Zápas - mládež 15. 01. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov schytal ve Vsetíně sedmigólový výprask

V s e t í n - Litvínov se v dohrávce 13. kola NOEN extraligy juniorů vydal na daleký led Vsetína. Z první branky utkání se sice jako první radovali Chemici. To ale ještě nikdo nemohl tušit, že Řezníčkovo brankou skórování Litvínova skončilo. Hosté brzy odpověděli a po první třetině byl stav nerozhodný. V druhém dějství Vsetín přidal tři branky a v závěrečné třetině završil dalšími dvěma kusy. Černožlutí tedy jedou domů s prázdnou.

13. kolo, 15.01.2014, ZS Vsetín
logo Vsetínská hokejová
logo HC VERVA Litvínov
Vsetínská hokejová HC VERVA Litvínov
7 1
  • Třetiny

    1:1, 4:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bača – Žabčík, Hryciow, Hruška, Červínek, Zuzaník, Vašíček, Hajda – Pokorný, Klečka, Kuchařík, Surý, Jirušek, Neuwirth, Abdul, Pancza, Zvonek, Tobola.

  • Sestava hostů

    Soukup (50. Klečka) – Šesták, Fučík, Strejček, Cvrk, Wiedemann, Kokeš – Řehoř, Zdeněk, Střibrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

V dohrávce třináctého kola začal zápas vyrovnaně na obou stranách. Střely v prvních minutách nebyly tolik četné a první velká příležitost se zrodila až v desáté minutě, kdy při přesilové hře semkli hosté domácí v pásmu. Po závaru před brankou se odrazil puk do mezikruží na hůl Radima Řezníčka, jenž přesně trefil pod horní tyč. Valaši rychle odpověděli, když po dvou minutách nejprve Pokorný nastřelil tyč, sebral odražený puk, který poslal před bránu Soukupa a tam zakončoval přesnou ranou Robert Neuwirth – 1:1.

Šanci strhnout vedení na svou stranu měl Tobola v závěru třetiny v přesilovce, ale odraženou střelu Abdula nedokázal zasunout do odkryté klece, i když je pravdou, že měl hodně těžkou pozici. V závěru třetiny vylétla hokejka Kuchaříka do obličeje hostujícího hráče a zásah byl natolik tvrdý, že sudí udělili vsetínskému forvardovi trest do konce zápasu.

Litvínov do druhé třetiny vstoupil špatně. Přesilovou hru nebyl schopen využít a tak se hry chopili domácí, kdy unikli do akce dva na jednoho Abdul s Tomášem Vašíčkem, a druhý jmenovaný propálil Soukupa. V polovině zápasu už to bylo o tři branky. V přesilové hře domácích se prosadil Jindřich Abdul, když z pravého kruhu střelou zápěstím propálil Soukupa, kterému zacláněl dobře Tobola.

Litvínovští se nebyli schopni dostat do hry a přišla další branka. Znovu to byl Jindřich Abdul, kdo se trefil. Tentokrát s notnou dávkou štěstí, když nahazoval puk zpoza brány a hostující obránce si jej sám srazil za záda překvapeného Soukupa. Minutu a půl před koncem zakončil střelecké představení ve druhé třetině Zvonek, který střelou z pravého kruhu přesně zamířil k tyči a hostující brankář se znovu natahoval marně. Domácí si tak do třetí třetiny nesli luxusní náskok.

V úvodu třetí třetiny se hosté snažili hrát aktivně a s výsledkem něco udělat, ale byli to znovu domácí, kdo se radoval z branky. Abdul sám před Soukupem se snažil vsítit branku, ale nebyl úspěšný. Následovala dorážka Toboly a následně Miroslava Jiruška, jenž už se mohl radovat ze vstřelené branky. Ještě více opařený Litvínov věděl, že v tomto utkání už potřebují malý zázrak.

Ten se ale nekonal, když poslední branku zápasu v padesáté minutě vsítil a zároveň završil hattrick Jindřich Abdul. Posledních deset minut už příliš vzruchu nepřineslo a Valaši tak v poklidu dobruslili k dalším velmi cenný třem bodům do tabulky.

Ohlasy

logo Vsetínská hokejová

Vsetínská hokejová

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): „Dneska se mi po delší době hodnotí dobře. Takovým výsledkem jsem v této soutěži zatím nevyhráli. Porazit 7:1 Litvínov, který je třetí a je to špičkový tým, tak to je obrovský úspěch. Samozřejmě bylo to na domácí půdě, kde si myslím, že jsme silní, ale Litvínov má kvalitní hráče, takže je to pro nás velká vzpruha. My jsme tři body nutně potřebovali a rádi bychom je potvrdili i v sobotním zápase s Pardubicemi. Udělat tenhle týden šest bodů, tak bysme se vrátili zpět do hry o vyšší příčky. Duel se dnes lámal po našem zbytečném faulu čtyři sekundy před koncem třetiny při vhazovaní v obranném pásmu, kde Kuchařík po odehrání puku strčil hokejkou do protihráče a sudí to posoudil jako úmysl zranit protivníka. Kluci se v dlouhém oslabení semkli a dopadlo to pro nás dobře, jelikož jsme dali branku na 2:1. Poté se hráči dostali do euforie a přidali další pěkné branky. Za jejich výkon jim musím poděkovat.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (Litvínov): „Jak bych zhodnotil náš dnešní zápas? Nepředstavitelná nedisciplinovanost na ledě. Hráči si nedrželi místa. K zápasu přistoupili tak, jako by si mysleli, že se soupeř porazí sám. Bohužel si neuvědomili, že soutěž je vyrovnaná a nikdo se sám neporazí. Pokud před příštím zápasem nepochopí, že se musejí vrátit k tomu, co jsme hráli a hrát naplno, tak bohužel ty zápasy vyhrávat nebudeme.“

Fanshop