Zápasy 11. 10. 2013, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov Olomouci nevstřelil ani branku, prohrál 0:3

L i t v í n o v - V 11. kole NOEN extraligy juniorů Litvínov podlehl na vlastním ledě 0:3 Olomouci. Domácím se nepovedla první třetina, kterou prohráli 0:2 a od tohoto dějství se odvíjela většina zápasu. Za hostující tým zaznamenal tři branky Ostřanský, který dovršil svůj hattrick gólem do prázdné branky.

11. kolo, 11.10.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
0 3
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík "A", Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Průša, Weitz, Ujfaluši, Řezníček, Čeřovský, Sýkora, Válek "C", Štěpka.

  • Sestava hostů

    Kochta – Škůrek, Kraigher, Brančik, Soukal, Nesvatba, Brandýs, Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Kočiřík, Hánl, Ostřanský "A", Konečný, Beták "A", Zezula, Nedopil, Novotný "C".


Reportáž

V páteční podvečer čekalo litvínovské juniory důležité utkání s Olomoucí. Chemici v utkání potřebovali nutně bodovat, protože v předchozích dvou utkáních neuspěli. Jenže domácím se vstup do utkání vůbec nepovedl, už po 21 vteřinách Olomouc překonala litvínovského brankaře Soukupa. Když domácí obrana nedokázala uhlídat Milana Ostřanského, který po několika dorážkách došťouchal puk za záda litvínovského brankaře.

Uběhla pouhá minuta od úvodní branky a hosté se opět dostali do obrovské příležitosti, a to ve vlastním oslabení. Jergl však sám vstříc Soukupovi netrefil branku. Litvínovští byli po celou první třetinu o krok horší. Běžela třináctá minuta a Strejček v přesilovce nastřelil břevno olomoucké branky. Platilo však pravidlo nedáš – dostaneš, Řehoř špatně rozehrál a Milan Ostřanský nabídnutou šancí nepohrdl a trefil se přesně nad rameno Soukupa.

Domácí byli v první třetině poněkud zakřiknutí a hosté se často dostávali do dobrých příležitostí. V závěru první třetiny se v obrovské šanci objevil Beták, ale netrefil odkrytou litvínovskou branku. Dvě vteřiny před koncem třetiny byl vyloučen hostující Jergl a Litvínov si tak přenesl přesilovou hru do druhé třetiny.

Do druhé periody vstoupili litvínovští hráči mnohem lépe. Ve 22. minutě dorážel po Fučíkově střele Řehoř, ale Kochta skvěle zasáhl. Domácí se ve druhé třetině hodně osmělili a často ohrožovali Kochtovu branku. Prostřední perioda se hrála ve slušném tempu, ale ani jeden z týmů si větší šanci nevytvořil. Litvínov byl o něco lepší, ale ani toto zlepšení oproti úvodní třetině ke vstřelení kýžené branky nevedlo.

Třetí třetina byla opět ve znamení té první. Domácí se často dostávali pod tlak svými zbytečnými nepřesnostmi. Chemici byli sice po většinu závěrečné periody před hostujícím gólmanem, ale scházelo především přesnější zakončení. Nutno podotknout, že olomoucký brankař Kochta chytal výtečně, několikrát si na něm litvínovští střelci vylámali zuby.

Ve druhé polovině třetí třetiny měli domácí výhodu několika přesilových her, ale opět se potvrdilo, že je trápí špatná koncovka. V 57. Minutě sáhli litvínovští ke hře bez brankaře, ale ani šest bruslařů v poli si nedokázalo vytvořit tlak, ke vstřelení kontaktní branky. Naopak, Litvínov ztratil puk a pro Milana Ostřanského už nebyl problém v samostatném úniku trefit opuštěnou klec a završit svůj hattrick. Litvínov prohrál další utkání, šanci na reparát bude mít zítra proti brněnské Kometě.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov):"Slušně řečeno, začali jsme jako krávy, mezihra byla dobrá a skončili jsme tak, jako jsme začali. Mrzí mě hlavně přístup některých starších hráčů. Můžeme teda bojovat za to, aby nastupovali za áčko, ale tímto přístupem si tu šanci nevybojují."

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Petr Přecechtěl (HC Olomouc): "Vyšel nám vstup do zápasu a to ovlivnilo celé utkání. V první třetině jsme dominovali i přes to, že jsme měli hodně vyloučených. Ve druhé třetině domácí přitlačil, ale díky našemu výbornému brankaři nám branku vstřelit nedokázali. Třetí třetina už byla z pohledu domácích příliš nervózní a nevytvořili si potřebný tlak.Proto si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Fanshop