněk, ale stejně jako o chvilku později Trübenekra ho vychytal Pacl. Když pak neuspěl ani Stříbrný, který se proháčkoval před domácí svatyni, přišel trest. V šesti bruslařích na ledě domácí soupeře zatlačili, Soukup pouze vyrazil Koptovu ránu z pravého kruhu a na brankovišti touš dorazil do sítě Jiří Kepka – 4:4!

A protože prodloužení větší šanci nepřineslo, přestože měl Litvínov výhodu přesilovky, musel až v nájezdech rozhodnout Daniel Pejchar – 5:4!

Fanshop