Zápasy 25. 10. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov vydřel výhru nad Třincem, v 56. minutě rozhodl Řezníček

V 15. kole NOEN extraligy juniorů vyzval Litvínov na svém ledě Třinec. Ten se dostal dvakrát do vedení a černožlutí museli dotahovat. V 56. minutě ale Řezníček poslal do vedení domácí, kteří si stav utkání už do konce pohlídali.

15. kolo, 25.10.2013, ZS Ivana Hlinky (spodní plocha)
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
3 2
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Strejček, Cvrk, Šesták, Fučík, Baránek, Šefl, Mical, Řehoř, Stříbrný, Řezníček, Zdeněk, Čeřovský, Průša, Válek, Trübenekr, Sýkora,Weitz, Kalina.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Běhal, Zahradníček, Heider, Matyáš, Valíček, Pěnčík, Mičulka, Ižacký, Helešic, Jaroš, Kofroň, Kovařčík, Kasala, Motloch, Ohera, Křibík, Kovařčík.


Reportáž

Úvodní třetina začala lépe pro domácí. Do velké šance se dostal hned v druhé minutě Průša, který v samostatné akci neměl příliš prostoru k zakončení a bekhendem trefil jen gólmana Svobodu. Hostům se nedařilo přejít přes střední pásmo, ale když se jim to podařilo, hned svoji první šanci utkání využili. Z mezikruží vystřelil Tadeáš Jaroš, jehož střela propadla gólmanu Soukupovi pod lapačkou.

Litvínov se ale nenechal zaskočit a pokračoval ve svém úvodním tlaku. Šestákovu střelu ovšem zlikvidoval pohotový Svoboda. Ani Mical, který z vrcholu kruhu zkusil překvapit hostujícího gólmana neuspěl. Litvínov byl stále lepším týmem, i když prohrával o jednu branku. Nedařilo se mu proměňovat šance. V polovině třetiny se při početní výhodě domácí vypracovali několik příležitostí. Fučík poslal prudkou střelu ze středního pásma a kotouč proletěl jen těsně kolem pravé tyčky hostující svatyně. I Řehoř od modré byl neúspěšný.

Ve 13. minutě usedl na trestnou lavici hostující Kovařčík a Litvínov své početní výhody využil. David Šesták se z kruhu trefil k tyči nad pravé rameno gólmana Svobody a vyrovnal stav utkání na 1:1! Po vyrovnávací brance pokračovali domácí ve své aktivitě. Pak se ale k puku dostali hosté a na chvíli zase oni okupovali branku Soukupa, který se musel pěkně ohánět. Třinečtí pokračovali v útoku i nadále a litvínovský gólman se blýskl několika pěknými zákroky. V úplném závěru ve velké šanci Průša přestřelil horní tyč hostující branky.

V začátku prostřední části se do nadějné šance dostali Helešic s Jarošem, kteří si vyměnili puk a druhý jmenovaný z první zakončil jen do Soukupovo výstroje! Litvínov byl opět o krok napřed a v osmadvacáté minutě Svoboda musel likvidovat několik pokusů domácího týmu. O dvě minuty později byl vyloučen střelec první branky Litvínova Šesták a domácí se museli bránit ve čtyřech. V úvodu početní přesily podržel svůj tým šikovným zákrokem gólman Soukup! Po této akci se ale hosté nemohli dostat do pásma, Litvínov skvěle bránil a dařilo se mu vyhazovat.

Ve 35. minutě poslal Kofroň z kruhu nenápadnou, ale velmi nepříjemnou střelu, kterou s menšími problémy zlikvidoval Soukup! Tři minuty na to se ale hosté dostali znovu do vedení! Martin Helešic trefil tyč litvínovské branky, od které se kotouč odrazil od zad litvínovského gólmana Soukupa do branky. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky bylo kvůli Heiderovo faulu na kapitána Válka nařízeno trestné střílení. Lukáš Válek však našel pouze levý beton gólmana Svobody.

Začátek závěrečné třetiny se odehrál před Soukupem. Ten se prezentoval dalším skvělým zákrokem, když svižně vymrštil svoji lapačku proti střele Kofroně. Ve 45. minutě se Mical ujal puku a projel až do svého útočného pásma. Z kruhu nahrál Dominiku Čeřovskému, který padáčkem zakončil nad levé rameno hostujícího Svobody! Stav byl tedy vyrovnaný. Při hře 4 na 4 málem poslal domácí tým do vedení Trübenekr, který z kruhu těsně minul pravou tyč hostující branky!

V půlce třetí třetiny byl vyloučen domácí Řehoř a Soukup měl plné ruce i nohy práce. Hosté sehráli pěknou přesilovou hru. Ve velké šanci Kovařčík dorážel před brankou, kotouč však zůstal ležet před brankou. Domácí měli velké štěstí, že si puku všimli dřív než třinečtí a vyhodili za Svobodu. Soukup dále vychytal pokus Ižackého a přesilová hra zůstala nevyužita.

Když se třetině přehoupla přes polovinu měl zase hodně práce Svoboda! Na toho létala jedna střela za druhou, ale třinecký gólman si dokázal poradit i s Řehořovo jedovkou z mezikruží! V 56. minutě vystřelil po vyhrané buly Cvrk z modré a Radim Řezníček usměrnil kotouč za Svobodova záda! Litvínov se tedy dostal poprvé v utkání do vedení! Dvě minuty před závěrečnou sirénou mohl navýšit vedení domácích Fučík, který nastřelil tyč hostující branky! Pár sekund na to byl vyloučen hostující Jaroš a bylo rozhodnuto. Černožlutí si už vítězství pohlídali a připisují si další tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): My jsme spokojeni se třemi body. Ten výkon ještě určitě nebyl podle našich představ. Dneska ten zápas byl ubojovaný, ze začátku jsme měli velký tlak v útočném pásmu. Pak jsme ale dostali nešťastný gól a povedlo se nám dvakrát za sebou srovnat. Důležité ale bylo, že ti hráči aspoň viděli, že když odvedou stoprocentní výkon a bojovnost, tak že ty body se dají získat. Ono to teď nebude jiné, bude to každý zápas. Je to jenom o bojovnosti a o tom, kdo bude chtít víc.

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Mgr. Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Nám se to těžko hodnotí, protože jsme v utkání dvakrát vedli, dvakrát jsme to neudrželi a nakonec se štěstí přiklonilo k domácím. My jsme se, tak jako včera, nevyvarovali hrubých individuálních chyb a to nás stálo body a dobrý výsledek.