Zápasy 12. 10. 2013, Lucie Lobo, foto: Lucie Lobo

Junioři: Litvínov ukončil sérii porážek a vyhrál nad Kometou 4:0

12. kolo NOEN extraligy juniorů odehráli litvínovští junioři na svém ledě proti Kometě Brno. Celé utkání byli domácí lepším týmem. V první třetině nasázeli do hostující svatyně tři branky a v druhé třetině ještě jednu přidali. Ukončili tak svoje trápení a zaslouženě vyhráli 4:0.

12. kolo, 12.10.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
4 0
  • Třetiny

    3:1, 1:0, 0:0.

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Cvrk, Fučík, Šesták, Baránek, Šefl, Kokeš, Strejček – Čeřovský, Řezníček, Weitz, Ujfaluši, Trübenekr, Průša, Sýkora, Štěpka, Řehoř, Zdeněk, Válek.

  • Sestava hostů

    Klimeš – Vágner, Cívka, Sedlák, Mytiska, Vojáček, Zbořil, Štancl, Pelikán – Beneš, Kusko, Kozel, Boltvan, Raška, Kunce, Papp, Král, Boček, Klaus, Grünwald, Ondráček.


Reportáž

Úvod utkání byl celkem klidný, na obou stranách se naskytlo pár menších šancí. V sedmé minutě se ale Litvínov brankou Ondřeje Sýkory dostal do vedení. Osmadvacet sekund na to obživla litvínovská střídačka podruhé, kdy Marek Baránek zakončil akci tři na jednoho dorážkou pod víko a Litvínov se dostal do dvoubrankového vedení.

V polovině třetiny se do šance dostal Kunce, který objel branku a při zakončení našel jen připraveného Soukupa. Boltvan se ještě pokoušel dorážet, litvínovský gólman ale pokryl kotouč pod lapačku. V patnácté minutě byl vyloučen hostující Mytiska, Litvínov této početní výhody využil a dostal se do tříbrankového vedení! Litvínovští předvedli pěknou kombinaci, kdy Baránek nahrál na kruh Ivanu Řehořovi, který se z první trefil do pravého horního rohu.

Ke konci třetiny si týmy, díky vyloučení dvou hráčů, zahráli hru 4 na 4. Ta ze začátku vyhovovala víc domácímu týmu, který nedal Klimešovi pokoj. Poté se ale Kunce pokusil ujet po mantinelu, ale obránce Fučík byl stejně rychlý a nedovolil mu zakončit. Do kabin se odcházelo za stavu 3:0.

Litvínov byl hned v začátku druhé třetiny aktivnější a jeho tlak vyvrcholil ve 22. minutě brankou Jana Trübenekra. Ten tečoval Cvrkovu střelu z modré do hostující branky. Chvíli poté zaútočili i hosté, Soukup si připsal několik úspěšných zákroků, ale kotouč za svá záda nepustil. Běžela 26. minuta, když se hosté dostali do útočného pásma na delší dobu. Soukup ale zlikvidoval střelu Boltvana i další šance Komety.

Ve čtyřiadvacáté minutě vznikla skrumáž hráčů před domácí brankou, která skončila hvizdem hlavního rozhodčího. Soukup měl velké štěstí, že neinkasoval. Ke konci třetiny zkusil navýšit stav utkání Kokeš od modré, jeho nenápadnou střelu ale Klimeš přečetl na jedničku.

Závěrečnou třetinu začali opět lépe domácí, kdy se dostali do několika pěkných šancí. Nejdřív Klimeš vyrazil Kokešovu střelu do rohu, poté Trübenekrova střela zaduněla jen o gólmanovo beton. Po chvíli byl vyloučen domácí Weitz a hosté měli šanci skórovat v početní přesile. Kometa nesehrála přesilovku vůbec špatně, bohužel pro ni ale bez branek.

Ve 46. minutě se Brno dostalo do velké šance, kdy při gólmanu Soukupovi stálo štěstí podruhé. Beneš si všiml volného kotouče před odkrytou brankou příliš pozdě a domácím se podařilo kotouč vyšťouchnout pryč z brankoviště. Ke konci utkání si ještě hosté přitížili dvojnásobným vyloučením a Litvínov už si vítězství pohlídal.

Litvínovští tak zaslouženě vyhráli a zlomili sérii proher, což bylo dost důležité. Další dvě utkání sehrají černožlutí na Moravě. V pátek na ledě Vsetína a v sobotu ve Zlíně.

Fanshop